Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

3. maj 2021 11:01

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 3. maj 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Sigtet for indbrud i kælderrum

Søndag kl. 11.19 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en kvinde, der havde mødt en ukendt mand ved et depotrum i en kælder på Ryhavevej i Aarhus V. Kvinden syntes, manden opførte sig underligt og tog derfor kontakt til ham og spurgte, hvad han lavede der. Manden svarede, at han arbejdede som vicevært, hvorefter han gik ud af kælderen igen.

Kvinden lagde mærke til, at flere depotrum stod åbne, og at der heller ikke var hængelåse på flere af dørene, hvilket der ellers plejer at være. Hun var overbevist om, at manden ikke havde noget at gøre på stedet, og havde mistanke om, at han havde brudt depotrummene op. Hun kontaktede derfor politiet.

Da politiet kort efter ankom, kunne betjentene se manden komme ud fra en kælderdør, hvor der stod en cykel og nogle tasker og poser foran. Betjentene tog kontakt til den 41-årige mand, der blev anholdt og sigtet for indbrud i kælderrum. Han blev desuden sigtet for overtrædelse af knivloven, da han blev fundet i besiddelse af to hobbyknive.

Ved nærmere gennemgang af depotrummene og af de genstande, der blev fundet ude foran, viste det sig, at seks kælderrum var blevet brudt op. Betjentene kontaktede herefter de beboere, som var hjemme, og de kom på skift ned og tjekkede deres kælderrum og fik udleveret de koster, som tilhørte dem.

**

 

Hoppede ind i en pirattaxa og fik frarøvet pung og mobiltelefon

Søndag formiddag mødte en 20-årige mand op på politigården i Aarhus for at anmelde, at han natten til søndag var blevet udsat for et røveri, efter han var hoppet ind i en pirattaxa på vej hjem fra byen.

Den 20-årige mand forklarede til poltiet, at han kort efter kl. 01.00 natten til søndag havde forsøgt at praje en taxa foran 7-Eleven på Frederiks Allé i Aarhus. En bil holdt ind til siden, og den 20-årige hoppede ind på bagsædet, angiveligt i den tro at det var en rigtig taxa.

Der sad en mand bag rattet, og kort efter hoppede en anden mand i på passagersædet, hvorefter det gik op for den 20-årige mand, at det nok ikke var en rigtig taxa. De blev dog enige om en pris for en tur til Mårslet, og så kørte de fra stedet.

Kort efter kørte bilen ind på en tankstation, hvor føreren sagde til den 20-årige, at han skulle betale for tankningen, hvilket den 20-årige gik med til, da han tænkte, at det talte som betaling for turen. Den 20-årige gik ud for at tanke, og manden på passagersædet gik med. Men han syntes tilsyneladende, at det gik for langsomt og blev truende i sin adfærd.

Da den 20-årige havde tanket satte de sig begge ind i bilen igen, hvorefter de kørte rundt et kvarters tid indtil de var ved Jyske Bank i Højbjerg, hvor den 20-årige sagde, at han gerne ville af, hvilket de to mænd ikke ville gå med til.

Da han alligevel steg ud, steg føreren også ud, hvorefter han anklagede den 20-årige for at have stjålet nogle penge fra bilens bagsæde. Dette nægtede den 20-årige, men føreren ville nu kropsvisitere ham og tog i den forbindelse hans pung og mobiltelefon, hvorefter han bad ham om atter at sætte sig ind i bilen. Den 20-årige valgte dog i stedet at løbe fra stedet.

De to mænd beskrives om:

A – fører af bilen

  • Afrikansk af udseende
  • 20-25 år gammel
  • Ca. 185-190 cm høj
  • Spinkel af kropsbygning
  • Mørk i huden og med sort, kort hår og et lille sort fipskæg på hagen
  • Talte dansk med accent
  • Var iført sort tøj
  • Kørte i en sølvfarvet stationcar, muligvis en Hyundai eller Toyota

B – passager i bilen

  • Afrikansk af udseende
  • 18-23 år
  • Ca. 190-195 cm høj
  • Spinkel af kropsbygning
  • Mørk i huden og med sort, langt krøllet hår, der var opsat
  • Talte dansk med accent
  • Var iført sort tøj

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan identificere de to mænd, der kørte i bilen. Politi vil i øvrigt gerne advare imod, at man sætter sig ind i en pirattaxa. Kør kun med de rigtige taxa’er, offentlig transport eller lav aftaler med nogen om at blive hentet.

**

 

Sigtet for at stjæle pakker fra postrum

Søndag kl. 07.05 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en butik i det nordlige Aarhus, hvor der i løbet af de seneste 14 dage var forsvundet flere pakker fra postrummet, ligesom der ofte lå pakker, der var tømt for indhold. Der var mistanke om, at det var én af butikkens egne ansatte, der stod bag, og søndag morgen, da den pågældende medarbejder var på arbejde, blev politiet tilkaldt.

