Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

1. juli 2024 10:31

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 01. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte fremstillinger i grundlovsforhør i kredsen i dag.

**

Tøm bilen for værdier: Flere indbrud i biler over weekenden

Flere bilejere har i løbet af weekenden fået sig en træls overraskelse, da de er kommet ud til biler, som har haft ubudne gæster.

Siden fredag er der anmeldt 17 indbrud i biler fordelt over hele kredsen men med flest tilfælde i Tilst og det nordvestlige Aarhus. Fremgangsmåden er som regel den samme: gerningsmanden knuser en rude og tager enten værdier, som ligger synligt fremme, eller gennemroder handskerummet for at lede efter værdier som fx solbriller, elektronik eller punge.

Østjyllands Politi opfordrer alle til at være særligt opmærksomme, når de forlader deres bil. Tøm bilen for tasker og værdier og lad evt. handskerummet stå åbent, så det bliver tydeligt, at der ikke er noget af værdi i den. Parker om muligt et sted med lys og evt. overvågning.


**

Anholdt efter indbrud i kolonihavehus

Østjyllands Politi modtog søndag aften kl. 21.30 anmeldelse om, at en årvågen nabo havde tilbageholdt en indbrudstyv i et kolonihaveområde i Aarhus V.

Naboen, en 47-årig mand, havde i et opslag på haveforeningens side set, at en kvindelig nabo en time før havde haft besøg af en ukendt mand.

I opslaget beskrev kvinden, at hun havde hørt en lyd fra stuen, og da hun gik derud, stod der en fremmed mand. Manden havde taget nogle kontanter og fortalt kvinden, at han havde en kniv i lommen. Da hun råbte ham an, gik han dog hurtigt fra stedet. Naboen besluttede sig for at gå rundt i kvarteret for at se, om han kunne finde frem til manden. Undervejs fik han selskab af endnu en nabo, og sammen fandt de gerningsmanden, en 25-årig mand, stående i haven foran et andet hus.

Naboerne tilkaldte politiet, mens de tilbageholdt den 25-årige, og da betjentene ankom få minutter efter, fandt de ganske rigtigt både en kniv i den 25-åriges lomme og nogle kontanter, som han havde taget fra kvindens hus.

Den 25-årige mand blev anholdt og sigtet for indbrud og for overtrædelse af knivloven.


**

Standset varebil på ikke-gældende plader

En civil patrulje, som kom kørende på Randersvej i Aarhus N, fik søndag aften kl. 20.36 øje på en varebil, som slingrede i 1. vognbane, og besluttede derfor at lægge sig bag den og holde lidt nærmere øje med den.

Patruljen kaldte ind til vagtcentralen og fik her at vide, at nummerpladen var afmeldt tidligere i år, og betjentene fik derfor bilen standset ved brug af udrykningsblinkene.

I bilen sad to mænd på hhv. 24 og 35 år. Føreren, den 24-årige mand, kunne hverken fremvise registreringsattest, forsikringspapirer, kørekort eller id. Da betjenten kiggede nærmere på bilen fandt de desuden endnu et sæt nummerplader, som også var afmeldt.

Begge mænd blev anholdt og sigtet for ulovlig omgang med hittegods og den 24-årige fører blev desuden sigtet for for overtrædelse af færdselsloven ved at køre i uindregistreret varebil og for manglende ansvarsforsikring.


**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Banegårdsparken i Odder begået søndag den 30/6 kl. 23.31
  • På Illerupvej i Aarhus N begået mellem lørdag den 15/6 søndag den 30/6 kl. 18.20

 


Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

2. juli 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 2. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

28. juni 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 28. juni 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

27. juni 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. juni 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.