Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

30. juni 2023 11:56

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 28. juni 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

**

 

19-årig indbrudstyv blev sliksulten

Natten til fredag kl. 00.53 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en indbrudstyv var på spil i en slikforretning i Randers C.

En patrulje blev straks sendt til stedet, hvor betjentene ved deres ankomst til adressen kunne se, at en rude var blevet knust. I butikken var kasseapparatet blevet åbnet og tømt for kontanter, mens der lå slik flere forskellige steder rundt omkring på gulve. Ved kasseapparat stod en færdigblandet slikpose fyldt med bland-selv-slik.

I butikkens lager fandt betjentene kort tid efter frem til en 19-årig mand, der passede på signalementet fra anmeldelsen og angiveligt forsøgte at gemme sig, da han ikke var nået væk fra stedet inden politiets ankomst. Han blev derfor anholdt, sigtet for at have begået indbrudstyveri. 

Den 19-årige havde skåret sig i forbindelse med rudeknusningen til butikken, og da der blev fundet friske blodspor på kasseapparatet, beslaglagde Østjyllands Politi nogle få tusinde kroner fra den unge mand, som han blev fundet i besiddelse af i forbindelse med sin anholdelse.

**

 

Glemte hjelmen på el-løbehjul og blev sigtet

Siden 1. januar 2022 har det været lovpligtigt at bruge hjelm, når man kører på el-løbehjul – men det er stadig ikke alle, der har forstået lovændringen.

Torsdag kl. 19.50 standsede en patrulje fra Østjyllands Politi en 16-årig ung mand, der på Nimtoftevej i Ryomgård kom kørende på el-løbehjul uden hjelm. Han blev derfor sigtet for at have undladt at gøre brug af cykelhjelm.

En ukendt person, som stod bag på løbehjulet, sprang af og stak af fra stedet i ukendt retning, da politiet gav sig til kende, mens den 16-årige i første omgang forsøgte at køre fra politiet på el-løbehjulet. Han blev derfor også sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger. De sociale myndigheder og drengens forældre blev underrettet om sagen.

**

 

Mand med økse skabte utryghed på Godsbanen

Flere patruljer fra Østjyllands Politi blev torsdag kl. 12.34 sendt til Thomas Koppels Gade i Aarhus C, hvorfra der i området omkring Godsbanen var indgået en anmeldelse om, at en mand gik rundt og skabte utryghed med en økse.

Ved politiets ankomst til stedet traf politiet en 43-årig mand nær Ringgadebroen, der erkendte at være i besiddelse af en økse. Ifølge mandens forklaring var han kunstner, og øksen blev brugt til at åbne spraydåser med – og ikke til at true forbipasserende, som politiet ellers var blevet forklaret situationen i forbindelse med anmeldelsen.

Politiet vurderede ikke, at mandens forklaring var troværdig, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven ved at gå rundt med en økse uden et anerkendelsesværdigt formål. Hans økse blev ligeledes beslaglagt med henblik på senere konfiskation.

**

 

Færdselsindsats i Aarhus

Færdselssektionen ved Østjyllands Politi foretog i løbet af torsdagen en bred færdselsindsats i flere forskellige aarhusianske bydele – herunder kontrol af studentervogne.

På Nørregade i Aarhus rettede en motorcykelbetjent blandt andet henvendelse til en 19-årig ung mandlig bilist, der kørte uden sikkerhedssele. Da betjenten skulle skrive en bøde til ham og ville se hans kørekort, forklarede den unge mand, at han havde glemt kortet derhjemme. Manden oplyste i den forbindelse sit navn og personnummer til betjenten, men efter nogle kontrolspørgsmål fik betjenten dog mistanke om, at manden havde udgivet sig for at være en anden.

Da den 19-årige fik en sidste chance for at huske sit rigtige navn, forsøgte han i stedet at løbe fra stedet. Han blev indhentet og anholdt med den fornødne magt, og først tilbage på politistationen kom han i tanke om, hvad hans rigtige navn var, og at han ikke havde noget gyldigt kørekort.

