Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

17. maj 2024 13:41

42-årig mand idømt behandlingsdom for at viderestille myndigheders telefonnumre til sig selv

Retten i Randers har kendt en 42-årig mand skyldig i flere forhold af såkaldt uberettiget udøvelse af offentlig myndighed ved blandt andet at have formået at få viderestillet Psykiatrifondens og Region Midtjyllands telefonnumre til sit eget nummer. Den 42-årige blev ved retten idømt en behandlingsdom.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Tilbage i år 2019 blev flere hundrede borgere fejlagtigt viderestillet til en 42-årig mands telefonnummer, da de blandt andet forsøgte at ringe til lægevagten hos Region Midtjylland samt Psykiatrifondens telefonnummer.

 

Den 42-årige mand havde ad flere forskellige omgange formået at få TDC til at viderestille telefonnumre til hans eget nummer, hvilket nu har ført til, at han har modtaget en behandlingsdom ved Retten i Randers i sagen, der har kørt over tre forskellige retsdage.

 

”Jeg er tilfreds med rettens vurdering af beviserne i sagen, og jeg finder resultatet af rettens dom som en fornuftig løsning på at sikre, at den nu dømte ikke i fremtiden begår ligeartet kriminalitet,” siger senioranklager Rosa Pape fra Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

 

Snød hundredevis af borgere

I tidsrummet fra kl. 13.46 til kl. 14.46 torsdag den 25. april 2019 lykkedes det den nu 42-årige mand at få viderestillet 32 forskellige telefonopkald fra Psykiatrifondens telefon, før dette blev opdaget.

 

Lørdag den 11. maj 2019 blev hele 279 opkaldt til Region Midtjylland viderestillet via TDC til den nu dømte i sagen – herunder flere opkaldt til lægevagten. Opkaldene blev modtaget om aftenen i tidsrummet mellem ca. kl. 22.42 og kl. 23.11.

 

Ved Retten i Randers blev den 42-årige desuden dømt for bedrageri ved blandt andet at have udgivet sig for at være fra Kirkens-SOS Krise Tjeneste og derigennem skaffe sig adgang til et elektronisk journalsystem ved lægesystemet NOVAX med henblik på at få adgang til borgeres cpr.-numre.

 

Den 42-årige udnyttede samme bedragerimetode til retsstridigt at fakturere Københavns Kommune for ambulancekørsel til en samlet værdi af 50.000 kroner, der aldrig havde fundet sted.

 

Han blev frifundet for et par enkelte øvrige forhold, som retten ikke fandt tilstrækkeligt bevist til, at han kunne kendes skyldig i disse.

 

Den 42-årige modtog sin behandlingsdom.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

11. juni 2024

Østjyllands Politi

Flere personer anholdt i koordineret aktion mod omfattende økonomisk kriminalitet

Tirsdag formiddag har Østjyllands Politi foretaget anholdelser af flere forskellige personer, der er mistænkt for på forskellig vis at have medvirket til mandatsvig, skattesvig, hæleri og hvidvask af flere millioner kroner. Kriminaliteten er ifølge politiets efterforskning blevet begået i forbindelse med en ejendomshandel i København.

11. juni 2024

Østjyllands Politi

16-årig idømt otte års fængsel for drab på jævnaldrende

En 16-årig dreng er ved Retten i Randers blevet idømt otte års fængsel for i november sidste år at have dræbt en jævnaldrende dreng på Stationsplads i Grenaa. Den 15-årige døde kort tid efter, at han var blevet stukket med kniv, mens den nu dømte 16-årige blev anholdt senere samme aften.

6. juni 2024

Østjyllands Politi

Mand og kvinde idømt fængsel for bedragerier og cykeltyverier

En 34-årig mand og en 32-årig kvinde er ved Retten i Randers blevet idømt samlet knap to års fængsel for en lang række tilfælde af samhandelsbedrageri på internettet og cykeltyverier i Randers-området. De modtog dommen.