Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

14. september 2020

Stor retssag: 14 mænd tiltalt for groft overfald


Onsdag begynder retssagen i Aarhus mod 14 mænd, der er tiltalt for i januar at have overfaldet tre andre mænd med adskillige slag og spark, truet dem med knive og pistoler og tvunget dem ind i tre forskellige biler.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Ifølge anklageskriftet er de 14 mænd alle en del af bandemiljøet.

Natten til den 16. januar fik Østjyllands Politi oplysninger om, at tre mænd var ved at blive overfaldet i Gellerup. Fire biler stak af fra stedet, da politiet ankom, og flere patruljer satte efter. Den ene bil blev standset i Tilst, hvor fire mænd straks blev anholdt. De tre andre biler blev standset på motorvejen ved Vejle efter godt samarbejde med Sydøstjyllands Politi og her blev yderligere 10 mænd anholdt. 

 

Sigtet for at udsætte betjente for fare

De 14 mænd er alle tiltalt for vold af særlig brutal eller farlig karakter, trusler, ulovlig tvang og frihedsberøvelse. Den ene mand er desuden tiltalt for at have udsat to betjente for fare, da han under flugten styrede sin bil direkte mod patruljebilen. Patruljen nåede dog at undvige og blev derfor ikke ramt. 

”Det er et groft og planlagt overfald, de 14 er tiltalt for, og det er anklagemyndighedens opfattelse, at episoden var egnet til at skabe en konflikt mellem kriminelle bandegrupperinger. Derfor er der rejst tiltale for en såkaldt bandeparagraf i straffeloven. Paragraffen betyder at der kan udmåles en strengere straf, hvis de tiltalte bliver dømt, ” siger specialanklager Jesper Rubow. 

På grund af sagens karakter og de mange tiltalte vil Østjyllands Politi have øget opmærksomhed ved retsmøderne. 

Der er afsat 11 retsmøder til sagen, og det forventes, at der falder dom i begyndelsen af november. 
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

17. september 2020

Østjyllands Politi

Kvinde fundet dræbt i Randers - to personer anholdt

En 44-årig kvinde blev torsdag middag fundet dræbt i sin lejlighed på Nørrebrogade i Randers NØ. To personer er foreløbigt anholdt i sagen.

17. september 2020

Østjyllands Politi

Politiet advarer mod farlige næsesprays

En 23-årig mands dødsfald i Rønde sidste måned kan hænge sammen med, at han har indtaget et farligt stof via en næsespray. Derfor advarer Østjyllands Politi nu mod, at man tager imod eller køber næsesprays på gadeplan.

17. september 2020

Østjyllands Politi

Politiet opretter hotspots i Aarhus og Randers

For at forhindre at smitten spreder sig i nattelivet, hvor mange forsamles, opretter Østjyllands Politi nu hotspots i bymidten i Randers og Aarhus. Nærmere bestemt omkring Storegade i Randers og i Aarhus omkring Åboulevarden, Store- og Lilletorv, Pustervig og Skolegade.

Afvis cookies