Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

31. januar 2024 12:31

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 31. januar 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

 

**

 

Ældre kvinder udleverede kontanter til falske bankbude

En 75-årig kvinde fra Brabrand blev mandag eftermiddag et af de seneste i rækken af efterhånden mange ofre for bedrageri, da hun blev svindlet af et falsk bankbud, som hun udleverede flere tusinde kroner i kontanter til.

 

Østjyllands Politi modtog anmeldelsen tirsdag morgen kl. 09.24 om sagen, der angiveligt fandt sted på kvindens bopæl mandag eftermiddag mellem kl. 15.30 og 17.15.

 

Ifølge anmeldelsen blev kvinden i første omgang kontaktet telefonisk af en mand, som udgav sig fra at være fra hendes bank. Efterfølgende mødte en mand op på hendes adresse for at hente hendes kreditkort og nogle tusinde kroner i kontanter.

 

Senere på dagen blev der hævet flere tusinde kroner fra kvindens kort, inden svindelnummeret blev opdaget.

 

Tirsdag eftermiddag modtog Østjyllands Politi en ny anmeldelse om lignende forhold – denne gang begået mandag eftermiddag omkring kl. 15.00 mod en 80-årig kvinde på hendes bopæl i Aarhus N.

 

Kvinden var som så mange tidligere ofre i første omgang blevet ringet op af en falsk bankmand, inden et falsk bankbud var troppet op på hendes adresse for at afhente flere tusinde kroner i kontanter samt dankort og kode. Efterfølgende blev der hævet flere tusinde kroner fra hendes konto.

 

Udlever aldrig dine personlige oplysninger til fremmede. Banken vil aldrig troppe op på din bopæl for at hente dine kontanter eller kort, hvilket du med fordel kan tage en snak med dine ældre familiemedlemmer om.

 

**

 

Indbrud i sportsforretning

Tirsdag kl. 10.34 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der i perioden fra mandag aften kl. 18 og frem til tirsdag morgen kl. 06.00 var blevet begået indbrud i en sportsforretning på Gåseagervej i Egå.

 

En patrulje blev sendt til stedet for at undersøge forholdene nærmere i forretningen, hvor der angiveligt var blevet stjålet diverse udstyr til en samlet værdi af omkring en million kroner.

 

Østjyllands Politi efterforsker sagen nærmere og har foretaget sporsikring på stedet, og politiet har pt. ikke yderligere kommentarer til sagen.

 

**

 

Slået i hovedet med metalstang

Uoverensstemmelser mellem to mænd førte tirsdag formiddag til, at de endte i slåskamp med hinanden på Edwin Rahrs Vej i Brabrand.

 

Flere patruljer blev straks til stedet kl. 10.49, da politiet modtog anmeldelsen om, at en 60-årig mand var blevet slået i hovedet – muligvis med en form for metalstang.

 

Ved politiets ankomst til stedet traf betjentene den 60-årige mand i en butik i indkøbscenteret Bazar Vest, mens gerningsmanden var gået fra stedet. Den forurettede havde synlige, men ikke umiddelbart alvorlige skader i hovedet. Han blev kørt til hospitalet med ambulance til behandling.

 

En 45-årig mand blev kort tid efter anholdt på en nærtliggende adresse, sigtet for at have begået grov vold.

 

**

 

Standsede køretøj og fandt narko på adresse

En civilpatrulje fra Østjyllands Politis Specialpatrulje standsede tirsdag eftermiddag kl. 12.46 et køretøj, der kom kørende i sydlig retning af Søndre Ringgade i Aarhus C.

 

I bilen befandt en 20-årig mand sig, mens der på passagersædet sad tre salgsposer med hash. Den 20-årige mand blev derfor sigtet for at have overtrådt loven om euforiserende stoffer, og han blev anholdt med den fornødne magt, da han i første omgang forsøgte at flygte fra stedet i sin bil.

 

Under en efterfølgende ransagning af en adresse i det nordlige Aarhus fandt politiet endnu en større mængde hash, der blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation og destruktion. Politiet fandt flere hundrede gram hash på adressen og flere titusinde kroner i kontanter, som formodes at stamme fra narkosalg.

