Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

25. maj 2023 13:55

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. maj 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

 

**

 

40 bilister blitzet ved vejarbejde – syv står til frakendelse af kørekort

Der er stadigvæk flere bilister, der kører alt for stærkt forbi vejarbejdet på Østjyske Motorvej nord for krydset med Herningmotorvejen. 

Onsdag aften og nat mellem kl. 21.15 og kl. 03.00 foretog Østjyllands Politi ligesom de foregående to dage en målrettet fartkontrol på strækningen, hvor den tilladte hastighed er 50 km/t. Læs mere om gårdsdagens indsats i døgnrapporten fra onsdag på linket her

40 bilister blev i løbet af onsdag aften og natten til torsdag målt til at køre for stærkt. Syv af bilisterne kørte mere end 71 km/t, og de står derfor til en betinget frakendelse af kørekortet, mens fire bilister får et klip i kørekortet på grund af for høj fart. De resterende bilister modtager en bøde.

Budskabet fra politiet er klart: Tag nu hensyn til vejarbejderne og sænk farten! 

Vejarbejdet står på flere uger endnu, og Østjyllands Politi kommer undervejs løbende til at foretage kontroller på strækningen.

**

Flere anmeldelser om indbrud i sommerhuse på Djursland

I løbet af det seneste døgns tid har Østjyllands Politi modtaget flere anmeldelser fra sommerhusejere på Djursland, der for nyligt har haft besøg af ubudne gæster.

De ubudne og ukendte gæster har vist sig at være indbrudstyve, der blandt andet har stjålet værdigenstande fra et hus i Dejret ved Knebel i perioden fra søndag d. 21/5 kl. 12.00 til tirsdag d. 23/5 kl. 19.00 og i Fjellerup Strand ved Glesborg i perioden fra tirsdag d. 23/5 kl. 00.00 til onsdag d. 24/5 kl. 10.07.

Indbruddene er sket via opbrudte vinduer og døre, der det ene af stederne er blevet knust ved at kaste en stor krukke fra sommerhusets terrasse igennem ruden.

Også i Ebeltoft er der i perioden fra søndag d. 21/5 kl. 12.00 til onsdag d. 24/5 kl. 10.00 blevet begået indbrud i et sommerhus, hvor en hoveddør er blevet opbrudt – muligvis med et koben. Et andet lignende indbrud i Ebeltoft er sket mellem mandag d. 1/5 kl. 00.01 og onsdag d. 24/5 kl. 14.20.

Der er i løbet af det seneste døgn også indgivet en anmeldelse om forsøg på indbrud i et fritidshus i Gjerrild ved Grenaa, hvor en sommerhusejer har konstateret forsøg på opbrud af både et vindue og en dør.

Østjyllands Politi efterforsker sagerne nærmere og hører gerne fra andre, der også for nyligt måtte have haft indbrud. Vi opfordrer desuden altid til, at man ringer til politiet, hvis man ser nogle ukendte personer i bolig- eller sommerhusområde, der udviser mistænkelig adfærd.

**

Skubbede til buskontrollør og blev anholdt

En 55-årig mandlig buspassager i Åbyhøj blev onsdag aften kl. 21.15 af en buskontrollør konfronteret med, at han manglede gyldig billet til sin bustur, hvorfor han blev bedt om at betale en bøde.

Ved et busstoppested på Silkeborgvej valgte den 55-årige mand dog – i stedet for at betale sin bøde – at skubbe til den 47-årige vagt på overkroppen med begge sine hænder.

En patrulje fra Østjyllands Politi blev derfor sendt til stedet, hvor den 55-årige mand blev anholdt, sigtet for at have begået vold mod kontrolløren.

**

Gående patrulje kom forbi hashrygende parkgæst

Onsdag eftermiddag kl. 13.28 observerede en gående patrulje fra Østjyllands Politi en mand i Mølleparken i Aarhus C, der sad og røg en joint.

Betjentene tog kontakt til den 35-årige mand, der blev fundet i besiddelse af en hashjoint. Han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

Skyldner fundet i besiddelse af flere tusinde kroner i kontanter

En patrulje fra Østjyllands Politi blev onsdag aften omkring kl. 21.10 sendt til en parkeringsplads på en adresse i Viby J, hvor en mistænkelig pengeudveksling angiveligt skulle finde sted.

Ved patruljens ankomst til stedet traf politiet en 31-årig mand, der blev fundet i besiddelse af en større mængde 1000 kr.-sedler. Patruljen undersøgte i den forbindelse, om den pågældende person havde gæld til det offentlige. Det viste sig at være tilfældet, da han havde gæld i ca. samme størrelsesorden, som det kontaktbeløb, han netop af betjentene var blevet fundet i besiddelse af.