 

Indsatsen bød samlet set på følgende sigtelser:

1 x kørsel uden førerret
7 x hastighed, klip 
5 x håndholdt mobiltelefon, klip
1 x manglende sikkerhedssele
1 x el-løbehjul ført uden hjelm
1 x kørekort ej medbragt 
1 x falsk anklage (som sigtet at oplyse en andens navn)
1 x fejl/mangler på studentervogn (brandslukker ikke godkendt/virksom) – udløste kørselsforbud.

**

 

Specialpatruljen mødtes med uvidende narkosælgere

Østjyllands Politis Specialpatrulje blev torsdag aften opmærksomme på en profil på Snapchat, der angiveligt solgte både kokain og MDMA i Aarhus-området.

Betjentene besluttede sig derfor for at rette henvendelse til profilen og udgive sig for at være en interesseret køber, hvorfor der blev lavet en aftale med den ukendte person bag profilen om at købe stoffer.

Handlen skulle ifølge aftalen finde sted snarest muligt ved en konkret adresse i Aarhus C, hvor politiet fem minutter senere kunne anholde i alt tre unge mænd, der som aftalt kom kørende til stedet i en bil med euforiserende stoffer.

I forbindelse med anholdelsen af de tre personer fandt politiet flere salgsposer med kokain samt salgstelefoner, kontanter fra narkosalg, en peberspray og tramadoler. De tre personer blev derfor sigtet for salg af narko, mens den ene af dem blev sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, da pebersprayen blev fundet i hans skuldertaske.

**

 

Anholdt på Anholt

En 35-årig mandlig bilist fra København blev torsdag aften kl. 19.34 standset af politiet, da han kom kørende ad Nordstrandvej på Anholt i spirituspåvirket tilstand. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel og anholdt med henblik på at få foretaget en blodprøve.

Østjyllands Politi vil være til stede med en betjent på Anholt over sommerugerne og blandt andet have fokus på spirituskørsel på øen i forbindelse med, at mange tusinde turister holder sommerferie på den lille solrige ø i Kattegat.

**

 

Færdsel:

Torsdag kl. 15.26 skete der et færdselsuheld på Rougsøvej i Ørsted, hvor en 60-årig mand kom kørende på scooter, da han pludselig blev påkørt af en 64-årig kvindelig bilist, der havde holdt parkeret på vejen og pludseligt satte i gang. Den 60-årige væltede af scooteren, og den 64-årige kvinde blev sigtet for påkørslen. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med episoden.

En 30-årig mand blev torsdag aften kl. 20.20 sigtet for at køre bil uden gyldigt kørekort, da han blev standset af en patrulje fra Østjyllands Politi på Grenaavej i Rønde.

Fredag kl. 00.17 skete der et færdselsuheld på Krekærvangen i Malling, hvor en 30-årig kvinde af ukendte årsager kørte ind i en lygtepæl i forbindelse med et solouheld. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med episoden.

En 18-årig mandlig bilist blev tirsdag aften anholdt, da han blev standset af en patrulje fra Østjyllands Politi på Alléen i Ormslev ved Viby J. Han blev sigtet for at køre bil i narkopåvirket tilstand samt for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde, da han nægtede at efterkomme politiets anvisninger i forbindelse med sin anholdelse. Under anholdelsen talte han desuden mindre pænt til politiet og blev derfor også sigtet for fornærmelig tiltale. Han var desuden i besiddelse af en peberspray, som blev fundet i bilen, hvorfor han slutteligt blev sigtet for at overtræde våbenloven. 

**

 

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i politikredsen:
På Violvej i Risskov begået mellem mandag d. 26/6 kl. 14.00 og torsdag d. 29/6 kl. 08.30
På Væthvej i Langå begået torsdag d. 29/6 mellem kl. 06.00 og kl. 17.40

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

17. juni 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 17. juni 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

16. juni 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi

Uddrag fra døgnrapporten vedr. lørdag d. 15. juni kl. 0700 til søndag d. 16. juni kl. 0700

15. juni 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi

Uddrag fra døgnrapporten fra fredag d. 14. juni kl 0700 til lørdag d. 15. juni 0700.