Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

29. april 2024 11:18

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Grundlovsforhør ved Retten i Randers kl. 11.30

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 11.30 en 29-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Randers. Han er sigtet for natten til lørdag at have voldtaget en 16-årig pige i sin lejlighed i Randers NØ, hvor hun var kommet på besøg. 

 Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen.

**

 

Efterlysning af mistænkt gerningsmand ikke længere aktuel

Natten til lørdag den 5. august sidste år blev en 33-årig mand overfaldet på Aabygade i Odder og tildelt flere knivstik, inden gerningsmændene forlod stedet – og i fredags blev den sidste af de efterlyste gerningsmænd anholdt i sagen.

Siden det grove overfald har Østjyllands Politi efterforsket sagen grundigt og blandt andet undervejs fået anholdt fem forskellige mænd, som alle er mistænkt og sigtet i sagen. Den ene af de fem sidder fortsat varetægtsfængslet, sigtet for forsøg på manddrab.

Fredag den 26. april 2024 lykkedes det politiet at få anholdt den sidste efterlyste i sagen i form af en 31-årig mand fra Odder. Den 31-årige har været efterlyst siden lørdag den 5. august 2023 og været bekendt med dette, men han har ikke haft noget ønske om at samarbejde med politiet. Østjyllands Politi har løbende modtaget flere relevante henvendelser på sagen og ledt efter den efterlyste på flere forskellige adresser, men først i fredags lykkedes det at få ham anholdt.

Det var på baggrund af endnu et tip fra en borger, der havde set den 31-årige køre rundt i et køretøj, at en patrulje fra Østjyllands Politi fredag aften fik øje på køretøjet i Odderområdet og igangsatte en eftersættelse. Det lykkedes kortvarigt føreren at køre fra politiet, men kort tid efter spottede en patrulje fra Sydøstjyllands Politi det pågældende køretøj syd for Odder, hvor det igen blev forsøgt bragt til standsning. I den forbindelse kørte bilen ud på en mark omkring Hundslund og sad fast, hvorefter politiet kl. 23.20 kunne anholde de to personer i den.

Den 31-årige efterlyste mand blev i den forbindelse sigtet for både sprit- og narkokørsel i en bil med stjålne nummerplader. Selve bilen var desuden blevet meldt stjålet fra en adresse på Djursland, og den mandlige passager i bilen blev efterfølgende sigtet for brugstyveriet.

Østjyllands Politi har på baggrund af anholdelsen slettet efterlysningen og billedet af den 31-årige, da efterlysningen ikke længere er aktuel. Vi beder medierne og andre, der har delt efterlysningen og billedet af den 31-årige om at gøre det samme.

Den 31-årige mand blev lørdag fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus, sigtet for forsøg på manddrab begået i forening med fem andre mænd. Han blev i den forbindelse varetægtsfængslet i fire uger frem til fredag den 24. maj. Han nægter sig skyldig i sagen og kærede kendelsen til landsretten.

Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen, som fortsat er under efterforskning. Vi siger tak for hjælpen.

**
 

35-årig mand udsat for vold i Brabrand

Søndag kl. 17.39 kørte flere patruljer til Karen Blixens Boulevard i Brabrand efter en anmeldelse om, at flere mænd var oppe at slås foran Gellerupbadet. 

Da betjentene kom frem, fandt de en 35-årig mand, der lå på jorden og tydeligvis havde været udsat for vold. Han var ved bevidsthed og blev kørt til skadestuen til behandling for skader og brud, der formentligt er forårsaget af flere slag og spark. 

Ud fra den foreløbige efterforskning tyder det på, at en mindre gruppe mænd af endnu ukendte årsager har overfaldet den 35-årige. 

Politiet foretog afhøringer på stedet og undersøgte området nøje for spor, og sagen efterforskes nu nærmere for at finde frem til gerningsmændene og for at afklare det præcise hændelsesforløb. 

På nuværende tidspunkt kan Østjyllands Politi ikke oplyse yderligere om sagen. 

**

 

Færdselsindsats i det vestlige Aarhus

Fredag aften foretog Østjyllands Politi en færdselskontrol i det vestlige Aarhus, og selvom det var dårligt vejr, og der var få bilister på vejene, så blev der alligevel skrevet nogle sager. 

10 bilister står til klip i kørekortet på grund af for høj hastighed, mens seks andre får et klip, da de sad med mobiltelefonen i hånden, mens de kørte. 

Derudover blev der skrevet fem sager for mindre færdselsforseelser. 

I alt blev 18 bilister sigtet under indsatsen. 

**
 

Indbrud

Der er det seneste døgn ikke anmeldt nogen indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

15. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 15. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

14. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 14 maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

13. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 13. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.