Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

24. november 2021 12:02

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. november 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 12.00 i Retten i Randers en 46-årig thailandsk kvinde, der sigtes for ulovligt arbejde og ulovligt ophold i Danmark. Kvinden blev anholdt mandag i forbindelse med en prostitutionskontrol i Randers (se nedenstående fra tirsdagens døgnrapport).

Kvindens sag har nu været forelagt Udlændingestyrelsen, der har truffet afgørelse om, at hun skal udvises af landet med et indrejseforbud på to år. Hun bliver fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, indtil udvisningen kan effektueres.

 

Fra tirsdagens døgnrapport

Mandag ved middagstid var Østjyllands Politis afdeling for særlige sager på prostitutionskontrol i Randers. Betjentene var blevet opmærksomme på en annonce på en webside, hvor der blev reklameret med seksuelle ydelser fra en adresse i det centrale Randers.

Da betjentene opsøgte adressen, traf de en 46-årig thailandsk kvinde, der hverken havde tilladelse til at arbejde eller opholde sig i Danmark. Kvinden blev derfor anholdt og sigtet for ulovligt arbejde og ulovligt ophold i landet.

Kvinden vil foreløbigt blive tilbageholdt på udlændingeloven i op til 3x24 timer, mens hendes sag bliver forelagt udlændingestyrelsen. Derudover blev Center Mod Menneskehandel kontaktet med henblik på at vurdere, om kvinden er blevet handlet.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 13.00 i Retten i Randers en 31-årig kvinde og en 29-årig mand, der sigtes for et røveri begået den 2. november i en lejlighed i Randers, hvor de er sigtet for at have truet en 57-årig mand med en machetelignende kniv til at udlevere nogle kontanter, hævekort, mobiltelefon og andre personlige ejendele.

Derudover er de begge sigtet for databedrageri ved efterfølgende at have hævet penge fra den 57-åriges konto ved at misbruge hans hævekort. Den 29-årige mand er desuden sigtet for afpresning af den 57-årige mand i forbindelse med røveriet.

Manden og kvinden er også sigtet for et indbrud begået tirsdag formiddag i en villa på Svendborgvej i Randers SV. Det var i forlængelse af dette indbrud, at politiet tirsdag eftermiddag fandt frem til dem, og de blev anholdt. I forbindelse med anholdelsen blev en 28-årig mand også sigtet for indbruddet, han bliver dog ikke fremstillet i grundlovsforhør.

**

 

Motorcykelbetjente på jagt efter hurtig knallert

Tirsdag kl. 14.20 blev to motorcykelbetjente opmærksom på en knallert på Landevejen i Ødum ved Hadsten. Da føreren af knallerten så betjentene, gassede han op, og det blev indledningen til en længere eftersættelse, hvor knallerten undervejs nåede op over 100 km/t.

Føreren af den store knallert blev undervejs noteret for kørsel frem for rødt lys, 5 x manglende tegngivning, kørsel på cykelsti, en vigepligtsforseelse og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Det sidste markedede han meget tydligt, da han, i stedet for at standse, da den ene motorcykelbetjent kørte op på siden af ham, lavede et styreudslag kombineret med et lille spark mod politimotorcyklen, hvilket resulterede i et bøjet sidespejl.

Kørsel fortsatte mod Hadsten, hvor det på et tidspunkt lykkedes færdselsbetjentene at lukke ham inde ved hjælp af de to motorcykler. Det fik ham dog ikke til at standse, og han fortsatte i stedet ind over en mark med begge politimotorcyklerne i hælene.

Betjentene kunne dog kun følge med de første ca. 500 meter, hvorefter føret blev for blødt og mudret, så de måtte efterlade motorcyklerne og fortsætte eftersættelsen til fods gennem skov og eng. Undervejs fik betjentene assistance fra en gruppe jægere og deres jagthunde, der også befandt sig i området, og som kunne pege dem i retning af knallerten.

Da knallerten nåede til et vandløb måtte føreren give fortabt. Han efterlod knallerten og løb fra stedet op ad en stejl skrænt og op på motorvejen. Her fortsatte eftersættelsen kortvarigt i nødsporet, og her stod det hurtigt klart, at betjentene var i bedre form, og de fik halet ind på ham.

Med betjentene lige i hælene løb manden fra motorvejen igen og ind i en skov, hvor han mistede pusten og slog ud med armene. Han blev med det samme anholdt, og erkendte, at han forsøgte at stikke af, da han godt vidste, at knallerten ikke var lovlig og ville blive beslaglagt, hvis politiet fik fat i den.

