Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

23. september 2021 11:49

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. september 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Graffitimaler taget på fersk gerning

Tidligt torsdag morgen kl. 04.40 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en lokomotivfører havde taget en graffitimaler på fersk gerning mellem spor 3 og 4 på banegården i Aarhus. Lokomotivføreren har forklaret til politiet, at han gik ad perronen på vej hen til et tog, da han fik øje på en mand, der stod og malede graffiti på et Arriva-tog.

Lokomotivføreren råbte manden an, mens han gik tættere på ham. Da han var helt henne hos ham, tog han fat i hans arm, og der opstod tumult mellem de to, hvilket resulterede i, at graffitimaleren sprayede maling i hovedet på lokomotivføreren.

Lokomotivføreren fik herefter tvunget graffitimaleren ned på jorden, hvorefter han råbte om hjælp. Der kom fire andre personer til stedet, og to af dem hjalp med at pacificere graffitimaleren, mens en tredje ringede efter politiet.

Da politiet ankom, blev den 19-årig mand anholdt og sigtet for graffitihærværk og grov vold mod lokomotivføreren. Han blev ilagt håndjern og placeret ved en betonsøjle, mens betjentene afhørte den forurettede og vidnerne.

Pludselig rejste den 19-årige mand sig op og begyndte at løbe fra stedet. Betjentene løb med det samme efter ham og fik ham hurtigt indhentet. Han blev herefter kørt til politigården i Aarhus, hvor han fik en sigtelse for at være flygtet som anholdt. Han blev desuden fundet i besiddelse af en mindre mængde hash og blev derfor også sigtet for narkobesiddelse.

**

 

Mand onanerede i bussen

Onsdag aften fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 17-årig kvinde, der kort tid forinden havde haft en ubehagelig oplevelse i buslinje 100 på vej mod Malling. Kvinden har forklaret til politiet, at hun kl. ca. 20.10 stod og ventede på bussen ved M.P. Bruunsgade i Aarhus, da en mand gik helt hen til hende og lavede kysselyde med munden op i hendes ansigt.

Da bussen ankom ca. fem minutter senere, steg både den 17-årige og manden ombord. Manden havde sat sig, så han kunne få øjenkontakt med kvinden, og pludselig tog han sig penis frem og begyndte at onanere, mens han kiggede på hende.

Kvinden mente umiddelbart ikke, at der var andre passagerer i bussen, der så, hvad manden lavede, idet han stak sin penis ned i bukserne, hver gang nogen gik forbi ham, for derefter at tage den frem igen og fortsætte med at onanere. Seancen stod på i 10-15 minutter, og ved 20.30-tiden steg manden af bussen ved nærmest at løbe ud, hvorefter han forsvandt i ukendt retning.

Kvinden beskriver manden som:

  • Ca. 30-40 år gammel
  • 160-170 cm høj
  • Arabisk af udseende
  • Almindelig af bygning
  • Mørkt hår og sort, kort skæg
  • Var iført en mørk jakke og sorte Addidas træningsbukser med hvide striber
  • Medbragte en lys plastpose, der muligvis indeholdt ølflasker

Østjyllands Politi efterforsker sagen og vil gerne høre fra eventuelle vidner, der kan have set manden både inden han steg på bussen, inde i bussen og umiddelbart efter han steg af bussen. Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**

Tumult i lejlighed endte med anholdelse

Natten til torsdag kl. 01.18 blev Østjyllands Politi kaldt ud til en lejlighed på Fåborggade i Aarhus, hvor der havde været noget tumult mellem en mand og en kvinde. Da betjentene henvendte sig i lejligheden, bar den præg af, at der havde været tumult, men den 37-årige kvinde, der havde åbnet døren, oplyste, at skænderiet nu var overstået, og at alt var ok igen.

