Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

7. marts 2024 14:33

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 7. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag

 

**

 

73-årig mand afgået ved døden efter brand i ældrebolig

Onsdag morgen kl. 08.45 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i en bolig på Mosealléen i Tilst.

 

Politi, ambulance og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor der ved myndighedernes ankomst var usikkerhed om, hvorvidt beboerne på stedet var ude eller ej.

 

Kort tid efter blev en person fundet indebrændt i boligen. Vedkommende er med stor sandsynlighed den 73-årige mandlige beboer, som var afgået ved døden som følge af røg- og brandudviklingen i huset.

 

De pårørende blev underrettet, og i løbet af de kommende dage skal der foretages nærmere brandundersøgelser af stedet for at få fastlagt en endelig brandårsag.

 

De indledende undersøgelser har ikke vist tegn på, at der er foregået noget mistænkeligt. Branden er formentligt opstået i boligen omkring en stol, hvori afdøde blev fundet.

 

Enkelte øvrige beboere i nærtliggende boliger blev tilset i en ambulance, men ingen øvrige var umiddelbart kommet til skade. Østjyllands Politi har ikke umiddelbart yderligere kommentarer til sagen, som politiet betegner som en tragisk hændelse.

 

**

 

Indbrudstyv anholdt kort efter anmeldelse – hæler sigtet i samme sag

En opmærksom borger opdagede onsdag eftermiddag kl. 15.22, at der var et indbrud i gang i en bolig på Østergårdsvej i Malling, hvorefter vedkommende straks ringede til politiet.

 

Politiet reagerede straks på anmeldelsen og fik udfundet den mistænkte indbrudstyv kort efter i det nordlige Aarhus, hvor han blev fundet siddende i et køretøj i nærheden af sin bopæl. Han blev anholdt kl. 16.25 og erkendte indbruddet og blev ligeledes genkendt af anmelderen efterfølgende.

 

Foruden en sigtelse for indbrud, blev den 40-årige mand også sigtet for besiddelse af narko i form af heroin, for narkokørsel og for kørsel uden gyldigt kørekort.

 

På mandens telefon fandt betjentene en korrespondance mellem den sigtede og en hæler, som angiveligt havde købt tyvekoster fra den 40-årige.

 

Under en efterfølgende ransagning af hælerens bopæl i Viby J fandt politiet flere forskellige koster, som formentligt stammede fra indbrud i forskellige elektronikforretninger.

 

Den pågældende person – en 45-årig mand – blev derfor også anholdt i sagen, sigtet for hæleri.

 

**

 

Stjal taxachaufførs pung med kontanter

En 65-årig mandlig taxachauffør blev onsdag formiddag udsat for tyveri fra sine seneste kunder, da de to personer efter endt køretur havde stjålet deres chaufførs tegnebog indeholdende et par tusinde kroner i kontanter, som havde ligget i bilen.

 

Østjyllands Politi modtog anmeldelsen kl. 10.48, og efter lidt hurtig efterforskning af sagen samt gode oplysninger fra anmeldelsen, lykkedes det ordensmagten at finde frem til de to formodede gerningsmænd.

 

En patrulje blev sendt til en adresse i Tilst, hvor den ene af de to gerningsmænd befandt sig, og kl. 11.23 var den pågældende gerningsmand – en 43-årig mand – blevet sigtet for tyveri fra personbil.

 

Under en efterfølgende ransagning af den 43-åriges adresse fandt politiet både hash og en ulovlig kniv. Den 43-årige blev derfor også sigtet for narkobesiddelse og en overtrædelse af knivloven.

 

**

 

Nærpolitiet i Rønde fandt kokain på uddannelsesinstitution

På baggrund af et tip om mulig narkobesiddelse på en uddannelsesinstitution, kørte betjente fra Rønde Nærpoliti onsdag formiddag til Karen Blixens Vej i Grenaa for at undersøge forholdene nærmere.

 

Med sig havde betjentene assistance i form af en narkohund, og kort tid efter fandt politiet også frem til en mindre mængde kokain på et værelse på stedet.

 

En 24-årig mandlig beboer med tilknytning til værelset og uddannelsesinstitutionen blev sigtet for narkobesiddelse og bortvist fra stedet. Han blev idømt en bøde fra politiet.

 

**

 

Mistænkelig nabo gjorde sig bemærket under ransagning af adresse

En patrulje fra Østjyllands Politi foretog onsdag formiddag kl. 11.29 en ransagning af en adresse i Brabrand, da en nabo pludselig gjorde sig interessant for ordensmagten.

 

Under ransagningen havde naboen kastet en sort affaldssæk over på en anden nabolejligheds adresse, angiveligt forbi han troede, politiet var på besøg på stedet for at ransage hos ham.

 

Da vedkommende opdagede, at ransagningen ikke foregik hos ham, bemærkede betjentene, at han trak den sorte affaldssæk hjem til sig selv igen.

 

Efter endt ransagning på det oprindelige sted rettede betjentene derfor henvendelse til den pågældende person, som havde udvist mistænkelig adfærd med den sorte affaldssæk. Han erkendte, at han havde noget på sit værelse, som ikke var helt lovligt, og kunne efterfølgende fremvise et par tusinde tramadolpiller, som lå i den sorte affaldssæk.