Da de kom tilbage til den efterladte knallert, var det tydeligt for færdselsbetjentene, at den var blevet konstruktivt ændret til at kunne køre væsentligt hurtigere end de tilladte 45 km/t. Ejeren fortalte selv, at han for nylig havde fået den målt til en tophastighed på 148 km/t.

Den 18-årige mand blev, ud over de mange færdselsforseelser under eftersættelsen, sigtet for kørsel uden førerret til stor knallert, for kørsel på uindregisteret knallert, da den ikke havde nogen nummerplader på, for manglede forsikring og for at have konstruktivt ændret knallerten til at kunne køre væsentligt hurtigere end det tilladte. Knallerten blev herefter beslaglagt og skal nu undersøge nærmere.

**

 

Oplyste han skulle aflæse varme – stak af med kontanter

Tirsdag kl. 11.00 ringede det på døren hos en 78-årig kvinde på L.A. Rings Vej i Højbjerg. Udenfor stod der en mand, der sagde, at han skulle aflæse varme i lejligheden. Manden bad kvinden om at gå ind i soveværelset og skrue op for varmen, hvilket kun gjorde.

Da hun efterfølgende kom ud i køkkenet, var manden væk, og hun opdagede, at der var taget nogle penge fra hendes pung, der lå i køkkenet.

Kvinden beskriver manden som:

 • Mellemøstlig af udseende
 • 45-55 år gammel
 • 175-180 cm høj
 • Almindelig af kropsbygning
 • Brunt, kort hår
 • Bar briller
 • Talte dansk med accent

Østjyllands Politi har tidligere set lignende sager, hvor gerningsmændene udgiver sig for at skulle aflæse varme, el eller lignende. Politiet opfordrer til, at man beder om at se ID eller spørger ind til, hvilket firma vedkommende kommer fra, hvis man få besøg af en, der oplyser, at han skal aflæse varme, el eller andet.

**

Standset i stjålet bil

Natten til onsdag kl. 02.10 blev en patrulje opmærksom på en bil, der holdt parkeret på en busholdeplads ved Tingskov Allé i Tranbjerg. I bilen sad der to mænd og en kvinde på bagsædet og en mand på passagersædet, men ikke nogen på førersædet.

De fire personer i bilen forklarede, at føreren af bilen var gået ud for at tisse i en hæk, men da der efterfølgende blev kaldt en hundepatrulje til stedet, kunne de ikke finde spor af føreren. Det viste sig, at bilen var stjålet, og de fire personer blev i første omgang alle sigtet for brugstyveri, som de dog alle nægtede at kende noget til.

De fire personer blev alle visiteret. Den 33-årige mand, der sad på passagersædet, blev fundet i besiddelse af en foldekniv, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven. Den 35-årige kvinde, der sad på bagsædet, blev fundet i besiddelse af en mindre mængde heroin og en foldekniv. Hun blev derfor sigtet for narkobesiddelse og for overtrædelse af knivloven.

**

46-årig død: Blev fundet livløs i swimmingpool

En livredder i Water & Wellness i Randers ringede tirsdag kl. 13.52 til alarmcentralen, efter at en 46-årig mand var fundet livløs i vandet.

Der blev ydet førstehjælp på stedet, og ambulancen var hurtigt fremme, men den 46-åriges liv stod ikke til at redde, og han blev lidt efter erklæret død på hospitalet. De pårørende er underrettet.

Østjyllands Politi undersøger nu omstændighederne omkring ulykken nærmere.

**

Spansktalende butikstyv i Salling

Tirsdag kl. 12.51 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Salling på Søndergade i Aarhus, hvor en vagt havde tilbageholdt en mandlig butikstyv. Vagten havde set manden tage en parfume og nogle strømper, som han havde lagt i sin jakkelomme, hvorefter han havde forladt butikken.

Vagten fulgte efter manden og fik fat i ham ude på gaden og bad ham følge med tilbage til Salling, hvorfra der blev ringet efter politiet. Da politiet ankom til stedet blev den 24-årige mand, der identificerede sig med et spansk id-kort, anholdt og sigtet for butikstyveri. Manden blev kørt til politigården, hvor han blev afhørt og fik en straksbøde på 2000 kroner.

