Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

19. juli 2022 12:48

Østjyllands Politi: Uddrag af døgnrapporten 19. juli 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 14.00

Østjyllands fremstiller ved Retten i Randers kl. 14.00 fire personer sigtet for manddrab på en 45-årig mand samt forsætlig ildspåsættelse. De sigtede er henholdsvis en 39-årig kvinde, en 23-årig kvinde, en 25-årig mand og en 39-årig mand.

Se mere i pressemeddelelsen.

Anklagemyndigheden vil begære lukkede døre til grundlovsforhøret.


**

 

Vidner søges til hasarderet kørsel i Frederiksgade

Østjyllands Politi modtog mandag kl. 23.46 anmeldelse om, at en mandlig bilist havde kørt hasarderet i Frederiksgade i Aarhus, så flere fodgængere måtte springe til side.

Vidner på stedet fortalte, at en ældre, sølvgrå Mercedes B klasse pludselig var kommet kørende meget stærkt ad Frederiksgade mod Nordøst med retning mod flere grupper af mennesker, og dermed havde været til stor fare for de, som befandt sig på gaden. Bilen kørte herefter forbi en afspærring for enden af Frederiksgade, rundt på fortovet for derefter at køre med høj fart ad busgaden mod Nord.

Efter en nærmere eftersøgning af bilen fik en patrulje kontakt til bilen og dennes fører, en 33-årig mand, kl. 01.53 i Herskind. Her havde den 33-årige mand måttet tilkalde vejhjælp, da han i et solouheld havde kørt dæk og fælg i stykker på bilen.

Da betjentene tog kontakt til manden på stedet, bemærkede de to store knive i sidelommen ved førersiden. Manden havde desuden en mindre kniv i sin jakkelomme. Den 33-årige mand blev anholdt og i første omgang sigtet for flere overtrædelser af knivloven.

Østjyllands Politi vil meget gerne i kontakt med personer, som har været vidner til episoden, på tlf. 114.


**

 

Politiet søger fører af hvid kassevogn

Østjyllands Politi blev mandag kl. 21.30 kontaktet af forældrene til to drenge på 7 år. Drengene var på en legeplads på Langkærvej i Tilst  blevet kontaktet af en mand i en hvid bil, som spurgte drengene, om de ville med ud og køre. Dette skete mellem kl. 21.00 og kl. 21.45.
Drengene sagde nej og manden kørte hurtigt fra stedet.

Bilen beskrives som en hvid kassebil på størrelse med en Mercedes Sprinter. Føreren beskrives som en mand, ca. 30 år, spinkel og høj af bygning, sort hår, sort skæg, lys i huden, talte dårligt dansk, iført sort tøj, som muligvis var træningstøj.

Politiet vil gerne i kontakt med føreren af den hvide kassevogn.


**

 

Bilist væltede cyklist og stak af

En 60-årig kvindelig cyklist kom mandag kl. 12.12 cyklende af Frijsenborgvej mod Nordøst. Foran kvinden kørte en personbil, mens en anden bil kørte på siden af hende. Da den forreste bil skulle dreje til venstre ind på en parkeringsplads, trak bilen, som kørte på hendes side, mod højre og væltede derved kvinden ind mod kantstenen, så hendes cykel væltede.

Bilen, som beskrives som en lille hvid personbil på størrelse med en VW UP!, kørte dog videre uden kontakt til kvinden.
Politiet vil gerne i kontakt med føreren af bilen eller andre, som kan have set uheldet, på tlf. 114.

Den 60-årige kvinde blev tilset af en ambulance, men kom ikke umiddelbart alvorligt til skade.

 

**

 

Bortvist for at forstyrre kunder

En 43-årig mand måtte mandag formiddag hentes af politiet i Viby Centret, efter at have forstyrret stedets kunder. En vagt på stedet kontaktede politiet kl. 11.15 og bad om hjælp til at bortvise manden. Vagten havde bedt ham om at forlade stedet, da han forstyrrede stedets kunder, men det nægtede den 43-årige.