 

Den 22-årige ejermand blev sigtet for forsøg på salg af narko, og de mange tramadolpiller, som han ikke havde gyldig recept til, blev beslaglagt.

 

**

 

Bil sat i brand

Natten til torsdag kl. 01.51 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i et køretøj, som holdt parkeret på Bavnehøjvej i Hadsten.

 

En patrulje blev sendt til stedet, hvor der sås tydelige flammer fra kabinen af bilen, mens der var risiko for, at branden kunne sprede sig til et køretøj parkeret i nærheden.

 

Østjyllands Politi efterforsker sagen og mistænker, at branden kan være påsat. To mindreårige piger er mistænkte i sagen.

 

Kort tid efter modtog Østjyllands Politi endnu en anmeldelse, denne gang fra to mindreårige. De to piger blev truffet i nærheden og efterfølgende kørt retur til deres bopæl. De nærmeste pårørende samt de sociale myndigheder er underrettet om sagen.

 

**

 

Talte grimt til politiet og blev anholdt

En patrulje fra Østjyllands Politi blev natten til torsdag kl. 02.16 kaldt lidt af hvert, da de traf en 18-årig mand på en parkeringsplads ved Vejlby Centervej i Risskov, som ikke var særligt begejstret for betjentenes tilstedeværelse.

 

Den 18-årige mand råbte diverse skældsord mod betjente, og han blev derfor sigtet for fornærmelig tiltalte af offentligt ansatte.

 

Det var da betjentene var i færd med at forlade stedet, at manden var kommet løbende mod patruljebilen, mens han – ud over de mindre pæne ord – fremsagde trusler mod betjentene. Han blev derfor også sigtet for dette og anholdt.

 

**

 

To ældre kvinder udsat for bedrageri fra falsk bankbud

I løbet af det seneste døgn har Østjyllands Politi modtaget to nye anmeldelser fra ældre borgere, der er blevet udsat for bedrageri i form af svindel begået af falske bankbude.

 

Første anmeldelse blev modtaget onsdag kl. 12.14 vedrørende et forhold begået kort forinden hos en 90-årig kvinde på dennes bopæl i Viby J. Ifølge anmeldelsen havde kvinden udleveret både dankort og pinkode til en ukendt mand, der var mødt op på hendes bopæl og havde udgivet sig for at være fra hendes bank.

 

Efterfølgende var der blevet hævet flere tusinde kroner fra kvindens konto, inden svindlen var blevet opdaget.

 

Omtrent samme store pengebeløb mistede en 75-årig kvinde fra Aarhus N, da hun onsdag eftermiddag omkring kl. 15.30 – 16.00 havde modtaget et opkald fra en ukendt person, som havde udgivet sig fra at være fra kvindens bank.

 

Kort efter var en mandsperson ankommet til kvindens bopæl, hvor han havde taget imod hendes dankort med rette pinkode og givet lovning på, at hun snarest ville modtage et nyt kort, og at hun desuden burde udlevere evt. øvrige kontakter, hvis hun havde nogle liggende.

 

Østjyllands Politi efterforsker sagerne og opfordrer fortsat til, at man tager en snak med sine ældre familiemedlemmer og bekendte om, at de aldrig skal udlevere deres personlige oplysninger eller ejendele til fremmede, som udgiver sig fra at være fra eksempelvis banken eller en offentlig myndighed.

 

**

 

Færdsel

En 20-årig bilist blev onsdag eftermiddag kl. 14.37 sigtet for at køre med stor trailer uden at have gyldigt kørekort til den pågældende kategori.

 

Onsdag kl. 16.23 skete der et færdselsuheld på Gøteborg Allé i Aarhus C, hvor to køretøjer kørte sammen i krydset med Halmstadgade. En 29-årig mandlig bilist kom kørende ad sidstnævnte gade i sydgående retning, da han blev påkørt af en ukendt bilist, som kørte mod ensretningen på en parkeringsplads. Køretøjet ført af den 29-årige bilist endte på venstre side, inden fire forskellige personer fra det andet køretøj flygtede fra stedet til fods.

 

Onsdag kl. 17.10 skete der et færdselsuheld på M.P. Bruuns Gade i Aarhus C, hvor en 38-årig mandlig bilist kørte sammen med en bus ført af en 66-årig mand. Bussen holdt ved et busstoppested, da den blev ramt på forreste venstre side. Ingen personer kom umiddelbart til skade.

 

Onsdag kl. 20.15 skete der et færdselsuheld på Skanderborgvej i Viby J, hvor en 52-årig mandlig bilist påkørte en bus, som stod efterladt i første vognbane. Ingen personer kom umiddelbart til skade. Den 52-årige blev sigtet i sagen.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Østergårdsvej i Malling begået onsdag d. 6/3 kl. 15.22

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

20. maj 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi d. 20. maj 2024

Uddrag fra døgnets hændelser

17. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 17. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

16. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 16. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.