**

Færdsel

Tirsdag kl. 06.52 skete der et færdselsuheld på Hobrovej i Randers NV. En 46-årig mandlig bilist kom kørende ad Hobrovej og påkørte en anden bil, ført af en 25-årig mand, der holdt stille på grund af megen trafik. Den 25-åriges bil blev herefter skubbet frem i en tredje bil, der blev ført af en 29-årige kvinde. Uheldet betød, at Hobrovej blev spærret i begge retninger, mens oprydningsarbejdet stod på. Den 25-årige mand skulle have hjælp til at komme ud af bilen, og blev kørt til skadestuen for at blive tjekket for nakkesmerter. Den 46-årige mand blev sigtet for manglende agtpågivenhed.

Tirsdag kl. 07.25 skete der et færdselsuheld på Oddervej i Højbjerg, hvor en 47-årig kvindelig cyklist blev påkørt af en mindre, hvid varebil, der efterfølgende kørte fra stedet ad Emiliedalsvej. Kvinden kom umiddelbart ikke til skade ved uheldet. Politiet fik efterfølgende telefonisk kontakt til føreren af varebilen, der ikke mente, at han havde ramt cyklisten. Han blev dog gjort bekendt med, at han ville blive sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Tirsdag kl. 08.00 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Randers SV. En 42-årig kvindelig bilist ville skifte vognbane, da hun påkørte en anden bil, der blev ført af en 51-årig mand. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet.

Tirsdag kl. 08.21 skete der et færdselsuheld på Hasle Ringvej i Aarhus V. En 44-årig kvinde kom kørende ad Hasle Ringvej og frem mod krydset ved Herredsvej, da en anden bil, ført af en 48-årig mand pludselig kom kørende fra venstre side, hvorefter der skete sammenstød mellem de to biler, hvorefter den 48-åriges bil væltede om på siden. Der skete umiddelbart ingen alvorlig personskade ved uheldet.

Tirsdag kl. 09.30 skete der et færdselsuheld på Lystrupvej i Lystrup. En 58-årig mand stod og arbejde på et stillads, da han hørt et brag. Han vendte sig om og kunne se, at en mindre, grå personbil havde påkørt hans firmabil med mindre materiel skade til følge. Føreren af den grå personbil kørte herefter fra stedet i høj fart med retning mod Aarhus.

Tirsdag kl. 13.15 skete der et færdselsuheld i krydset Edwin Rahrs Vej/Ringvejen i Brabrand, hvor tre biler, ført af henholdsvis en 64-årig mand, en 48-årig mand og en 34-årig mand, kørte sammen i et harmonikasammenstød. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet.

Tirsdag kl. 16.23 skete der et færdselsuheld i krydset Skanderborgvej/Rosenvangs Allé i Viby J. En 33-årig mandlig bilist kom kørende ad Skanderborgvej og svingede til højre ad Rosenvangs Allé, da han påkørte en 32-årig kvinde, der kom kørende på cykel langs Skanderborgvej. Den 33-årige mand blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Tirsdag kl. 16.39 skete der et færdselsuheld på Grenåvej i Randers SØ, hvor en 56-årig kvindelig bilist påkørte en anden bil, ført af en anden 56-årig kvindelig bilist, da denne hold stille på grund af tæt trafik. Begge kvinder blev kørt til undersøgelse på skadestuen, men ingen af dem var umiddelbart kommet alvorligt til skade. Kvinden, der havde været skyld i uheldet, blev sigtet for ikke at have holdt tilstrækkelig afstand til den forankørende.

Tirsdag kl. 18.48 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Aarhus V. En 21-årig mandlig bilist kom kørende ad Viborgvej og skulle svinge til højre, da han påkørte en 24-årig mand, der kom kørende på cykel. Cyklisten blev kørt til tjek på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 21-årige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Natten til onsdag kl. 01.57 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, narkobesiddelse og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Sletvej i Tranbjerg.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

 • På Holbergsgade i Aarhus C begået mellem søndag den 21/11 kl. 14.30 og mandag den 22/11 kl. 08.00
 • På Stjernevej i Randers NØ begået mellem fredag den 19/11 kl. 14.00 og tirsdag den 23/11 kl. 10.50
 • På Mariedalsvej i Brabrand begået tirsdag den 23/11 mellem kl. 02.30 og kl. 06.15
 • På L.A. Rings Vej i Højbjerg begået tirsdag den 23/11 mellem kl. 11.00 og kl. 11.10
 • På Svendborgvej i Randers SV begået tirsdag den 23/11 mellem kl. 11.00 og kl. 12.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

27. september 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af dagens døgnrapport 27. september 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

26. september 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. september 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

25. september 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. september 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.