De fleste af pengene blev derfor beslaglagt af politiet, mens et par enkelte af de flere tusinde kroner blev leveret tilbage til manden.

Husk altid at betale din gæld, hvis du skylder penge til det offentlige.

**

To knallerttyve taget på fersk gerning

En anmelder ringede onsdag aften kl. 23.48 til politiet og oplyste, at to personer forsøgte at stjæle en knallert fra en adresse i Viby J. En patrulje blev straks sendt til stedet, mens anmelderen fulgte efter de to personer, der forlod stedet uden at have haft held til at få stjålet knallerten.

Ved patruljens ankomst til stedet blev de to personer truffet af politiet et par hundrede meter fra det mulige gerningssted. Her blev den ene af dem fundet i besiddelse af en boltsaks, mens de begge havde en kniv på sig.

De den en af de to personer– en 17-årig ung mand – blev anholdt, sigtet for besiddelse af kniv og forsøg på tyveri af knallert, mens den anden gerningsmand viste sig at være en bare 14-årig dreng. De sociale myndigheder og de pårørende blev derfor underrettet.

**

Færdsel:

Onsdag kl. 12.47 skete der et færdselsuheld på Pindstrupvej i Auning, hvor en varebil med en 30-årig mandlig chauffør befandt sig på en parkeringsplads, muligvis med en smule af bagenden placeret ud over vejbanen. I den forbindelse blev varebilen påkørt af en 37-årig mandlig bilist, der kom kørende forbi, hvormed der skete en del materielle skader på begge køretøjer. Ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade.

En 25-årig mandlig bilist blev onsdag eftermiddag kl. 13.45 standset af politiet, da han kom kørende på Vestergade i Ryomgård. I strømpen havde den unge mand en mindre mængde hash, ligesom der også i bilens handskerum befandt sig endnu en mindre mængde hash. Han blev derfor sigtet for besiddelse af narko.

Onsdag kl. 14.00 skete der et færdselsuheld på Skejbyvej i Aarhus N, hvor en 38-årig kvindelig bilist og en 55-årig mandlig kørestolsbruger kørte sammen, da sidstnævnte angiveligt ikke overholdt sin vigepligt i krydset ved Randersvej. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med episoden.

Onsdag kl. 15.57 skete der et færdselsuheld på Stenbækvej i Brabrand, hvor en 79-årig mandlig cyklist og en 82-årig kvindelig bilist var involveret i et færdselsuheld. Den 79-årige mandlige cyklist blev kørt til kontrol på hospitalet, men ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade i forbindelse med episoden.

Onsdag kl. 21.38 skete der et færdselsuheld på Trige Skovvej i Trige, hvor en 26-årig mandlig bilist påkørte en forankørende en forankørende 48-årig mandlig bilist. Den 26-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende, der angiveligt foretog en opbremsning i forbindelse med, at to rådyr løb ud på vejen. En passager i den 26-årige mands bil blev kørt til hospitalet for kontrol, men ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade.

Torsdag kl. 00.29 skete der et færdselsuheld på Rosbjergvej i Brabrand, hvor en 27-årig mandlig bilist var involveret i et solouheld, da han påkørte en jordvold og en lygtepæl. Den 27-årige blev efterfølgende kørt til kontrol på hospitalet, men kom ikke umiddelbart alvorligt til skade.

En 24-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 00.40 standset af en patrulje, da han kom kørende på Sønderskovvej i Lystrup i spirituspåvirket tilstand. Han blev i den forbindelse anholdt, sigtet for spirituskørsel.

En 28-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 00.59 anholdt, sigtet for spirituskørsel. Han blev standset af en patrulje fra Østjyllands Politi kl. Frederiks Allé i Aarhus C med en promille over den tilladte grænse. 

**

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i politikredsen.
På Anholtsgade i Aarhus C begået mellem søndag d. 21/5 kl. 22.30 og mandag d. 22/5 kl. 01.00
På Børupvej i Tranbjerg J begået onsdag d. 24/5 kl. 12.39
På Stenrosevej i Beder begået mellem lørdag d. 20/5 kl. 14.00 og onsdag d. 24/5 kl. 13.00
På Aldersrovej i Aarhus N begået onsdag d. 24/5 kl. 14.09
På Børupvej i Tranbjerg begået onsdag d. 24/5 mellem kl. 12.00 og kl. 14.00
På Olof Palmes Allé i Aarhus N begået onsdag d. 24/5 mellem kl. 07.30 og kl. 19.15

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

20. april 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra OEstjyllands Politi loerdag den 20. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

19. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 19. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.