Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

28. januar 2021 10:43

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 28. januar 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Alarm på mobil afslørede ubuden gæst

En beboer i Tranbjerg vågnede natten til torsdag omkring kl. 1.00 ved en alarm på sin mobiltelefon, der meddelte, at nogen var gået forbi overvågningskameraet uden for huset. På overvågningen kunne beboeren se en mørkklædt mand liste rundt på gårdspladsen, mens han lyste på bilerne, der holdt på stedet. 

Da den mørkklædte mand også tog i dørhåndtaget til huset, ringede beboeren til politiet, som han havde i røret, indtil en patrulje kom frem. 

Betjentene, der ankom, nåede at se lyset fra en lommelygte i noget buskads tæt på huset, inden de parkerede bilen. Da de lyste med en projektør på politibilen mod buskene, løb den mørkklædte mand derfra hen over marken. 

Han nåede lige til udkanten af en skov, da han blev indhentet af en betjent og lagt i håndjern. 

Den anholdte viste sig at være en 45-årig mand – han blev sigtet for forsøg på indbrud. 

Da han i forvejen var eftersøgt i forbindelse med, at han skulle afsone en dom for bl.a. indbrud, blev han kørt direkte til fængslet efter afhøringen. 

**

Sigtet for at overfalde DSB-medarbejder

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte onsdag morgen kl. 6.00 til banegården i Aarhus efter en anmeldelse om, at en DSB-medarbejder var blevet overfaldet. 

På stedet traf betjentene medarbejderen, som havde fået nogle skrammer i ansigtet, men han var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. Han forklarede, at han havde bedt en mand, der sad på en bænk på banegården, om at tage mundbind på. Da manden nægtede, blev han bedt om at forlade banegården, og det fik ham til at hælde noget af sin øl ud over DSB-medarbejderen. 

Flere vidner havde set hvordan manden efterfølgende tog nogle skilte på banegården og kastede på medarbejderen, ligesom han også tildelte ham nogle slag med et par af skiltene. 

Da manden hørte, at politiet var på vej, løb han fra stedet. 

Gerningsmanden var ikke at træffe, da betjentene kom frem, men 45 minutter senere ringede en 47-årig mand selv til politiet og fortalte, at han stod på banegården og gerne ville tale med politiet om en episode. 

Patruljen kørte til stedet og kunne hurtigt konstatere, at den 47-årige svarede til det signalement, vidnerne havde givet. Den 47-årige forklarede, at han havde handlet i selvforsvar, men han blev anholdt og sigtet for vold mod en person i offentlig tjeneste. 

** 

 

Viftede rundt med lighter, der lignede pistol

En bekymret borger ringede onsdag kl. 10.23 til politiet, da hun så en mand stå og vifte med en revolver ud for nogle boliger på Herambsgade i Aarhus N. Manden stod sammen med to andre, og han pegede rundt med revolveren ude på åben gade. 

Politiet rykkede straks ud, og da nogle vidner kunne fortælle, at manden var gået ned i et kælderrum i nærheden, trængte betjentene ind og anholdt en 45-årig mand, som befandt sig derinde. 

Det viste sig, at det i virkeligheden var en lighter, som den 45-årige havde viftet med, men at den var udformet fuldstændigt som en revolver. Han havde været ude at gå med to venner og havde tilsyneladende ikke tænkt over konsekvenserne ved at lege på den måde med lighteren. 

Den 45-årige blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden ved at pege rundt med en pistollignende genstand i det offentlige rum. 

**

 

Wellness-sted fik femte corona-sigtelse

Et wellness-sted i Aarhus C fik onsdag kl. 15.50 sin femte sigtelse for at holde åbent i strid med de gældende corona-regler. 

De foregående dage har Østjyllands Politi fire gange konstateret, at stedet holdt åbent. Derfor tog en patrulje på kontrol onsdag igen. Også denne gang var der åbent, og to kunder befandt sig derinde. 

Medarbejderen på stedet fik besked på at lukke, og ejerne kan nu formentligt se frem til endnu en bøde på 10.000 kroner. 

Politiet fortsætter med løbende kontrol af stedet. 

**

 

Nervepirrende håndboldkamp førte til politianmeldelse

Flere høje kvindeskrig fra en lejlighed i Aarhus C fik onsdag omkring kl. 19.45 en bekymret borger, der boede i nærheden til at ringe til politiet. 

En patrulje kørte til adressen for at se, hvad der foregik, men det viste sig hurtigt, at der ikke var brug for politiets tilstedeværelse. 

