Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

17. maj 2024 13:41

42-årig mand idømt behandlingsdom for at viderestille myndigheders telefonnumre til sig selv

Retten i Randers har kendt en 42-årig mand skyldig i flere forhold af såkaldt uberettiget udøvelse af offentlig myndighed ved blandt andet at have formået at få viderestillet Psykiatrifondens og Region Midtjyllands telefonnumre til sit eget nummer. Den 42-årige blev ved retten idømt en behandlingsdom.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Tilbage i år 2019 blev flere hundrede borgere fejlagtigt viderestillet til en 42-årig mands telefonnummer, da de blandt andet forsøgte at ringe til lægevagten hos Region Midtjylland samt Psykiatrifondens telefonnummer.

 

Den 42-årige mand havde ad flere forskellige omgange formået at få TDC til at viderestille telefonnumre til hans eget nummer, hvilket nu har ført til, at han har modtaget en behandlingsdom ved Retten i Randers i sagen, der har kørt over tre forskellige retsdage.

 

”Jeg er tilfreds med rettens vurdering af beviserne i sagen, og jeg finder resultatet af rettens dom som en fornuftig løsning på at sikre, at den nu dømte ikke i fremtiden begår ligeartet kriminalitet,” siger senioranklager Rosa Pape fra Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

 

Snød hundredevis af borgere

I tidsrummet fra kl. 13.46 til kl. 14.46 torsdag den 25. april 2019 lykkedes det den nu 42-årige mand at få viderestillet 32 forskellige telefonopkald fra Psykiatrifondens telefon, før dette blev opdaget.

 

Lørdag den 11. maj 2019 blev hele 279 opkaldt til Region Midtjylland viderestillet via TDC til den nu dømte i sagen – herunder flere opkaldt til lægevagten. Opkaldene blev modtaget om aftenen i tidsrummet mellem ca. kl. 22.42 og kl. 23.11.

 

Ved Retten i Randers blev den 42-årige desuden dømt for bedrageri ved blandt andet at have udgivet sig for at være fra Kirkens-SOS Krise Tjeneste og derigennem skaffe sig adgang til et elektronisk journalsystem ved lægesystemet NOVAX med henblik på at få adgang til borgeres cpr.-numre.

 

Den 42-årige udnyttede samme bedragerimetode til retsstridigt at fakturere Københavns Kommune for ambulancekørsel til en samlet værdi af 50.000 kroner, der aldrig havde fundet sted.

 

Han blev frifundet for et par enkelte øvrige forhold, som retten ikke fandt tilstrækkeligt bevist til, at han kunne kendes skyldig i disse.

 

Den 42-årige modtog sin behandlingsdom.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

16. juli 2024

Østjyllands Politi

Mand og kvinde efter ransagning i sag om indsmugling af kokain

Østjyllands Politi foretog mandag eftermiddag anholdelse af en 40-årig mand og en 39-årig kvinde på en adresse i Nimtofte. Manden og kvinden blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Randers efter et tip fra Toldstyrelsen om indsmugling af kokain.

11. juli 2024

Østjyllands Politi

Politiet ophæver visitationszone i Viby

Østjyllands Politi ophæver nu den visitationszone, der i fredags blev oprettet i et mindre område i Viby efter flere episoder mellem nogle personer i det kriminelle miljø.

10. juli 2024

Østjyllands Politi

To mænd løsladt i drabssag

Østjyllands Politi løslod tirsdag to mænd på 32 og 33 år, der har siddet varetægtsfængslet i en sag, hvor de er sigtet for medvirken til drabet på en 25-årig mand den 26. juni på en p-plads i Viby J.