Da patruljen ankom til centeret tog de kontakt til den 43-årige mand og fortalte ham, at han var nødt til at forlade stedet. Det var den 43-årige dog meget utilfreds med, og han begyndte at råbe skældsord efter både betjentene og kunder i butikken. Han blev derfor anholdt, sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og taget med på politistationen.**

 

Bilist stak af fra uheldssted

En 78-årig kvinde kom mandag kl. 15.10 kørende ad Ladefogedvej i Aarhus N på en elscooter, da en bil kom ud fra en parkeringsplads foran kvinden og ramte fronten af scooteren, så den 60-årige kvinde væltede. Bilen flygtede herefter fra stedet.
Bilen beskrives som en hvid personbil af nyere udseende. I bilen sad to unge mænd, som beskrives som af anden etnisk herkomst end dansk, begge spinkle af bygning. Bilens passager havde en blå kasket på.

Østjyllands Politi vil gerne i kontakt med føreren af bilen eller personer, der kan have oplysninger om den, på tlf. 114.

Den 60-årige kvinde blev taget med på skadestuen til kontrol, men kom ikke umiddelbart alvorligt til skade ved uheldet.

**

 

Betjente fandt narko i lejlighed

En patrulje fra Østjyllands Politi bankede mandag kl. 15.35 på døren til en lejlighed på en adresse i Aarhus Nord. Patruljen havde været på stedte i forbindelse med en anden politimæssig opgave, og lagde mærke til, at der kom en stærk lugt af hash fra lejligheden. I lejligheden befandt sig en 35-årig mand, som boede på adressen, samt to mænd på hhv. 23 og 25 år. På de tre mænd fandt betjenten flere mindre mængder hash, skunk og tramadol-tabletter, og de tre mænd blev alle sigtet for besiddelse af narko. Lejlighedens beboer, en 35-årig mand,

**

Råbte og spyttede efter folk på gaden

Mandag kl. 16.07 kørte en patrulje fra Østjyllands Politi til Ryesgade i Aarhus, hvor vagter havde tilbageholdt en 43-årig mand. Vagterne var kaldt til stedet da manden havde været højlydt og generet kunder og personale i flere butikker på Strøget.

Vagterne havde ilagt den 43-årige mand håndjern, da han var aggressiv og udfarende, og spyttede efter vagterne. Da betjentene tog kontakt til manden, fortsatte han med at råbe og være aggressiv. Han blev anholdt, sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og taget med på politistationen.


**

Færdsel

En 23-årig mandlig bilist blev mandag kl. 12.06 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje i krydset mellem Ringboulevarden og Gl. Jennumvej i Randers.

Mandag kl. 12.15 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Lene Bredahls Gade og Toldbodgade i Randers, da en 29-årig mandlig knallertfører tilsyneladende fik et ildebefindende og væltede på cykelstien. Da den 29-årige var i besiddelse af en mindre mængde narko, blev han sigtet for narkokørsel og for besiddelse af narko. Han blev taget med på skadestuen til behandling for sine skade, men var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade.

Mandag kl. 12.58 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Hasle med flere involverede biler. Trafikken var kortvarigt påvirket, men der blev hurtigt ryddet op på uheldsstedet. Ingen kom tilsyneladende til skade ved uheldet.

Mandag kl. 21.20 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Ole Rømers Gade og Bülowsgade i Aarhus, da 52-årig mandlig bilist kørte imod ensretning og derved kørte sammen med en 31-årig mandlig bilist. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet. Den 52-årige blev sigtet for at køre imod ensretningen.


**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt ni indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Ravnholtvej i Tranbjerg begået mellem lørdag den 16/7 kl. 18.00 og mandag den 18/7 kl. 07.00
På Østergade i Odder begået mellem søndag den 17/7 kl. 17.30 og mandag den 18/7 kl. 09.13
På Rørthvej i Odder begået mellem søndag den 17/7 kl. 15.00 og mandag den 18/7 kl. 09.00
På Silkeborgvej i Åbyhøj begået mellem fredag den 15/7 kl. 20.00 og mandag den 18/7 kl. 11.00
På Voldbækvej i Brabrand begået søndag den 17/7 mellem kl. 16.00 og kl. 19.00
På Nødkær Allé i Højbjerg begået mellem lørdag den 16/7 kl. 16.00 og mandag den 18/7 kl. 13.00
På Parcelvej i Odder begået mellem søndag den 17/7 kl. 22.00 og mandag den 18/7 kl. 08.00
På Hasselvangen i Solbjerg begået mellem fredag den 8/7 kl. 15.00 og mandag den 18/7 kl. 16.50
På Emiliedalsvej i Højbjerg begået mellem fredag den 15/7 kl. 18.00 og mandag den 18/7 kl. 15.00


Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

1. december 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 1. december 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

30. november 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 30. november 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

29. november 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. november 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.