Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

8. januar 2020 09:47

17-årige drenge dømt for grov vold

To drenge på 17 år er ved Retten i Aarhus idømt henholdsvis et år og et år og to måneders fængsel for blandt andet gentagende, grov vold, trusler og afpresning mod en 41-årig mand.

Retten i Aarhus fra siden

Foto: Østjyllands Politi

De to drenge er blandt andet dømt for et helt umotiveret, voldelig overfald mod en 41-årig mand på boldbanerne bag Langkjær Gymnasium den 11. juli 2019. Uden der havde været nogen forudgående kontakt gik de to drenge, på dengang 16 og 17 år, hen til den 41-årige mand og begyndte at sparke efter ham.

Den ene tissede på hans ryg, mens den anden stak ham flere gange på skinnebenet med en kartoffelkniv. Da han forsøgte at flygte, overfaldt de ham og slog og sparkede ham flere gange på kroppen. Efterfølgende truede de ham med en skruetrækker til at trække bukserne ned og tvang ham til at lægge sig under en tændt vandhane. De to drenge filmende overfaldet på deres mobiltelefon, og videomaterialet har indgået som en del af bevismaterielet i sagen.

”Der er tale om et meget groft og helt umotiveret overfald mod en forsvarsløs person ved højlys dag. Det er alvorlig, personfarlig kriminalitet, og derfor er jeg også tilfreds med, at retten så med så stor alvor på sagen, og at dommeren, på trods af deres unge alder, valgte at idømme dem begge en ubetinget fængselsstraf”, siger anklager Jakob Beyer.

 

Flere forhold på samvittigheden

Den yngste at de to drenge, der kun var 16 år, da overfaldet fandt sted, blev idømt et års fængsel. Han blev også dømt for et andet voldsforhold for overtrædelse af færdselsloven og for røveri. De to første forhold fandt sted den 30. juli, hvor den dengang 16-årige dreng sad bag på en scooter og tømte en pulverslukker i hovedet på en anden 16-årig dreng, der kom gående på fortovet på Tilst Vestervej i Tilst. Røveriet fandt sted den 8. september, hvor drengen stjal en hobbykniv i Bauhaus i Tilst og efterfølgende slog og sparkede den butiksdetektiv, der var fulgt efter ham ud af butikken.

Den ældste af de to drenge blev idømt et år og to måneders fængsel. Han blev også dømt for fem tilfælde af vidnetrusler, trusler og fornærmelig tiltale rettet mod medarbejdere på de institutioner, hvor han har været anbragt.

De to drenge blev efter længere tids efterforskning, og god hjælp fra borgerne, anholdt henholdsvis den 19. september og den 15. november. De blev begge efter anholdelserne fremstillet i grundlovsforhør og har siden siddet varetægtsfængslet på en lukket institution for unge. De modtog begge dommen og er fortsat varetægtsfængslet på en institution.

 

**

 

Pressekontakt

Anklager Jakob Beyer, telefon 5124 3641

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

11. maj 2021

Østjyllands Politi

Fire vanvidskøretøjer beslaglagt på tre timer

Èn enkelt færdselsbetjent fra Østjyllands Politi beslaglagde mandag aften fire køretøjer på grund af vanvidskørsel – tre af dem på den samme strækning i Åbyhøj.

11. maj 2021

Østjyllands Politi

Vanvidsbilist fik skærpet straf for at bringe andres liv i fare

En 29-årig mand er blevet idømt et år og fire måneders fængsel og otte års frakendelse af førerretten for vanvidskørsel, hvor han undervejs bragte fire personers liv i fare.

7. maj 2021

Østjyllands Politi

64-årig mand dømt for voldtægt

En 64-årig mand er ved Retten i Aarhus blevet idømt to et halvt års fængsel for voldtægt ved at have tiltvunget sig analt samleje med en 58-årig kvinde.