Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

20. februar 2024 11:31

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 20. februar 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 12.30

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 12.30 en 32-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han er sigtet for syv forskellige forhold af indbrud.

 

Den 32-årige mand blev anholdt natten til tirsdag kl. 03.13 i forbindelse med et igangværende indbrud på Hyldevej i Risskov.

 

Politiet var i forbindelse med en skærpet indsats mod indbrud allerede til stede i området med flere patruljer, og den 32-årige mand blev derfor taget på fersk gerning og anholdt af en hunde- og en cykelpatrulje kl. 03.15.

 

Foruden to forhold begået i Risskov i nat er den 32-årige mand også sigtet for et indbrud i Skødstrup begået natten til den 30. januar, hvorfra gerningsmændene i bil flygtede fra stedet og fra politiet, inden de forulykkede i en sø og stak af til fods.

 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre til dagens grundlovsforhør og Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

 

**

 

Flere nye anmeldelser om tyverier af sidespejle

I løbet af det seneste døgns tid har Østjyllands Politi modtaget flere end 50 forskellige anmeldelser om tyveri fra biler – heraf hele 33 anmeldelser om tyveri af sidespejle.

 

Særligt hårdt ramt har bilejere i Åbyhøj og Brabrand været, ligesom det også var tilfældet i det forrige døgn, mens også flere bilejere i Tilst er blevet udsat for tyveri. Tyverierne er foregået både på p-pladser og i private indkørsler.

 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagerne nærmere for at forsøge at finde frem til gerningsmændene.

 

Politiet mistænker, at der kan være tale om omrejsende udenlandske kriminelle, hvor gerningsmændene går målrettet efter lettilgængelige og letomsættelige varer, i dette tilfælde i form af sidespejle fra dyrere bilmærker.

 

Foruden tyveri af sidespejle har mange biler også fået knust ruderne og kabinen gennemrodet for eventuelle værdigenstande.

 

Ser du personer, der udviser mistænkelig adfærd omkring parkerede biler, så kan du kontakte politiet på tlf. 114. Hvis du observerer et igangværende tyveri, skal du ringe 112.

 

**

 

Mistænkt narkosælger anholdt

En patrulje fra Østjyllands Politi rettede mandag aften kl. 22.50 henvendelse til en 26-årig mand på Frederiks Plads i Aarhus C, som politiet mistænkte for at sælge narko.

 

Under en efterfølgende visitation blev den 26-årige fundet i besiddelse af et par prislister på narko og piller og et par tusinde kroner i kontanter, som formodes at stamme fra salg af narko.

 

Den 26-årige blev desuden fundet i besiddelse af en kniv, og han blev derfor sigtet for både at have overtrådt knivloven og loven om euforiserende stoffer i form af salg og forsøg på salg af narko. Den 26-årige mand blev anholdt.

 

**

 

Færdsel

Mandag kl. 07.06 skete der et færdselsuheld på Herningmotorvejen ved Harlev J, hvor en 20-årig mandlig bilist påkørte en 32-årig mandlig bilist bagfra. Påkørslen skete i forbindelse med opbremsninger, og den 20-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende. Ingen personer kom umiddelbart til skade.

 

Mandag kl. 07.56 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Aarhus C, hvor en 26-årig kvindelig bilist påkørte en 57-årig mandlig bilist, der holdt stille ved et fodgængerfelt. Den 26-årige kvinde havde muligvis fået en form for ildebefindende og blev tilset i en ambulance, men ingen personer var umiddelbart kommet til skade i forbindelse med sammenstødet. Kvinden blev sigtet for episoden.

 

Mandag kl. 19.09 skete der et færdselsuheld på Holme Byvej i Højbjerg, hvor to biler kørte sammen i krydset ved Hjulbjergvej. Ingen personer kom umiddelbart til skade. En 53-årig kvindelig bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt, da hun i krydset havde forsaget ulykken og påkørt en 23-årig kvindelig bilist på siden.

 

En 50-årig mandlig bilist blev mandag aften kl. 19.20 anholdt, sigtet for narkokørsel, da han kom kørende i påvirket tilstand på Grenåvej i Randers SØ. Den 50-årige blev bragt til standsning under en rutinemæssig kontrol, og da betjentene kunne fornemme en kraftig lugt af cannabis og se resterne fra en joint i bilen, blev den 50-årige taget med på stationen.

 

Mandag kl. 21.03 skete der et færdselsuheld på Runevej i Hasle, hvor en mandlig fodgænger af ukendte årsager blev påkørt af en mandlig bilist. Østjyllands Politi har ikke et endeligt overblik over de nærmere omstændigheder omkring episoden på nuværende tidspunkt.

 

En 43-årig mandlig bilist blev natten til mandag kl. 01.10 anholdt, da han kom kørende i et stjålet køretøj og blev standset af en patrulje fra Østjyllands Politi på Mogensgade i Grenaa. Den 43-årige var desuden påvirket af euforiserende stoffer og manglende et gyldigt kørekort, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt otte indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds:

 

  • På Rønnehaven i Lystrup begået mellem torsdag d. 15/2 kl. 22.30 og mandag d. 19/2 kl. 07.40
  • På Gunnerupmosevej i Assentoft begået mellem søndag d. 18/2 kl. 16.00 og mandag d. 19/2 kl. 12.00
  • På Havkærvænget i Tilst begået mandag d. 19/2 mellem kl. 10.50 og kl. 14.15
  • På Holmetoften i Højbjerg begået
  • På Rådhusgade i Odder begået tirsdag d. 20/2 kl. 00.34
  • På Kalmargade i Aarhus N begået tirsdag d. 20/2 kl. 02.53
  • På Hyldevej i Risskov begået tirsdag d. 20/2 kl. 03.13
  • På Hyldevej i Risskov begået tirsdag d. 20/2 kl. 03.20

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

22. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

21. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten fra søndag den 21. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

20. april 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra OEstjyllands Politi loerdag den 20. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.