Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

5. marts 2024 14:02

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 5. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

 

**

 

Kvinde afgået ved døden i boligbrand

Tidligt mandag morgen kl. 07.32 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i en bolig i Elev ved Lystrup.

 

Ved ankomst til stedet traf politiet en beboer som fortalte, at hun var blevet vækket af brandalarmen, og at en 56-årig kvinde formentligt fortsat befandt sig i huset. Huset var ved politiets ankomst til stedet fyldt med røg, men branden havde endnu ikke umiddelbart udviklet sig til større flammer. De øvrige beboere havde forladt huset tidligere på morgenen.

 

Kort tid efter ankom brandvæsenet, der under en efterfølgende indtrængning i huset fandt en kvinde, som var afgået ved døden.

 

Østjyllands Politi efterforsker sagen nærmere for at få fastlagt en endelig brandårsag samt identitet på den afdøde. Det er politiets umiddelbare formodning, at der er tale om en tragisk hændelse. De pårørende til den formodede afdøde kvinde er underrettet, og politiet har ikke yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

 

I forbindelse med branden var en patrulje fra Østjyllands Politi også kortvarigt til stede på Elev Skole for at orientere om situationen og berolige eleverne, da branden fandt sted i et nærtliggende hus.

 

**

 

36-årig sigtet for formærmelig tiltale

En patrulje fra Østjyllands Politi var mandag kl. 13.20 til stede på en adresse i Grenaa, hvor betjentene traf en mand, som man ønskede at kende identiteten på.

 

Den pågældende person ønskede dog ikke at give sine oplysninger til politiet, hvorefter han blev informeret om, at han havde pligt til dette, og at han ellers ville blive anholdt, hvis han fortsat nægtede.

 

Anholdelse ønskede manden dog ikke umiddelbart, da han herefter oplyste sit navn og cpr-nummer og kvitterede med nogle nedsættende ord rettet mod patruljen. Han blev derfor sigtet for fornærmelig tiltale af polititjenestemand og fik efterfølgende lov til igen at forlade stedet en straffelovsovertrædelse rigere.

 

**

 

Overfaldt kvinde i toget og spyttede på vidne

En patrulje fra Østjyllands Politi blev mandag eftermiddag kl. 13.36 sendt til Banegårdsplads i Hinnerup, hvorfra politiet havde fået en anmeldelse om, at en voldelig mand befandt sig.

 

Ifølge anmeldelsen havde manden angiveligt overfaldet og slået en 42-årig kvinde flere gange med en bushammer, inden han havde spyttet et en 15-årig pige i hovedet og trueT hende på livet, da hun havde forsøgt at blande sig i sagen.

 

Overfaldet havde fundet sted i et tog, som stadig holdt på perronen, da politiet kom frem. Ved ankomst til stedet modtog kvinden, behandling i en ambulance, inden hun blev kørt til hospitalet. Kvinden har et forudgående kendskab til gerningsmanden.

 

I mellemtiden traf betjentene den pågældende aggressive person i toget, en 28-årig mand, som af flere vidner blev udpeget som gerningsmanden. Den 28-årige sad og sov i toget, men blev vækket og anholdt, inden han blev fulgt ud på perronen og taget med på politistationen.

 

Den 28-årige mand blev sigtet for vold og for grov vold samt trusler på livet. Østjyllands Politi efterforsker sagen nærmere og har ikke umiddelbart yderligere kommentarer.

 

**

 

Stjal elcykel under prøvekøretur

En 28-årig mand mødtes mandag eftermiddag på Grønnegade i Aarhus C med en ukendt person, som havde udvist interesse i at købe den 28-åriges elcykel, som var sat til salg via Facebook Marketplace.

 

På Grønnegade, hvor den private handel rent fysisk skulle finde sted, spurgte den interesserede køber efter en prøvetur, inden han kunne købe cyklen endeligt. Det indvilligede den 28-årige sælger i.