Det var bare en familie, der sad og råbte, mens de så den nervepirrende kvartfinale i VM i håndbold mellem Danmark og Egypten. Selvom kampen nok var mere spændende end politiet tillader, endte episoden uden sigtelser og bøder. 

I øvrigt vandt Danmark kampen efter straffekastkonkurrence, så det hele endte lykkeligt. 

**

 

24-årig standset i visitationszone – sigtet for at have narko i bil og blod

En 24-årig mand blev onsdag kl. 17.23 standset i sin bil på Gudrunsvej i Brabrand, som er en del af den visitationszone, som Østjyllands Politi har oprettet. 

I en taske mellem den 24-åriges ben lå noget hash, som han blev sigtet for at besidde. Og da et narkometer viste tegn på, at manden var påvirket af stoffer, blev han anholdt og sigtet for narkokørsel. 

**

 

Viste narko frem i lejligheden

Østjyllands Politis specialpatrulje tog onsdag kl. 17.45 hen til en lejlighed i Aarhus V, hvor de havde mistanke om, at der skulle være ulovlige stoffer. 

De 21-årige beboer på stedet åbnede, da betjentene bankede på, og han erkendte straks, at han havde narko i sit hjem, som han solgte af. Han viste frivilligt, hvor han havde gemt ”sagerne”, og betjentene beslaglagde en del hash og skunk i salgsposer og flere tusinde kroner i kontanter, som formentligt stammer fra narkohandel. 

Den 21-årige blev anholdt og sigtet for narkosalg.  Fem af den 21-åriges venner befandt sig også i lejligheden, og de blev alle visiteret – men havde ikke noget ulovligt på sig. 

**

 

Specialpatruljen anholdt mand med kniv 

Et par betjente fra specialpatruljen tog onsdag omkring kl. 13.00 et smut forbi Musikhusparken i Aarhus. Her traf de en 18-årig mand, som de mistænkte for at have stoffer på sig. 

Da kontaktede ham derfor og visiterede ham, og det viste sig at være en god idé. I den 18-åriges bælte sad en kniv, og i lommerne havde en flere salgsposer med lidt skunk i hver. 

Den 18-årige blev anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven og for narkosalg, og hans bopæl blev ransaget. Her fandt betjentene flere salgsposer og nogle digitalvægte, der bestyrkede mistanken om salget af stoffer. 

**

Ung mand sigtet for narkosalg

En 21-årig mand blev onsdag kl. 16.34 standset af en patrulje på Kystvejen i Aarhus C. Da betjentene kunne lugte hash fra bilen, og manden virkede påvirket, blev han anholdt og bilen ransaget. I handskerummet lå flere poser med hash, og i den 21-åriges lomme lå flere tusinde kroner i kontanter. 

Den unge mand blev sigtet for både narkosalg og narkokørsel. 

**

 

 

Røg hash på altanen

Et par betjente var onsdag aften ude på patrulje til fods på Rydevænget i Aarhus V. Undervejs lagde de mærke til en 25-årig mand, som stod og røg en joint på en altan. 

Betjentene bankede derfor på for at tale nærmere med manden, som lukkede patruljen ind.  På et sofabord i lejligheden lå der en mindre mængde hash, og den 25-årige blev derfor sigtet for besiddelse af narko.

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 11.06 blev en 22-årig mand anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hobrovej i Randers NV. 

Onsdag kl. 19.10 skete der et færdselsuheld på Drammelstrupvej i Balle ved Odder. En 21-årig mandlig bilist mistede kontrollen over sin bil på den glatte vej og kørte ind i nogle buske, en postkasse, inden han ramte ind i en trailer, som blev skubbet ind i en garage ved en privatadresse. Den 21-årige kom umiddelbart ikke til skade. 

Onsdag kl. 21.20 skete der et færdselsuheld på Viborgvej ved Sabro, da en 23-årig mandlig bilist havde et sammenstød med en lastbilchauffør. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet.

Onsdag aften kl. 23.22 skete der et færdselsuheld på Munkdrupvej i Randers, da en 20-årig kvindelig bilist angiveligt mistede herredømmet over sin bil på grund af glat føre. Kvinden skred ud på en mark, hvor bilen ramte en jordbunke og derefter rullede rundt. Både den 20-årige kvinde og en 18-årige kvinde, som var passager i bilen, slap tilsyneladende uskadte fra uheldet.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Harmoniavej i Randers SØ begået mellem tirsdag d. 26/1 kl. 15.30 og onsdag d. 27/1 kl. 7.40
På Tendrup Hovvej i Hornslet begået mellem torsdag d. 21/1 kl. 23.00 og fredag d. 22/1 kl. 7.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

24. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

22. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.