 

En 21-årig mand med tilknytning til samme adresse blev senere på eftermiddage også sigtet for salg af narko og anholdt til samme sag.

 

**

 

Tumult ved hundeskov

Af ukendte årsager opstod der tirsdag eftermiddag en form for kontrovers mellem i alt fire unge personer, der befandt sig ved en hundeskov.

 

Østjyllands Politi modtog anmeldelsen kl. 14.44 om kontroversen, der havde udspillet sig på en parkeringsplads ved hundeskoven på Randersvej i Nimtofte.

 

Ved politiets ankomst til stedet blev nogle tilbageværende personer truffet, mens en ukendt mand angiveligt var flygtet til fods, og en kvinde var blevet kørt på skadestuen af nogle af de øvrige tilstedeværende.

 

Personerne på stedet havde diverse former for skader som følge af den forudgående tumult, mens også en bil på stedet havde fået smadret en rude.

 

Østjyllands Politi efterforsker sagen nærmere for at få klarlagt et hændelsforløb af konfrontationerne mellem de stridende parter og har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

 

**

 

Kørte rundt med tramadoler

En patrulje fra Østjyllands Politi standsede tirsdag kl. 16.00 en bil, som kom kørende på Hasle Centervej i Aarhus V.

 

I bilen fandt betjentene flere forskellige blisterpakker med ulovlige tramadolpiller, som lå i midterkonsollen ved siden af føreren.

 

Den 30-årige mandlige fører blev derfor sigtet for besiddelse af narko og erkendte, mens de ulovlige piller, som han ikke havde gyldig recept til, blev beslaglagt med henblik på destruktion. En 31-årig medpassager i bilen blev ikke fundet i besiddelse af noget af interesse for politiet.

 

**

 

Færdsel

En 58-årig mandlig bilist blev tirsdag kl. 14.25 sigtet for spirituskørsel og anholdt, da han kom kørende på Randersvej i Aarhus N med en promille over det tilladte. Han blev desuden sigtet for unødigt brug af horn, hvilket også var den oprindelige årsag til, at en patrulje bragte hans køretøj til standsning i krydset mellem Randersvej og Nehrus Allé.

 

Tirsdag kl. 16.29 skete der et færdselsuheld på Hadsundvej i Randers NØ, hvor en 20-årig mandlig bilist blev påkørt af en 21-årig kvinde. Uheldet opstod, da den 20-årige mand kørte frem for ubetinget vigepligt i krydset ved Højsletvej, hvorfor han blev sigtet i sagen. Ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade.

 

En 23-årig mandlig bilist blev tirsdag aften kl. 21.47 sigtet for at køre bil uden gyldigt kørekort. Den 23-årige mand blev standset af en patrulje, da han kom kørende på Rytoften i Hasle i det vestlige Aarhus, hvor politiet under en efterfølgende ransagning af køretøjet også fandt frem til to gasflasker, en mindre mængde amfetamin og en kniv i handskerummet. Politiet beslaglagde knap 10.000 kroner i kontanter, som blev fundet i bilen, da den 23-årige skyldte penge til det offentlige. Han blev desuden sigtet for narkobesiddelse, for at have overtrådt knivloven og for at fragte farligt gods på ukorrekt vis.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds:

 

  • På Nørresundbyvej i Randers SV begået mandag d. 29/1 mellem kl. 10.00 og kl. 10.30
  • På Hvedebakken i Hammel begået mellem mandag d. 29/1 kl. 16.00 og tirsdag d. 30/1 kl. 09.00
  • På Borupvej i Tranbjerg begået tirsdag d. 30/1 mellem kl. 07.00 og kl. 15.20
  • På Kirkevejen i Lading ved Sabro begået tirsdag d. 30/1 kl. 21.45
  • På Grøndalsvej i Viby J begået tirsdag d. 30/1 mellem kl. 17.30 og kl. 22.00
  • På Fridasminde i Randers SØ begået onsdag d. 31/1 kl. 00.38
  • På Majsvænget i Malling begået onsdag d. 31/1 kl. 04.58

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

17. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 17. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

16. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 16. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

15. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 15. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.