Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

23. november 2021 11:03

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. november 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør. 

**

 

Indbrud i smykkebutik – vidner søges

Natten til tirsdag brød flere gerningsmænd ind i en smykkebutik på Skt. Clemens Torv i Aarhus C, hvor stjal smykker og ure for flere millioner kroner.

Det var kl. 4.34, at Østjyllands Politi modtog anmeldelsen om indbruddet, som er blevet begået ved hjælp af en rambuk konstrueret af træ, som gerningsmændene skubbede ind i butiksvinduet med deres bil.

På den måde fik de adgang til butikken og stjal på få minutter en del smykker og ure, inden de kørte derfra igen.

Østjyllands Politi har siden anmeldelsen arbejdet intenst med efterforskningen af indbruddet.
Der er sikret spor på stedet, gennemgået overvågning og foretaget flere efterforskningsskridt.

Politiet hører også meget gerne fra vidner, som kan have set noget eller har oplysninger om indbruddet. Desuden beder politiet borgerne om at være opmærksomme, hvis man får tilbud flere smykker eller ure til lidt for en lidt for billig pris.

Oplysninger kan gives til Østjyllands Politi via tlf. 114.

**

 

Thailandsk kvinde anholdt i forbindelse med prostitutionskontrol

Mandag ved middagstid var Østjyllands Politis afdeling for særlige sager på prostitutionskontrol i Randers. Betjentene var blevet opmærksomme på en annonce på en webside, hvor der blev reklameret med seksuelle ydelser fra en adresse i det centrale Randers.

Da betjentene opsøgte adressen, traf de en 46-årig thailandsk kvinde, der hverken havde tilladelse til at arbejde eller opholde sig i Danmark. Kvinden blev derfor anholdt og sigtet for ulovligt arbejde og ulovligt ophold i landet.

Kvinden vil foreløbigt blive tilbageholdt på udlændingeloven i op til 3x24 timer, mens hendes sag bliver forelagt udlændingestyrelsen. Derudover blev Center Mod Menneskehandel kontaktet med henblik på at vurdere, om kvinden er blevet handlet.

**

 

35-årig mand omkom i brand

Mandag kl. 09.44 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om et stort brag og brand i en lejlighed på Nyringen i Risskov. Da politi og brandvæsen ankom til stedet, var lejligheden overtændt, og der stod flere personer og overværede branden. Personerne var beboere i de omkringliggende lejligheder, der selv var kommet ud, men beboeren i lejligheden, hvor branden var opstået var ikke på stedet.

Kort efter fik betjentene en melding fra brandvæsnet, der havde fundet en livløs person i lejligheden. Han blev kort efter erklæret død og efterfølgende identificeret som lejlighedens 35-årige mandlige beboer.

Det har endnu ikke været muligt for politiet at foretage en endelig brandundersøgelse i lejligheden. Brandårsagen kendes derfor endnu ikke, ligesom det ikke er afklaret, hvad der forårsagede det høje brag. Der er dog umiddelbart ikke noget mistænkeligt ved branden.

**

 

Nordea fik uønsket besøg

Østjyllands Politi fik mandag kl. 15.42 en anmeldelse om, at en demonstration ved Skt. Clemens Torv i Aarhus havde udviklet sig i en uhensigtsmæssig retning, idet nogle af demonstranterne tilsyneladende havde dyppet deres sko i en form for maling, hvorefter de var gået ind i Nordeas lokaler, hvor de også havde sat håndaftryk på nogle af vinduerne.

Demonstranterne, der var gået ind i banken, var tre kvinder i alderen 23-25 år. De var alle blevet bedt om at forlade stedet, hvilket de ikke ville, hvorefter bankens personale havde kontaktet politiet.

Politiet fik kontakt til en kvinde, der oplyste, at hun var kontaktperson ved demonstrationen mod banken. Hun forklarede, at der var tale om en fredelig demonstration og afviste at kende noget til, hvem der havde været ind i banken. Heller ikke nogle af de øvrige tilstedeværende kunne bidrage med oplysninger om, hvem der havde været inde i banken.

Betjentene foretog nogle undersøgelser på stedet og skal nu på baggrund af yderligere efterforskning forsøge at finde frem til de tre gerningspersoner.

**

 

Ung mand sparket og slået af mørkklædte mænd

Østjyllands Politi fik mandag kl. 15.29 en anmeldelse om, at en gruppe på 5-6 mænd på Gøteborg Allé i Aarhus N havde overfaldet en mand med slag og spark. Nogle af gerningsmændene skulle ifølge anmeldelsen også have medbragt slagvåben.

Flere patruljer kørte dertil, men da de kom frem kort efter, var der ingen personer på stedet. Lidt derfra traf betjentene en 17-årig ung mand, som havde nogle mindre skader i ansigtet, og han fortalte, at det var ham, der var blevet overfaldet.

Han kunne dog ikke fortælle noget nærmere om gerningsmændene, eller hvad årsagen til overfaldet skulle være.

Ifølge flere vidner, som politiet efterfølgende afhørte, var mændene maskerede og iklædt mørkt tøj.

Politiet sikrede spor på stedet og efterforsker nu sagen nærmere for at finde frem til gerningsmændene og klarlægge omstændighederne omkring episoden nærmere.

