Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

23. maj 2024 11:40

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 09.30

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstillede torsdag kl. 09.30 en 22-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han var ved grundlovsforhøret sigtet for at have overtrådt straffeloven ved at have været i besiddelse af et våben.

 

Den 22-årige mand blev anholdt onsdag formiddag kl. 09.43 i forbindelse med politiets efterforskning af en sag, hvor en funktionsdygtig revolver blev fundet på en parkeringsplads på Gunnar Clausens Vej i Viby J tilbage i august sidste år.

 

I forbindelse med efterforskningen er politiets mistanke blevet rettet mod den 21-årige, som var eftersøgt, og han blev derfor anholdt, da han onsdag landede i lufthavnen i Tirstrup.

 

Anklagemyndigheden anmodede om lukkede døre i forbindelse med dagens grundlovsforhør, og Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

 

Ved grundlovsforhøret blev den 22-årige mand varetægtsfængslet i fire uger frem til onsdag d. 19. juni. Han nægter sig skyldig i sagen og kærede kendelsen om varetægtsfængsling til landsretten.

 

**

 

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 11.30

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 11.30 en 21-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han er blandt andet sigtet for vold mod tjenestemand ved at have kørt med en politibetjents arm siddende fastklemt i ruden på sin bil.

 

Episoden fandt sted onsdag aften kl. 20.32 på Jernaldervej i Hasle, hvor den 21-årige blev standset af en patrulje fra Østjyllands Politi, da han var mistænkt for ti minutter forinden at have været involveret i et færdselsuheld i Tilst, hvor han efterfølgende var flygtet fra uheldsstedet.

 

Færdselsuheldet var opstået, da den 21-årige angiveligt ikke havde overholdt sin vigepligt, inden han flygtede fra ulykken, og derfor blev han efterfølgende forsøgt bragt til standsning af flere køretøjer fra Østjyllands Politi.

 

På Jernaldervej lykkedes det en patrulje at få standset den 21-årige bilist, men da en betjent kort tid efter stak hånden og armen ind i mandens bil for at få åbnet døren, rullede den 21-årige mand vinduet op. Det medførte, at betjentens arm kom i klemme, hvorefter bilisten kørte fra stedet i høj fart – direkte imod den modkørende trafik med betjentens arm siddende fastklemt i bilen.

 

Betjenten fik revet sig løs efter nogle meters kørsel og var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 21-årige flygtede på ny fra stedet, men han blev anholdt på en nærtliggende adresse i Tilst kort tid efter.

 

Vidner, der måtte have set episoden eller have øvrigt kendskab til sagen og oplysninger med relevans for efterforskningen, bedes rette henvendelse til Østjyllands Politi på telefonnummer 114.

 

Af hensyn til sagens efterforskning anmoder Anklagemyndigheden om lukkede døre til dagens grundlovsforhør, og Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer.

 

**

 

Kvinde i kritisk tilstand efter påkørsel i Aarhus C

Onsdag formiddag kl. 10.48 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var sket et færdselsuheld på Store Torv i Aarhus C, hvor en kvindelig fodgænger var blevet påkørt af en varevogn.

 

Køretøjet var ført af en 55-årig mand, mens den påkørte fodgænger var en 76-årig tysk kvinde.

 

Kvinden var kommet alvorligt til skade og blev efterfølgende kørt med ambulance til hospitalet i kritisk tilstand. De pårørende til den tyske kvinde er blevet underrettet om episoden i samarbejde med de tyske myndigheder.

 

Hvis man som vidne har overværet episoden og måtte have brug for nogen at tale med den om, kan man ringe til Offerrådgivningen og få en gratis og uforpligtende snak. Offerrådgivningen kan træffes på telefonnummer 116 006 og sidder klar med professionelle rådgiver, som du kan tale med, hvis du er blevet berørt af episoden. Det er muligt at være anonym, hvis man ønsker det.

 

**

 

Politibil totalskadet i forlængelse af færdselsuheld på motorvejen

Tidligt torsdag morgen modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var sket et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej nær Grundfør ved Hinnerup.

 

Anmeldelsen kom kl. 05.00, da en personbil kort tid forinden angiveligt var kørt op bag en forankørende lastbil.

 

Ingen personer var umiddelbart kommet til skade, men ved politiets ankomst til stedet blev en patruljebil påkørt og bilen totalskadet, da den havde holdt parkeret i nærheden af ulykkesstedet og blev ramt af en forbipasserende. Ingen personer befandt sig i køretøjet, og ingen kom til skade i forbindelse med situationen.

 

De involverede fra det anmeldte færdselsuheld kl. 05.00 havde selv været i stand til at komme ud fra deres køretøjer, men episoden medførte en del trafik i morgenmyldretiden på motorvejen.

 

Oprydningsarbejdet varede flere timer, men politiet forlod stedet igen kort før kl. 07.00. Ingen personer er på nuværende tidspunkt sigtet i sagen.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Hovgårdvej i Hornslet begået onsdag d. 22/5 mellem kl. 09.55 og kl. 11.50
  • På Ydervangen i Randers NV begået onsdag d. 22/5 mellem kl. 06.00 og kl. 14.00
  • På Saralystvej i Højbjerg begået onsdag d. 22/5 mellem kl. 08.00 og kl. 15.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

15. juni 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi

Uddrag fra døgnrapporten fra fredag d. 14. juni kl 0700 til lørdag d. 15. juni 0700.

14. juni 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 14. juni 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

13. juni 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 13. juni 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.