Betjentene tog herefter kontakt til den 52-årige mand, der lå i soveværelset, og lod som om han sov. Han var tydligt utilfreds med politiets tilstedeværelse, og han nægtede at oplyse navn og fødselsdato til betjentene på trods af gentagne gange at være blevet bedt om dette. Da han fortsat nægtede, endte det med, at han blev sigtet for overtrædelse af retsplejeloven.

Herefter rejste manden sig pludseligt op fra sengen og slog ud efter den ene betjent, hvilket resulterede i, at han blev anholdt og sigtet for forsøg på vold mod tjenestemand. I forbindelse med anholdelsen gjorde han kraftigt modstand og forsøgte at vriste sig fri, hvilket endte med endnu en sigtelse for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde. Han blev herefter kørt til politigården, hvor han fik lov at tilbringe resten af natten.

**

Nigeriansk kvinde arbejdede ulovligt

Østjyllands Politis udlændingeafdeling var onsdag på prostitutionskontrol på et bordel i Randers midtby for at tjekke, om de udenlandske kvinder, der arbejdede på stedet, havde papirerne i orden. På stedet traf betjentene tre kvinder; en 34-årig kvinde fra Polen og to nigerianske kvinder på 36 og 46 år.

Det viste sig, at den 36-årige kvinde ikke havde tilladelse til at arbejde i Danmark, og hun blev derfor anholdt og sigtet for ulovligt arbejde. Hun bliver nu tilbageholdt på udlændingeloven i op til 3 x 24 timer, mens hendes sag bliver forelagt Udlændingestyrelsen.

**

Sigtet for at optage video i retsbygning

Onsdag kl. 12.30 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Retten i Randers, der havde besøg af en 47-årig mand, der gik rundt i retsbygningen og filmede med sin mobiltelefon. Rettens personale havde gentagne gange bedt manden om at slukke telefonen, da det ikke er lovligt, uden forudgående tilladelse, at filme i en retsbygning.

Manden nægtede at efterkomme personalets anvisninger, og politiet blev derfor tilkaldt. Da betjentene ankom til stedet, blev den 47-årige mand sigtet for at optage video og billeder i retsbygningen.

**

Butikstyv fortrød, da alarmen lød

Onsdag kl. 14.31 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Magasin på Immervad i Aarhus C, hvor butiksvagter havde tilbageholdt en butikstyv. Vagterne var blevet opmærksom på kvinden, da alarmen var gået ved udgangen, hvorefter de havde set kvinden gå tilbage i butikken og gemme de stjålne varer.

Da vagterne havde taget kontakt til kvinden, blev hun fundet i besiddelse af en alarmaftager, og politiet blev kontaktet. Betjentene ankom kort efter til stedet, og den 24-årige kvinde blev sigtet for butikstyveri, men da varerne var leveret tilbage, havde Magasin ikke noget erstatningskrav. Kvinden fik beslaglagt sin alarmaftager og blev ført ud af butikken.

**

Hardball pistol skabte uro på opholdssted

Onsdag kl. 16.44 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra et opholdssted i Harlev, hvor en beboer efter sigende skulle have vist en pistol frem for en anden beboer. Da politiet ankom til stedet, fik betjentene adgang til den pågældende beboeres værelse, hvor de dog under ransagning ikke fandt nogen pistol.

Betjentene fik besked på, at beboeren befandt sig på naboværelset, og her blev han fundet i besiddelse af en taske, hvori der lå mindre hardball-pistol, som han forklarede var identisk med den, han havde vist frem for den anden beboer. Den 24-årige mand blev dog også fundet i besiddelse af hash og joint samt to kasteknive, og han blev derfor sigtet for narkobesiddelse og for overtrædelse af knivloven.

