Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

12. oktober 2023 13:25

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 12. oktober 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 10.30 en 47-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han er sigtet for at have begået indbrud på en adresse i Brabrand onsdag aften.

Indbruddet blev begået kl. 18.43, hvorefter flere patruljer blev sendt til stedet. Ved patruljens ankomst var den 47-årige netop løbet fra stedet og efterfølgende hoppet på en cykel.

Med hjælp fra vidneforklaringer lykkedes det dog politiet at få ham anholdt kort tid efter ikke langt derfra.

Under en efterfølgende visitation i forbindelse med sin anholdelse blev den 47-årige mand fundet i besiddelse af blandt andet smykker og kontanter, som stammede fra adressen i Brabrand, hvorfor han blev sigtet for at have begået indbruddet.

**

 

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 11.30

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 11.30 to 28-årig mænd i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. De er sigtet for besiddelse af skydevåben i form af en funktionsdygtig revolver.

De to mænd blev fundet i besiddelse af revolveren, da de torsdag kl. 00.01 kom kørende i en bil på Oddervej i Malling, hvor de blev bragt til standsning af en patrulje fra Østjyllands Politi.

Foruden revolveren blev den ene af de to 28-årige mænd fundet i besiddelse af en mindre mængde tramadoler og sigtet for besiddelse af narko. Både de ulovlige piller og bilen, som de to mænd var kommet kørende i, blev beslaglagt med henblik på nærmere undersøgelser.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre til dagens grundlovsforhør, og Østjyllands Politi har derfor ikke yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

**

 

Grundlovsforhør ved Retten i Randers kl. 14.00

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 14.00 en 31-årig mand i grundlovsfor ved Retten i Randers. Han er blandt andet sigtet for at køre motorcykel uden gyldigt kørekort og for ikke at efterkomme politiets anvisninger, da han forsøgte at flygte fra politiet.

Episoden fandt sted torsdag efter midnat kl. 00.23, hvor en patrulje fra Østjyllands Politi ønskede at bringe en motorcykel til standsning på Århusvej i Randers SØ.

I stedet for at standse, da patruljen tænkte for udrykningssignalerne, valgte den 31-årige mandlige motorcyklist at accelerere kraftigt, hvorefter en længerevarende eftersættelse blev sat i gang.

Motorcyklen fortsatte fra Århusvej i høj fart ad Bøsbrovej og Hammelvej, hvor den 31-årige mandlige fører blandt andet flere gange kørte over for rødt lys og venstre om et helleanlæg.

Herefter gik flugten via Grenåvej og Ebeltoftvej i sydgående retning med politiet i hælene, hvor farten flere gange – ifølge politiets registreringer – kom et godt stykke over 200 km/t, hvilket i sig selv betegnes som vanvidskørsel. 

Flere patruljer blev undervejs tilkaldt til eftersættelsen, som fortsatte via Mørke og Hornslet ad Rosenholmvej og efterfølgende ad Løgtenvej inden det gik via Vendehøj, hvor motorcyklen kørte venstre om i en rundkørsel. 

Ved Ole Geislersvej i Hornslet kørte motorcyklen ud over et græsareal, inden patruljen fortsatte til fods og kort tid efter fik anholdt den 31-årige mand med den fornødne magt og ilagt ham håndjern på stedet. 

Alt i alt varede eftersættelsen tolv og et halvt minut og strakte sig over 30 kilometer, inden den 31-årige blev anholdt.

Den 31-årige blev under sin anholdelse fundet i besiddelse af både amfetamin og hash samt skønnet påvirket, hvorfor han også blev sigtet for narkokørsel og besiddelse af narko. 

**

 

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 14.00

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 14.00 en 25-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han er sigtet for forsøg på manddrab begået torsdag aften i sidste uge mod en 20-årig mand.

