Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

21. december 2022 08:54

35-årig mand idømt fængselsstraf for våbenbesiddelse

Retten i Aarhus har idømt en 35-årig mand en fængselsstraf på fem år og seks måneder for at have været i besiddelse af en pistol og et haglgevær. Den 35-årige mand blev desuden kendt skyldig i en lang række øvrige strafbare forhold.

Retten i Aarhus fra vejen og siden

Foto: Østjyllands Politi

Ved et nævningeting er en 35-årig mand ved retten i Aarhus kendt skyldig i at have været i besiddelse af en revolver med tilhørende ammunition samt et haglgevær, ligeledes med tilhørende patroner.

Våbnene blev opbevaret i et kælderrum på Langenæs Allé i Aarhus C, som den tiltalte havde lånt, og de blev fundet og beslaglagt af politiet den 26. januar i år. I kælderrummet blev der desuden fundet en betydelig mængde sprængstof med detonatorer. 

”Jeg er særdeles tilfreds med, at retten har vurderet sagens beviser på samme niveau som anklagemyndigheden, og jeg er meget tilfreds med, at tiltaltes forklaring også blev fundet utroværdig og tilsidesat af retten,” siger Jakob Beyer, der har ført sagen på vegne af anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

Dommen faldt den 13. december, hvor den 35-årige mand foruden ulovlig våbenbesiddelse også blev kendt skyldig i at have været i besiddelse af en større mængde hash med henblik på videreoverdragelse.

 

Skyldig i en lang række forhold

Derudover blev den 35-årige kendt skyldig i at have været i besiddelse af en lang række genstande, der ikke tilhørte ham i form af blandt andet et løbehjul, et spejlreflekskamera, fem MacBook-computere og en højtaler – til en samlet værdi af omkring 75.000 kroner.

Foruden de i forvejen nævnte forhold blev den 35-årige mand også kendt skyldig i at have ført et brugsstjålet køretøj rundt i Aarhus C, hvorfra han med en medgerningsmand blandt andet havde stjålet det omtalte haglgevær og den tilhørende ammunition.

Den 35-årige mand har siddet varetægtsfængslet siden den 27. januar 2022, og han forblev fængslet efter dom.

Han ankede dommen på de 5 år og seks måneders fængsel på stedet til frifindelse – men kærede ikke afgørelsen om, at han skulle forblive fængslet efter dom.
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

18. april 2024

Østjyllands Politi

53-årig mand fundet død under mistænkelige omstændigheder

Onsdag eftermiddag modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person var blevet fundet liggende i livløs tilstand på en adresse i Lystrup. Der var forhold omkring dødsfaldet der virkede mistænkelige, og derfor blev et område afspærret, mens politiet undersøgte forholdet nærmere. Den endelige dødsårsag er endnu ikke fastlagt.

10. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at blotte sig for fremmed kvinde

Retten i Randers har idømt en 32-årig mand 20 dages fængsel for at have berørt en fremmed kvinde på numsen og blottet sig foran en anden. Begge episoder af blufærdighedskrænkelse blev begået i juni sidste år.

6. april 2024

Østjyllands Politi

Vidner søges: Politiet efterforsker voldsomt overfald i Aarhus

Østjyllands Politi leder p.t. efter to gerningsmænd til et voldsomt overfald lørdag formiddag i Aarhus C, hvor en 35-årig mand blev slået i hovedet med et slagvåben.