Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Efterlysning

12. februar 2021 08:23

Vidner søges efter røveri af løbehjul

Østjyllands Politi søger oplysninger om en særlig bil og tre personer efter et røveri den 27. januar i Laurbjerg ved Langå, hvor en 58-årig mand fik stjålet sit el-løbehjul.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Røveriet skete omkring kl. 15.00 ved et busstoppested ud for Shell-tanken på Vesteralle 3. 

Den 58-årige stod og ventede på bussen, da to mænd pludseligt tog fat i hans løbehjul og læssede det ind bag i en hvid Citroën Cactus af nyere model. 

Da den 58-årige protesterede og forsøgte at forhindre tyveriet, blev han skubbet væk, og de to mænd og en kvinde steg ind i bilen og begyndte at køre. Den 58-årige nåede at stikke en hånd ind gennem en åben bilrude og tage fat i rattet, og han blev slæbt langs siden af bilen, mens gerningsmændene kørte videre. 

Efter nogle meter standsede bilen i krydset Vesteralle/Hammelvej, hvor gerningsmændene fik fravristet den 58-årige fra rattet, så han faldt ned på asfalten – dog uden at være kommet alvorligt til skade. 

Herefter vendte den hvide bil rundt og kørte mod Laubjerg bymidte. 

 

Hvem er de tre personer?

Det er indtil videre ikke lykkedes Østjyllands Politi at finde frem til gerningsmændene, og derfor beder politiet nu offentligheden om hjælp. 

”Vi hører meget gerne fra vidner til episoden, eller fra folk som måske har en idé om, hvem de to mænd og kvinden kan være. Det kan for eksempel være, man kan kæde personerne sammen med den hvide Citroën, ” siger politikommissær Arne Mikkelsen.  

Bilen, som gerningsmændene kørte i, var en hvid Citroën Cactus, en nyere model uden det karakteristiske mønsterpanel på siderne af bilen. 

 

Signalement

De tre personer beskrives som:

A, føreren af bilen
Mand
Ca. 30 år
Ca. 175-185 cm høj, alm. af bygning med lidt topmave
Lys/lysebrun i huden
Talte dansk
Iført lysegrå træningsjakke med hætte og sorte bukser

B, forsædepassager
Mand 
Ca. 20 år
Ca. 165 cm høj, spinkel af bygning
Lys/lysebrun i huden
Talte dansk 
Iført grå sportstrøje og sportsbukser og grå kasket med sort kasketskygge

C, bagsædepassager
Kvinde
Ca. 20 år
Ca. 170 cm høj, spinkel af bygning
Dansk af udseende
Mellemblond hår til midten af ryggen
Iført jakke og bukser

Har du oplysninger til sagen, kan du kontakte Østjyllands Politi via tlf. 114. 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

29. februar 2024

Østjyllands Politi

Ny video: Kan du kende kioskrøveren?

På baggrund af et tip fra en borger, kan Østjyllands Politi nu dele en ny overvågningsvideo, der viser en gerningsmand til et kioskrøveri i Aarhus N i januar.

27. februar 2024

Østjyllands Politi

Efterlysning: Hvem er disse maskerede sidespejlstyve?

Østjyllands Politi har i løbet af den seneste uges tid fået en lang række anmeldelser om tyveri af sidespejle fra biler. I den forbindelse offentliggør politiet nu en række overvågningsvideoer, som viser flere forskellige gerningsmænd i færd med at stjæle sidespejle.

8. februar 2024

Østjyllands Politi

Efterlysning: Ved du, hvem de maskerede røvere er?

I forbindelse med efterforskningen af et røveri mod en kiosk i Aarhus N offentliggør Østjyllands Politi nu klip fra overvågningsvideoer, der viser de to gerningsmænd.