**

Anholdt for at ville indlade sig i slagsmål

Onsdag kl. 19.00 blev en patrulje sendt til Mølleparken i Aarhus, hvor der var opstået tumult mellem flere personer. Da betjentene kom frem, stod der tre ophidsede personer foran det gamle hovedbibliotek. Den ene af dem, en 31-årig mand fra Polen, forsøgte at indlade sig i slagsmål med de andre personer og endte derfor med at blive anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

**

Glemte at betale for varerne i rygsækken

Onsdag kl. 22.52 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Netto på Finderupvej i Aarhus C, hvor man netop havde haft besøg af to udenlandske butikstyve. De to butikstyve havde puttet strømper, slik, nødder og andet i en rygsæk, hvorefter de var gået op til kasse og havde betalt for nogle andre varer. Da patruljen ankom til stedet, blev de to personer, en 24-årig kvinde og en 21-årig mand, sigtet for butikstyveri.

**

Færdsel

Onsdag kl. 10.22 skete der et færdselsuheld på Østerbrogade i Grenaa. En 82-årig kvinde kom kørende på cykel ad Østerbrogade, da hun overså en bil, ført af en 22-årig mand, der også kom kørende ad Østerbrogade. Cyklisten svingede pludselig til venstre ud foran bilen, der ikke kunne nå at bremse. Den ældre kvinde faldt af cyklen og blev efterfølgende kørt til kontrol på sygehuset. Hun var dog ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Onsdag kl. 12.18 blev en 21-årig kvindelig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da hun blev standset af en patrulje på Aarhusvej i Randers SV.

Onsdag kl. 14.24 skete der et færdselsuheld i krydset Fallingvej/Malskærvej i Odder. En 50-årig mandlig bilist kom kørende ad Fallingvej og overholdt ikke sin ubetingede vigepligt, da han svingede til venstre ad Malskærvej, hvor han påkørte en anden bil, der blev ført af en 61-årig kvinde. Uheldet medførte umiddelbart kun mindre materiel skade. Den 50-årige mand blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Onsdag kl. 17.28 skete der et færdselsuheld på Ringvej Syd i Viby. En 32-årig kvindelig bilist kørte frem for ubetinget vigepligt og påkørte i den forbindelse en anden bil, der blev ført af en 57-årig kvinde. Uheldet medførte umiddelbart kun mindre materiel skade. Det viste sig, at den 32-årige kvinde ikke havde noget kørekort, og hun blev derfor både sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt og for kørsel uden førerret.

Onsdag kl. 20.25 skete der et færdselsuheld på Århusvej i Odder, da to biler, ført af en henholdsvis en 43-årig kvinde og en 18-årig mand, påkørte to heste, der løb ud foran deres biler. Hestene blev så medtaget, at det var nødvendigt at aflive dem, hvilket betjentene gjorde efter aftale med ejeren af hestene. Førerne af de to biler kom umiddelbart ikke noget til.

Onsdag kl. 22.22 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Steen Blichers Gade i Randers C.

Onsdag kl. 23.23 blev en 47-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Vester Altanvej i Randers C.

Natten til torsdag kl. 01.42 skete der et færdselsuheld på Tørvebryggen i Randers C. En 23-årig mandlig bilist kørte mod Randers Bro og foretog et venstresving ad Tørvebryggen, da han mistede herredømmet over sin bil og påkørte et metalhegn og en husmur. Da politiet ankom til stedet, sad bilisten på passagersædet og nægtede, at han skulle have kørt bilen. Han oplyste, at det var hans ven, der havde kørt bilen, men at han nu var løbet fra stedet. Der var dog et vidne, der havde set føreren af bilen kravle ud af døren ved førersiden for derefter at gå rundt om bilen og hoppe ind på passagersædet, så den forklaring købte betjentene ikke. Det viste sig, at den 23-årige mand var påvirket af spiritus, så han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Nyholmsvej i Risskov begået onsdag den 22/9 mellem kl. 19.15 og 19.30
  • På Tuestensvej i Tilst begået onsdag den 22/9 mellem kl. 14.00 og kl. 15.00
  • På Enøvænget i Tilst begået onsdag den 22/9 mellem kl. 16.00 og kl. 19.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

4. december 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 4. december 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

3. december 2023

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi søndag den 3. december

Her finder du et uddrag af seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds

2. december 2023

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi lørdag den 2. december 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.