Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

21. februar 2024 12:46

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 21. februar 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Grundlovsforhør ved Retten i Randers kl. 12.30

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 12.30 to 18-årige mænd i grundlovsforhør ved Retten i Randers. De er begge sigtet for grov vold ved i forening at have overfaldet en 19-årig mand.

 

Overfaldet fandt sted på et stisystem i området ved Paderuphus i Randers SØ onsdag eftermiddag i sidste uge, hvor den 19-årige blev udsat for grov vold i form af spark og slag, inden gerningsmændene forlod stedet.

 

Politiet modtog anmeldelsen om overfaldet omkring kl. 17.00. Ved betjentenes ankomst til stedet kort tid efter var den 19-årige i gang med at blive tilset i en ambulance. Han blev efterfølgende kørt til behandling på hospitalet, hvor han blev vurderet til at have været i overhængende livsfare.

 

De to 18-årige blev anholdt tirsdag eftermiddag i forbindelse med politiets efterforskning af sagen. Også to piger på 16 og 25 år blev anholdt og sigtet i sagen, men de er efterfølgende begge blevet løsladt efter endt afhøring.

 

Østjyllands Politi hører gerne fra vidner, der måtte have befundet sig i området omkring gerningsstedet i tidsrummet fra omkring kl. 16.00 til 17.00 onsdag den 14. februar. Vi er særligt interesserede i at komme i kontakt med den mandlige hundelufter, som fandt den 19-årige kort tid efter overfaldet.

 

Vedkommende luftede en sort/hvid hund og bedes kontakte os på telefonnummer 114. Øvrige vidner med oplysninger om sagen opfordres også til at ringe til politiet, hvis de måtte have set eller hørt noget med relevans for efterforskningen.

 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved dagens grundlovsforhør og om varetægtsfængsling af begge de 18-årige mænd.

 

**

 

Nyt døgn med mange sidespejlstyverier

Bilejere i flere aarhusianske bydele har i løbet af de seneste par dage været hårdt ramt af tyveri af sidespejle, hvilket også gør sig gældende over det seneste døgns tid.

 

Denne gang har de ukendte gerningsmænd primært befundet sig i villaområder i Risskov, Højbjerg og Åbyhøj, og i løbet af det seneste døgn har Østjyllands Politi modtaget hele 63 anmeldelser om tyveri fra personbiler, herunder størstedelen af dem i form af tyveri af sidespejle.

 

Østjyllands Politi arbejder på at få identificeret gerningsmændene for at få sat en stopper for de mange verserende tyverier af særligt sidespejle. Det er vores formodning, at der er tale om udenlandske omrejsende kriminelle.

 

Vi opfordrer bil- og husejere i de berørte områder til at kigge eventuel videoovervågning igennem med henblik på at få identificeret mistænkelige personer, der har befundet sig ved bilerne i tidsrummene omkring tyverierne. Hvis man er i besiddelse af materiale med relevans for politiet, bedes man kontakte os på telefonnummer 114. Det samme gør sig gældende, hvis man måtte have set eller hørt noget, der kan pege os i retning af gerningsmændene.

 

**

 

31-årig mand anholdt efter eftersættelse

Tirsdag eftermiddag forsøgte Østjyllands Politi at komme i kontakt med en mandlig bilist, som var mistænkt for at køre i bil uden gyldigt kørekort.

 

Den 31-årige mandlige fører ønskede dog ikke at tale med politiet, hvorfor han i det sydlige Randers forsøgte at flygte fra ordensmagten.

 

Flere patruljer blev derfor tilkaldt, inden den 31-årige smed bilen fra sig på Marsvej i Randers SØ og fortsatte til fods, mens han angiveligt flere gange krydsede motorvej E45, inden han blev anholdt kl. 13.10.

 

Eftersættelsen medførte kortvarige trafikale gener på motorvejen, da en del patruljer blev tilkaldt. Ingen personer kom til skade.

 

I bilen fandt politiet efterfølgende nogle steroider, piller og en kniv, der blev beslaglagt, og den samlede sag mod den 31-årige mand vil nu blive efterforsket nærmere.

 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 09.50 skete der et færdselsuheld på Hospitalsgade i Randers C, hvor en 33-årig mandlig bilist af ukendte årsager først påkørte en 33-årig kvindelig bilist, inden han påkørte et par parkerede køretøjer. Det ene af de parkerede køretøjer blev derefter skubbet frem i endnu et køretøj, hvorfor i alt fem forskellige biler fik mindre skader som følge af episoden. Ingen personer kom umiddelbart til skade.

 

Tirsdag kl. 14.49 skete der et færdselsuheld på R. Hougårdsvej i Randers SØ i krydset ved Vennelystvej. En 18-årig kvindelig bilist påkørte en 45-årig kvindelig bilist, da hun ikke overholdt sin vigepligt. Den 18-årige blev sigtet, men ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med episoden, hvor der dog skete en del materiel skade.

 

Tirsdag kl. 19.24 skete der et færdselsuheld på Paderup Boulevard i Randers SØ, hvor en 64-årig kvinde påkørte en fodgænger. Fodgængeren blev tilset i en ambulance, men kom ikke umiddelbart alvorligt til skade. Den 64-årige kvinde blev sigtet for episoden.

 

En 24-årig mandlig bilist blev natten til onsdag kl. 00.30 standset af en patrulje fra Østjyllands Politi og sigtet for kørsel uden førerret. Under en efterfølgende ransagning af mandens køretøj fandt betjentene nogle flasker lattergas, og den 24-årige blev derfor også sigtet for ulovlig besiddelse af dette.

 

En 29-årig mandlig bilist blev natten til onsdag kl. 00.45 anholdt, sigtet for spirituskørsel. Den 29-årige blev standset af politiet på Hammelvej i Langå og efterfølgende taget med på stationen.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Nødkær Allé i Højbjerg begået mellem fredag d. 16/2 kl. 18.30 og tirsdag d. 20/2 kl. 10.40
  • På Snebærvej i Højbjerg begået mellem fredag d. 16/2 kl. 20.00 og tirsdag d. 20/2 kl. 14.20

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

22. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

21. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten fra søndag den 21. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

20. april 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra OEstjyllands Politi loerdag den 20. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.