Da politiet ankom til butikken, tog betjentene kontakt til den 19-årige medarbejder, der blev anholdt og sigtet for tyveri af forsendelser. Han blev fundet i besiddelse af to ure, der var stjålet fra én af pakkerne i postrummet, og han erkendte også, at han tidligere havde stjålet indhold fra pakker i postrummet.

Østjyllands Politi skal nu undersøge sagen nærmere for at finde ud af, hvor mange pakker den 19-årige har stjålet, og hvad han har gjort med indholdet af pakkerne.

**

Færdselskontrol i Aarhus – mand mistede kørekort og motorcykel

Fredag aften var betjente fra Østjyllands Politis færdselsafdeling på kontrol på vejen ud for Ikea i Aarhus, hvor fartgrænsen er 70 km/t.

Den fartgrænse ignorerede en 27-årig mand dog fuldstændigt, da han ræsede afsted på sin motorcykel, som af politiets laser blev målt til at køre mindst 143 km/t. Han blev straks dirigeret ind til siden.

Det er i politiets termer vanvidskørsel, når man overskrider fartgrænsen med mere end 100 procent, og derfor blev den 27-årige frakendt kørekortet, og hans motorcykel blev beslaglagt på stedet med henblik på konfiskation.

Motorcyklisten erkendte med det samme, at han havde drejet alt for meget på gashåndtaget og protesterede ikke mod beslaglæggelsen.

Flere andre kørte en del for stærkt på strækningen i løbet af den times tid, som politiet stod der. Fem bilister fik en betinget frakendelse af kørekortet, mens syv fik et klip i kortet på grund for høj fart.

**

Brand i redskabsskur

Søndag kl. 15.51 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i et redskabsskur, der stod op ad et rækkehus på Fuglebakken i Hinnerup. Da politiet ankom til stedet, var redskabsskuret overtændt, og der var fare for at ilden kunne sprede sig til selve huset.

Husets beboere, en 89-årig mand og en 78-årig kvinde, blev hjulpet ud af huset, hvor røgen allerede var kommet ind. Kort efter ankom brandvæsnet og påbegyndte slukningsarbejdet, og en ambulance kørte den 89-årige mand til behandling på skadestuen.

Redskabsskuret brændte helt ned, og der var også flere skader på selve huset og på dele af naboernes huse. De foreløbige undersøgelser tyder på, at branden opstod i en ældre kummefryser, der stod i skuret.

**

Magnetfisker gik håndgranat på krogen

Søndag kl. 15.33 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en magnetfisker, der havde fisket en håndgranat op af åen under Ringvejen tæt på Klamsagervej i Åbyhøj. Politiet kontaktede derfor ammunitionsrydningstjenesten (EOD), der oplyste, at håndgranaten ikke var farlig, så længe, den ikke blev rørt ved.

Der var derfor ikke behov for nogen større afspærring, mens man afventede, EOD ankom til stedet. Da ammunitionsrydderne fik skilt granaten ad, kunne de konstatere, at den ikke havde nogen detonator.

**

Bål var ikke slukket

Søndag kl. 08.03 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var ild ved en bålplads ved et skovhus på Fladbrovej i Randers NV. Anmelderen havde mistanke om, at bålet havde brændt siden lørdag aften. Et brændeskur ved ødelagt og brændt af, og ilden havde også fået fat i et bordebænkesag. Anmelderen havde selv slukket bålet, da politiet ankom til stedet og brandvæsnet skulle blot efterslukke.

**

Færdsel

Søndag kl. 11.38 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Randers SV. En 43-årig mandlig bilist foretog en overhaling højre om, men da han atter trak ud i anden vognbane, kørte han sammen med den bil, han var i færd med at overhale. Den anden bil, ført af en 66-årig mand, blev presset ind i autoværnet, hvorefter en del af autoværnet fløj over i modkørende vognbane, hvor tre biler, ført af henholdsvis en 43-årig kvinde, en 40-årig kvinde og en 65-årig mand, blev ramt. Uheldet medførte betydelig materiel skade, men umiddelbart ingen alvorlig personskade.

Søndag kl. 17.10 blev en 48-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Smedebroen i Trige.

Søndag kl. 21.25 blev en 28-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret og for besiddelse af en mindre mængde hash, da han blev standset af en patrulje på Stockflethsvej i Ebeltoft.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Duevej i Grenaa begået mellem lørdag den 1/5 kl. 19.00 og søndag den 2/5 kl. 08.10
  • På Ingerslevvej i Hasselager begået onsdag den 31/3 kl. 00.00
  • På Lutvej i Randers SV begået mellem lørdag den 1/5 kl. 11.00 og søndag den 2/5 kl. 14.45
  • På Syvstjernen i Randers NV begået mellem onsdag den 28/4 kl. 17.00 og søndag den 2/5 kl. 19.45

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

18. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 17. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

16. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 16. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.