Har du oplysninger i sagen, kan du kontakte Østjyllands Politi via tlf. 114.

**

 

Fik straksbøde for tyveri af pant

Mandag kl. 19.38 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en beværtning, der havde taget en mand i et stjæle pantflasker fra deres baggård ved Sct. Clemens Stræde i Aarhus C. Da patruljen kom frem kunne de se, at to personer havde tilbageholdt en mand, der stod ved siden af to store poser med pantflasker.

Poserne var tydeligt mærket med en stregkode, og de blev leveret tilbage til rette ejermand.Den 26-årige mand blev anholdt og sigtet for tyveri. Da han var rumænsk statsborger blev han kørt til politigården, hvor han modtog en straksbøde på 1000 kroner.

**

 

Hash, sværd og totenschlæger fundet under ransagning

Mandag aften kl. 20.45 var en patrulje forbi på en adresse i Spentrup, hvor betjentene havde mistanke om, at der blev opbevaret narko. På adressen befandt sig fire personer i alderen 21 til 46 år, og de blev gjort bekendt med, at betjentene ville ransage stedet.

I forbindelse med ransagningen blev der fundet noget hash, et sværd og en totenschlæger, som en 21-årige mand erkendte tilhørte ham. Han blev derfor både sigtet for besiddelse af narkotika og for overtrædelse af våbenloven.

**

 

Røg fra toilet på letbanestation

Mandag kl. 17.25 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand på et offentligt toilet ved letbanestationen i Grenaa, hvor der kom mørk røg ud fra det ene toilet. Det viste sig, at en håndtørrer var udbrændt og dermed skyld i røgudviklingen.

**

 

Brand i bil

Tirsdag morgen kl. 06.27 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om brand i en bil på Balagervej i Viby. Det viste sig, at bilens ejer, en 55-årig mand havde sat en varmeblæser ind i bilen for at få den varmet op i det kolde vejr. Herefter gik han en tur med hunden, og da han kom tilbage, kom der røg op ad køleren, og der var smeltet et hul ved instrumentbrættet. Det var dog uvist, om bilen havde selvantændt, eller om det var varmeblæseren, der havde startet branden.

**

 

Færdsel

Mandag kl. 07.51 skete der et færdselsuheld i krydset OdderveJ/Holmskovvej i Malling. En 70-årig mandlig bilist kom kørende ad Holmskovvej og kørte frem for ubetinget vigepligt, hvorefter han påkørte en anden bil, ført af en 34-årig mand, der kom kørende ad Oddervej. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet. Den 70-årige mand blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Mandag kl. 08.11 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Hasselager. En 49-årig kvindelig bilist bremsede ned, da hun skulle af ved afkørslen, hvorefter hun blev påkørt bagfra af en anden bil, der blev ført af en 27-årig kvinde.

Mandag kl. 09.15 skete der et færdselsuheld i krydset Mariagervej/Hvedevej i Randers NV. En 61-årig mandlig bilist kom kørende ad Hvedevej og kørte frem for ubetinget vigepligt, hvorefter han kørte sammen med en anden bil, der blev ført af en 42-årig mand. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet.

Mandag kl. 11.55 skete der et færdselsuheld på motortrafikvejen ved Hornslet, hvor to biler, ført af henholdsvis en 30-årig kvinde og en 57-årig kvinde, kørte sammen i forbindelse med en overhaling. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet. Vejen blev dog helt spærret i noget tid i forbindelse med oprydningsarbejdet.

Mandag kl. 16.37 skete der et færdselsuheld på Århusvej i Odder, hvor en bus, ført af en 40-årig mand, påkørt en minibus, ført af en 63-årig mand, der efterfølgende blev skubbet frem i en varevogn med lad, der blev ført af en 44-årig mand. En 13-årig pige, der sad som passager i bussen, blev kørt til skadestuen sammen med en 74-årig mand, der var passager i minibussen. Den 40-årige buschauffør blev sigtet for ikke at have holdt tilstrækkelig afstand til forankørende.

Mandag kl. 16.39 skete der et færdselsuheld på Gammel Horsensvej i Solbjerg, hvor en 31-årig mandlig bilist, formentlig på grund af glat føre, skred ud og endte i grøften. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved uheldet.

Natten til tirsdag kl. 02.50 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret, besiddelse af narkotika med henblik på videresag samt for besiddelse af en kniv, da han blev standset af en patrulje på Ulstrupvej i Langå.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Sommersmindevej i Egå begået mellem søndag den 21/11 kl. 15.00 og mandag den 22/11 kl. 09.00
  • På Engmarksvej i Risskov begået mellem lørdag den 20/11 kl. 12.00 og mandag den 22/11 kl. 10.40
  • På Storegade i Grenaa begået mandag den 22/11 mellem kl. 06.15 og kl. 17.15
  • På Jernaldervej i Aarhus V begået mandag den 22/11 mellem kl. 16.00 og kl. 21.00
  • På Bangsboparken i Løgten ved Skødstrup begået mandag den 22/11 mellem kl. 16.30 og kl. 21.15
  • På Skæring Hedevej i Egå begået mandag den 22/11 mellem kl. 16.00 og kl. 21.30

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

24. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

23. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

22. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.