Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

7. juni 2021 11:27

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 7. juni 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte fremstillinger.

 

**

 

Poder fik knytnæve i ansigtet, da han var ude med skrald

Søndag eftermiddag fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 25-årig mand, der var blevet udsat for vold, mens han var på arbejde som poder i testcenteret i Nobelparken i Aarhus.

Den 25-årige mand har forklaret til politiet, at han ved 11.30-tiden var gået ud med en affaldspose, da han bag bygningen ved containerne så en mand, der stod med mundbind på. Da manden fik øjenkontakt med den 25-årige, tog han mundbindet af og holdt det provokerende op i luften, hvorefter han lod det falde til jorden.

Det fik den 25-årige til at bede manden samle sit mundbind op og smide det i én af de mange containere, der stod på stedet, hvorefter manden kom med flere nedladende bemærkninger, som den 25-årige mente havde en relation til hans mørke hudfarve.

Da han ikke ønskede at optrappe situationen yderligere, gik han bare videre og samlede noget mere affald sammen. Kort efter var han tilbage ved containerne, hvor han netop havde smidt en affaldspose ned i, da han hørte nogen råbe ”hey”.

Da han vendte sig rundt, fik han en knytnæve lige i hovedet af den mand, som han tidligere havde haft en kontrovers med, og som efterfølgende løb fra stedet, mens han råbte racistiske skældsord efter ham.

Gerningsmanden beskrives som:

 • Dansk mand
 • Slut 30’erne/start 40’erne
 • Ca. 180-185 cm høj
 • Kraftigt bygget
 • Brunligt mellemlangt hår
 • Iført en spraglet flerfarvet skjorte med palmer, lyse ¾ lange beskidte jeans og almindelig, udtrådte kondisko
 • Bar solbriller.
 • Havde en tatovering med nøgne damer på højre arm, en med tre prikker ved højre tommelfinger og en på venstre overarm, som var delvist dækket af skjorten.
 • Virkede usoigneret

Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**

169 sigtelser ved færdselskontrol i det centrale Aarhus

Fredag eftermiddag og aften havde et par betjente fra Østjyllands Politis færdselsafdeling taget opstilling ved Åboulevarden i Aarhus for at tjekke cyklister, der kørte i fodgængerfelt og i gågaden.
151 cyklister kom hjem med en bøde, derudover blev en sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand og en anden for overtrædelse af retsplejeloven. Sidstnævnte var en 25-årig mand, der meget højlydt ytrede sin forargelse over, at politiet skrev cyklister, men som ikke ville oplyse navn og fødselsdato til betjentene.

To andre færdselsbetjente, der kørte i området i en patruljebil, fik desuden taget en knallert og 13 cyklister, der alle kørte ind, hvor der var indkørsel forbudt, samt en bilist, der talte i håndholdt telefon og en anden, der kørte imod ensretningen.

**

Bil i brand

Natten til mandag kl. 00.38 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en bil, der holdt parkeret på Sandkåsvej i Aarhus V. Da patruljen ankom til stedet, kunne betjentene se, at branden i bilen var overtændt, og at de to biler, der holdt parkeret på hver side af den brændende bil, også havde fået brandskader.

Brandvæsnet ankom til stedet og fik slukket branden, men bilen udbrændte totalt. Politiet har en formodning om, at branden kan være påsat og hører derfor gerne fra eventuelle vidner, der kan have set nogen personer i området omkring kl. 00.30 natten til mandag. Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**

14-årig kontaktet af fremmed mand

Søndag fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en mor til en 14-årig dreng, der søndag eftermiddag ved 16-tiden på Bushøjvej i Højbjerg var blevet kontaktet af en ældre mand i en lille rød bil, der spurgte til et sted, som den 14-årige ikke kendte.

Da den 14-årige svarede dette til manden, foreslog manden, at han steg ind i bilen, så de kunne køre hen til stedet sammen. Den 14-årige løb dog fra stedet og hjem til sin bopæl, og den ældre herre kørte væk i ukendt retning.

Drengen har beskrevet manden som:

 • Ca. 60 år gammel
 • Dansk af udseende
 • Kørte alene i en lille rød bil

Østjyllands Politi vil gerne have kontakt til manden for at få afklaret hans intention og de nærmere omstændigheder omkring hændelsen. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Bil endte i havnen

Søndag kl. 15.00 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en bil var kørt i Aarhus havn i nærheden af Sydhavnsgade. Den 30-årige fører af bilen var selv svømmet i land, og blev kort efter truffet af en patrulje på Mindet. Han oplyste selv, at han havde taget fejl af gearene, og at det var derfor, bilen var endt i havnen. Bilen var i mellemtiden sunket, og der blev rekvireret mandskab til at få hevet den i land.

