Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

31. august 2020 10:36

122 kokain-købere har fået bøder i narkosag

Sidste år fandt Østjyllands Politis specialpatrulje en mobiltelefon hos en narkohandler i Randers, og det ledte på sporet af en lang række købere, der samlet set har fået bøder for over en million kroner.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

I begyndelsen af 2019 fik et tip specialpatruljen til at ransage en lejlighed i det centrale Randers, hvor en 24-årig mand boede. I lejligheden lå 13 kilo amfetamin og omkring 300 gram kokain i salgsposer. Desuden lå der to skarpladte pistoler. Via undersøgelser af mandens telefon og computere fandt politiet frem til, at den 24-årige havde solgt kokain til en række forskellige personer primært i Randers. 

Nogle måneder efter anholdelsen blev den 24-årige mand idømt 13 års fængsel for besiddelsen af skydevåbnene og narkosalget. Hans 25-årige kæreste blev ved samme retssag idømt fængsel i et år og ti måneder for at have været med til at sælge en del af narkoen. 

 

Købere fra alle samfundslag

Siden har Østjyllands Politi via korrespondancer på salgstelefonen opsporet i alt 122 købere, der har fået bøder på flere tusinde kroner. Det giver minimum en bøde på 3.000 kroner at købe kokain, og beløbet stiger afhængigt af kvantum og antal gange, man har købt. Samlet set er der delt bøder ud for over 1.000.000 kroner i sagen. 

”Det er borgere fra alle samfundslag og i forskellige aldersgrupper, der har fået bøder for at købe kokain. Desværre viser denne sag, hvor udbredt kokain er blevet. Jeg håber, at sager som denne kan sende et signal om, at vi både går efter bagmænd og købere, og at det kan få en alvorlig konsekvens at købe ulovlige stoffer, ” siger vicepolitiinspektør Carsten Kousgaard. 

Ud af de mange sigtede har 12 personer har fået betingede fængselsstraffe for at have købt kokain af den 24-årige. 

 

Pressekontakt

Vicepolitiinspektør Carsten Kousgaard, tlf. 4043 3595 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

27. marts 2024

Østjyllands Politi

46-årig mand anholdt efter drab på 41-årig

Østjyllands Politi har tirsdag aften anholdt en 46-årig mand kort tid efter, at en 41-årig mand blev dræbt af knivstik på Retspsykiatrisk Afdeling i Skejby. De pårørende er underrettet.

22. marts 2024

Østjyllands Politi

29 anholdte: Østjysk indbrudsindsats fortsætter – for det gør tyvene også

Østjyllands Politi har de seneste par måneder arbejdet intensivt med at nedbringe antallet af indbrud, og det har givet resultater. Men i påskeferien er tyvene normalt ekstra aktive, og politiet beder derfor borgerne om at være særligt opmærksomme i den kommende uge.

20. marts 2024

Østjyllands Politi

Idømt et års fængsel for lang række butikstyverier

Retten i Aarhus har idømt en 40-årig mand et års fængsel for flere end 70 forskellige tilfælde af tyveri og berigelseskriminalitet. Kriminaliteten er primært blevet begået sidste år i butikker og forretninger i det centrale Aarhus i form af diverse forskellige indbrudstyverier.