Episoden fandt sted på Rolsøvej i Risskov, hvor den 20-årige mand blev stukket flere gange med kniv, da han blev overfaldet på gaden. Politiet modtog anmeldelsen omkring kl. 23.01, hvorefter flere patruljer blev sendt til stedet. Ved politiets ankomst til stedet var gerningsmanden flygtet fra området.

Den 20-årige blev kort tid efter meldt uden for livsfare, og den 25-årige blev anholdt i morges på en adresse i Højbjerg i forbindelse med et større efterforskningsarbejde i sagen.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre til dagens grundlovsforhør og Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen. 

**

 

Ild i container og scooter i Brabrand

Østjyllands Politi fik onsdag aften flere anmeldelser om, at der var sat ild til nogle genstande på gaden i Brabrand. 

Politiet modtog anmeldelsen kl. 21.50, hvorefter flere patruljer rykkede ud til området, hvor der i første omgang var ild i en affaldscontainer på Dortesvej. Lidt senere var der ild i en busk, ligesom der også blev brændt en scooter af på vejen. 

Sammen med brandvæsnet vurderede politiet, at der ikke var fare for spredning af flammerne eller fare for mennesker eller bygninger, og brandfolkene blev derfor holdene uden for området, mens politiet undersøgte forholdene nærmere. Brandene brændte ud af sig selv, og ingen kom noget til.

Også tirsdag aften var der påsatte brande i området, formentligt som en reaktion på en anholdelse samme aften. 

Østjyllands Politi efterforsker episoderne nærmere og vil den kommende tid være ekstra til stede i Brabrand. Politiet er desuden i tæt dialog med kommunen i forhold til en forebyggende indsats. 

”Der er tale om en gruppe unge mænd, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. De skaber utryghed i området, og vi har derfor intensiveret vores efterforskning for at finde frem til identiteten på de personer, der har påsat brandene. Vi har vores lokale betjente i Aarhus Vest, som er meget opmærksomme på urolighederne lige nu, og derudover kommer vi til at øge vores patruljering i området den kommende tid,” siger vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi Christian Due Riis.

**

 

Skolekontrol i Rønde førte til flere beslaglagte knallerter

Onsdag morgen var lokalpolitiet i Rønde til stede ved en folkeskole i Mørke for at føre tilsyn med trafikkulturen på baggrund af flere borgerhenvendelser om især ulovlige knallerter.

I samarbejde med skoleledelsen blev der ført kontrol af flere knallerter, der fik en tur på politiets rullefelt for at undersøge, om de kunne køre hurtigere end den tilladte hastighed.

Kontrollen førte til, at i alt fem forskellige knallerter blev målt til at være ulovlige, og deres respektive ejermænd blev derfor sigtet og idømt en bøde samt en betinget frakendelse af førerretten.

De unge ejere blev desuden vejledt om at få gjort deres køretøjer lovlige snarest muligt, da de ellers ville blive beslaglagt ved fund af ulovligheder under en evt. fremtidig måling inden for de kommende tre år.

**

 

Taxachauffør udsat for vold

En patrulje fra Østjyllands Politi blev onsdag aften kl. 19.29 sendt til Marselis Boulevard i Aarhus C, hvor en 45-årig mand angiveligt havde givet en taxachauffør et par lussinger.

Ved patruljens ankomst til stedet forklarede den 34-årige taxachauffør, at han var på stedet i forbindelse med sit arbejde, da den 45-årige mand pludselig var kommet ud af en opgang og havde rettet henvendelse til taxachaufføren, som han efterfølgende ud af det blå tildelte to lussinger – angiveligt grundet en tidligere kontrovers. 

Den 45-årige mand blev sigtet for vold.  Taxachaufføren kom umiddelbart ikke til skade i forbindelse med episoden.

**

 

Tip førte til narkofund i Randers

På baggrund af oplysninger til politiet rettede specialpatruljen hos Østjyllands Politi onsdag aften kl. 22.15 henvendelse ved en adresse i Randers C, hvor der angiveligt blev opbevaret narko.