**

Butikstyv på spil i Magasin

Søndag kl. 11.59 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Magasin i Aarhus, hvor personalet havde tilbageholdt en butikstyv, der var blevet taget i at stjæle et par solbriller. Da politiet ankom til stedet, blev den 27-årige kvinde anholdt og sigtet for butikstyveri. Da hun er udenlandsk statsborger, modtog hun en straksbøde på 2500 kroner, som hun betalte med det samme.

**

Aggressiv butikstyv endte i detentionen

Søndag kl. 11.32 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en strøgvagt, der på Østergade i Aarhus bøvlede med en butikstyv, der ikke ville forlade stedet. Da betjentene ankom, forsøgte de også at få manden til at forlade stedet, men han gik den modsatte vej end anvist og råbte skældsord efter betjentene. Den 37-årige mand endte derfor med at blive anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

Færdsel

Søndag kl. 08.15 blev en 18-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Aarhusvej i Randers SØ.

Søndag kl. 13.47 blev en 30-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, narkobesiddelse og kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Nordjyske Motorvej ved Fårup. Bilens 59-årige mandlige ejer blev desuden sigtet for at have overladt førerretten til en person uden kørekort.

Søndag kl. 16.30 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Sydhavnsgade i Aarhus C.

Søndag kl. 18.00 skete der et færdselsuheld i krydset Åhusene/Søren Frichs Vej i Aarhus C. En 22-årig mandig bilist kom kørende ad Åhusene, da han i forbindelse med et højresving mistede herredømmet over sin bil og påkørt en færdselstavle, så den gik i stykker. Der skete kun materiel skade ved uheldet.

Søndag kl. 18.10 skete der et færdselsuheld på Oddervej i Højbjerg. En 20-årig mandlig bilist kom kørende ad Oddervej og svingede til venstre ad Strandvejen ind foran en 28-årig, mandlig cyklist, der efterfølgende ramte ind i en tredje til, der blev ført af en 57-årig mand. Cyklisten blev efterfølgende kørt til sygehuset for at blive behandlet for sine kvæstelser. Den 20-årige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Søndag kl. 18.21 skete der et færdselsuheld på Mariagervej i Randers NV. En 23-årig kvindelig bilist kom kørende ad Mariagervej og kørte ind i rundkørslen ved Ringboulevarden, da hun påkørte en 50-årig mand, der kom kørende på knallert. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet.

Søndag kl. 19.17 skete der et færdselsuheld på Kronborgvej i Dalbyover i Havndal. En 70-årig mand kom kørende ad Kronborgvej, da han, muligvis på grund af et ildebefindende, påkørte en parkering bil og et hegn. Der skete umiddelbart kun materiel skade som følge af uheldet.

Søndag kl. 23.27 blev en 28-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Fjordgade i Randers NØ.

Natten til mandag kl. 00.05 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Vester Boulevard i Randers NV.

Natten til mandag kl. 02.00 skete der et færdselsuheld ved Jettesvej i Brabrand. En 18-årig mandlig bilist kom kørende ad Trille Lucassens Gade, da han mistede herredømmet over bilen og påkørte en lygtepæl. Der skete umiddelbart kun materiel skade som følge af uheldet.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Lille Randers i Thorsager ved Rønde begået mellem lørdag den 5/6 kl. 23.30 og søndag den 6/6 kl. 09.00
 • På Gotfred Hansens Vej i Aarhus N begået mellem lørdag den 5/6 kl. 11.50 og søndag den 6/6 kl. 10.15
 • På Langenæs Allé i Aarhus C begået mellem lørdag den 5/6 kl. 16.00 og søndag den 6/6 kl. 10.45

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

6. december 2021

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 6. november 2021

Her finder du det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

5. december 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Uddrag af Østjyllands Politis døgnrapport fra lørdag d. 4. december kl. 0700 til søndag d. 5. december kl. 0700.

4. december 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Uddrag af Østjyllands Politis døgnrapport fra fredag d. 3. december kl. 0700 til lørdag d. 4. december kl. 0700.