Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

9. april 2021 11:20

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 9. april 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 13.00 i Retten i Randers to mænd, der begge er 17 år gamle. De sigtes for grov vold og trusler ved natten til fredag kl. ca. 00.10 på en adresse i Ryomgård at have overfaldet en 21-årig mand ved at skubbe ham, tage kvælertag på ham og stikke ham i låret med en kniv. De to mænd sigtes desuden for brugstyveri af bil, idet de efterfølgende kørte fra stedet i en stjålet varebil.Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

 

**

 

Knallertaktion i og omkring Odder

Torsdag eftermiddag/aften var Østjyllands Politis færdselsafdeling på besøg i Odder-området, hvor der var særlig fokus på knallerter, men også på de øvrige trafikanter.

Indsatsen gav blandt andet følgende resultater

5 x knallert der kørte hurtigere end 43 km/t
4 x brug af håndholdt mobil
3 x manglede brug af sikkerhedssele
3 x venstresving, hvor venstresving var forbudt
2 x ej medbragt kørekort
2 x for høj hastighed (til klip)
2 x kørsel uden førerret – en på lille knallert og en i bil
1 x beslaglæggelse af bil
1 x knallert ej tegnet forsikring
1 x for høj hastighed på lille knallert
1 x fejl og mangler
1 x spiritus- og narkokørsel

Under kontrollen blev en 23-årig mand blev standset i sin bil og sigtet for kørsel uden førerret. På trods af at, han aldrig har haft kørekort, var det 11. gang, alene i 2021, at han blev taget i at køre bil. Han fik derfor beslaglagt sin bil, og han og hans to kvindelige passager måtte finde anden transport hjem til Odense.

**

 

Vred kunde truede ekspedient på livet

Torsdag ved 13-tiden kom ind kunde ind på Cirkle K på Framlev Korsvej i Harlev og bad om at købe en kode, så han kunne tanke brændstof for 30 kroner. Manden betalte med sit hævekort og gik ud for at tanke. Kort efter kom han dog ind i butikken igen, idet han ikke kunne få koden til at virke, og han krævede derfor at få sine penge retur.

Ekspedienten tilbageførte de 30 kroner til hævekortet og gjorde kunden opmærksom på, at der godt kunne gå nogle dage, før pengene var på kontoen. Kunden ønskede derefter at købe en ny kode, hvortil ekspedienten svarede, at det ikke var muligt, da han havde en formodning om, at der ikke var flere penge på hævekortet.

Det gjorde kunden så vred, at han truede med at ødelægge butikken eller en hvilken som helst anden Cirkle K tankstation. Ekspedienten forsøgte at tale ham til ro, men han blev bare mere ophidset og sluttede af med at true ekspedienten på livet, hvorefter han kørte fra stedet.

Ekspedienten har beskrevet gerningsmanden som:

  • Dansk af udseende
  • 35-40 år gammel
  • 170-175 cm høj
  • Almindelig af kropsbygning
  • Lys i huden
  • Talte dansk
  • Var iført mørkt mundbind og camouflagefarvet kasket, jakke og bukser
  • Han kørte fra stedet i en mørkerød Peugeot 406, hvori der også sad en kvinde

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have set bilen eller kan have oplysninger om, hvem gerningsmanden er. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Fodbolddemo forløb relativt roligt, men der er sigtelser på vej

Torsdag eftermiddag fra kl. 16.00 til kl. ca. 17.30 var godt 100 fodboldsfans samlet til en demonstration foran Ceres Park i Aarhus forud for pokalkampen mellem AGF og Randers FC. Demonstrationen forløb relativt roligt, men undervejs blev der tændt romerlys og affyret et par kraftige kanonslag.

Østjyllands Politis specialpatrulje var til stede under demonstrationen og fik efterfølgende lejlighed til at gennemse videoovervågning, hvor betjentene kunne genkende flere af de personer, der affyrede romerlys og kanonslag, og forventningen er, at 4-5 personer nu vil blive sigtet for overtrædelse af fyrværkeri-lovningen.

**

Fandt joints og hash ved Godsbanen i Aarhus

Torsdag ved 16-tiden var Østjyllands Politis specialpatrulje forbi godsbanen i Aarhus, hvor betjentene spottede en mand, der sad på en skaterrampe med et tændt jointskod. Den 25-årige mand blev derfor sigtet for narkobesiddelse.

Kort efter så betjentene en person sidde med en joint foran en butik, og den 26-årige ejer af butikken oplyste, at den tilhørte ham, og han blev derfor sigtet for salg af narkotika.

Da patruljen efterfølgende gik lidt videre, spottede de en mand, der lagde noget fra sig i det øjeblik, han så politiet. Betjentene gik hen for at se lidt nærmere på det skab, manden var gået hen til, og de kunne med det samme lugte, at der var hash i skabet. Den lille klump hash blev beslaglagt og den 37-årige mand blev sigtet for narkobesiddelse.

**

Anholdt med kniv i Rådhusparken

Torsdag kl. 09.27 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der i Rådhusparken i Aarhus stod en mand med en stor køkkenkniv i hånden og råbte op. Der blev sendt flere patruljer til stedet, og manden fik besked på at smide kniven fra sig, hvilket han gjorde. Den 37-årige mand blev herefter anholdt og foreløbigt sigtet for overtrædelse af knivloven.

**

Graffiti på butiksfacade

Torsdag kl. 08.15 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der i løbet af natten var blevet malet med gul og rød maling på butiksfacaden ved Fakta på Skanderborgvej i Aarhus C. Via butikkens videoovervågning blev gerningsmanden genkendt som værende en kvinde, der tidligere havde haft nogle kontroverser med nogle af butikkens medarbejdere. Politiet fandt efterfølgende frem til den 65-årige kvinde, der blev sigtet for hærværk.

**

Færdsel

Torsdag kl. 07.48 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Søften. To biler kørte begge i sydgående retning i samme vognbane, da der opstod køkørsel, hvilket resulterede i, at den bageste bil, ført af en 39-årig kvinde, kørte på bag i den anden bil, der blev ført af en 53-årig mand. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet.

Torsdag kl. 11.00 blev en 32-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset på Århusvej i Randers SV.

Torsdag kl. 11.27 blev en 29-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Marsvej i Randers SØ. Bilens ejer, en 38-årig kvinde, blev desuden sigtet for at have overladt førerretten til en person uden kørekort.

Torsdag kl. 16.14 skete der et færdselsuheld på Hobrovej i Randers C. En 18-årig mandlig bilist kom kørende ad Hobrovej og skulle svinge til venstre ad Vangdalen, da han blev påkørt bagfra af en bil, der blev ført af en 43-årig mand. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet. Den 43-årige mand blev sigtet for ikke at udvise agtpågivenhed.

Torsdag kl. 17.25 blev en 43-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Østjyske Motorvej ved Hinnerup.

Torsdag kl. 19.12 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Nordjyske Motorvej ved Hinnerup.

Torsdag kl. 21.35 blev en 30-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Grenåvej i Skødstrup.

Natten til fredag kl. 01.50 blev en 22-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Nordlige Bjergevej i Højbjerg. Da han flere gange tidligere er taget i at køre bil, på trods af at han ikke har noget kørekort, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

Natten til fredag kl. 02.05 blev en 46-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Tørvebryggen i Randers C.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn ikke anmeldt nogen indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

29. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. marts 2024.

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

28. marts 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport

"Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024 Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds"

27. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.