Ved politiets ankomst til stedet blev en 55-årig kvindelig beboer i lejligheden sigtet for besiddelse af narko, og under en efterfølgende ransagning fandt betjentene også det, de var på udkig efter.

Ransagningen resulterede nemlig i, at betjentene fandt frem til både amfetamin og hash, hvorfor sigtelsen mod den 55-årige kvinde blev opretholdt, og de ulovlige stoffer beslaglagt med henblik på senere konfiskation og destruktion.

**

 

Fire mænd med hash

En patrulje fra Østjyllands Politi blev onsdag aften omkring kl. 19.20 opmærksomme på fire mænd, der sad under et halvtag ved en adresse i Brabrand og røg hash.

Politiet nærmede sig derfor forsigtigt de fire mænd, inden de opdagede politiet og kunne nå at stikke af fra stedet.

Ved betjentenes ankomst til stedet, hvor de fire mænd befandt sig, blev mændene fundet i besiddelse af en større mængde joints og nogle gram hash samt en digitalvægt og øvrige remedier til produktion af joints.

De fire mænd på henholdsvis 26, 27, 28 og 29 år blev derfor alle sigtet for forsøg på salg af narko.

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 06.44 skete der et færdselsuheld på Djurslandsmotorvejen i Trige, hvor flere biler kørte sammen. En 29-årig mand blev sigtet for ikke at holde nok afstand til en forankørende. Hverken han eller de øvrige involverede bilister – en 66-årig kvinde og en 30-årig kvinde – kom umiddelbart alvorligt til skade i forbindelse med uheldet.

Onsdag kl. 07.14 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Sabro, hvor en 23-årig mandlig buschauffør påkørte en forankørende 66-årig kvindelig bilist. Den 66-årige blev i den forbindelse skubbet videre frem i endnu et køretøj ført af en 61-årig mand. Den 66-årige kvinde pådrog sig nogle behandlingskrævende skader og blev kørt med ambulance til hospitalet. Den 23-årige buschauffør blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende. Episoden medførte en del kortvarige trafikale gener på strækningen.

Onsdag kl. 11.56 skete der et færdselsuheld på Skovgaardsgade i Aarhus C, hvor en 32-årig mandlig bilist foretog et højresving i krydset fra Carl Bloks Gade og påkørte en 36-årig kvindelig cyklist. Cyklisten kom ikke umiddelbart til skade i forbindelse med episoden. Den 32-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Onsdag kl. 13.58 skete der et færdselsuheld på Sastrupvej i Hjortshøj. En 78-årig kvinde overholdt ikke sin vigepligt i krydset med Mejlbyvej, hvorfor hun kørte sammen med en 38-årig kvindelig bilist. Sammenstødet medførte materielle skader på begge køretøjer, men ingen af de involverede kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 78-årige kvinde blev sigtet i sagen.

En 38-årig kvindelig bilist blev onsdag kl. 17.40 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da hun kom kørende på Dr. Margrethes Vej i Aarhus N i påvirket tilstand. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i politikredsen.
På Espedalen i Risskov begået onsdag d. 11/10 mellem kl. 07.30 og kl. 18.08
På Ørvadsvej i Brabrand begået onsdag d. 11/10 kl. 18.43
Ludvig Holbergs Vej i Åbyhøj begået mellem tirsdag d. 10/10 kl. 16.00 og onsdag d. 11/10 kl. 20.08
På Strandgade i Hou begået mellem mandag d. 9/10 kl. 17.00 og onsdag d. 11/10 kl. 20.30
På Rørsangervej i Odder begået mellem mandag d. 9/10 kl. 10.00 og onsdag d. 11/10 kl. 21.12
På Hedevangsvej i Egå begået onsdag d. 11/10 mellem kl. 06.00 og kl. 21.00
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

22. februar 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. februar 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

21. februar 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 21. februar 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

20. februar 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 20. februar 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.