 

Køberen tog derfor en prøvetur – men kom aldrig retur med cyklen, som han altså i stedet for at købe valgte at stjæle.

 

Østjyllands Politi har før set lignende eksempler på tyveri af dyrere elcykler, som også tidligere har ramt sælgere af motorcykler. Politiet opfordrer til, at du på forhånd sikrer sig identiteten på en evt. interesseret køber, inden vedkommende får lov til at tage en prøvetur på din tohjulede.

 

Inden en prøvetur kan det samtidig være en god idé, at du modtager køberens kørekort eller anden identifikation som depositum, så du sikrer dig, at han eller hun også kommer retur med din ejendel, inden denne evt. skal sælges til vedkommende.

 

**

 

Færdsel

Mandag kl. 09.20 skete der et færdselsuheld på Langgade i Vivild ved Allingåbro, hvor en personbil angiveligt trillede ad Nørregade og tværs over Langgade, da føreren ikke havde fået trukket håndbremsen efter parkering. Bilen endte i en husmur, og en 27-årig mandlig bilist blev sigtet i sagen for ikke at have sikret bilen tilstrækkeligt ved parkering.

 

En 51-årig mandlig bilist blev tirsdag formiddag standset af en patrulje fra Østjyllands Politi, da han kl. 11.48 kom kørende på Gersdorffslundvej i Odder med en promille på langt over det tilladte. Han fik i den forbindelse inddraget sin førerret og blev anholdt.

 

Tirsdag kl. 14.32 skete der et færdselsuheld på Mustrupvej i Solbjerg, hvor to biler ført af henholdsvis en 20-årig kvinde og en 52-årig kvinde kørte frontalt sammen. Ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade.

 

Tirsdag kl. 14.44 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Grenåvej og Lufthavnsvej i Rønde, hvor to biler kørte sammen. En 36-årig kvindelig bilist kørte frem for ubetinget vigepligt i krydset og påkørte en 37-årig mandlig bilist. Ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade, men den 36-årige blev skubbet over i et helleanlæg, som – ligesom bilerne – fik nogle materielle skader. Den 36-årige blev sigtet i sagen.

 

En 18-årig mandlig bilist blev natten til mandag kl. 00.14 anholdt, sigtet for narkokørsel, da han i påvirket tilstand kom kørende på Janesvej i Brabrand. Den 18-årige forsøgte at flygte til fods fra stedet, da politiet bad ham standse, hvorfor han måtte indhentes med hjælp fra en politihund.

 

En 24-årig mandlig bilist blev tirsdag kl. 01.15 sigtet for narkokørsel på Clausholmvej, da han i krydset med Hammelvej kom kørende i påvirket tilstand. Han blev i samme forbindelse anholdt og fundet i besiddelse af en mindre mængde kokain, hvorfor han også blev sigtet for at have overtrådt lovgivningen om euforiserende stoffer.

 

Tirsdag kl. 03.24 standsede en patrulje fra Østjyllands Politi en 17-årig pige, som kom kørende i en bil på Århusvej i Randers SØ. Under en ransagning af køretøjet fandt betjentene to større lattergaspatroner, som den 17-årige blev sigtet for at være i besiddelse af.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Lystrupvej i Trustrup begået mellem torsdag d. 1/2 kl. 00.00 og mandag d. 4/3 kl. 00.00.
  • På Randersvej i Spentrup begået mandag d. 4/3 mellem kl. 06.45 og kl. 13.40
  • På Tammerisvej i Risskov begået mandag d. 4/3 mellem kl. 14.00 og kl. 16.00
  • På Gertrud Rasks Vej i Aarhus N begået mellem mandag d. 5/2 kl. 12.00 og fredag d. 23/2 kl. 19.00
  • På Sankt Anna Gade i Aarhus C begået mandag d. 4/3 mellem kl. 12.40 og kl. 15.35

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

17. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 17. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

16. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 16. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

15. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 15. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.