Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

27. marts 2024 10:15

46-årig mand anholdt efter drab på 41-årig

Østjyllands Politi har tirsdag aften anholdt en 46-årig mand kort tid efter, at en 41-årig mand blev dræbt af knivstik på Retspsykiatrisk Afdeling i Skejby. De pårørende er underrettet.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Tirsdag aften kl. 19.46 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om et overfald på Tyge Søndergaards Vej i Aarhus N, nærmere bestemt på Retspsykiatrisk Afdeling i Skejby.

 

Ved politiets ankomst til stedet blev der ydet livreddende førstehjælp til en 41-årig mand, som var blevet overfaldet, men hans liv stod ikke til at redde. Den 41-årige blev af en læge på stedet erklæret død kl. 20.08 som følge af de knivstik, han var blevet påført.

 

Personalet på stedet havde tilbageholdt en 46-årig mand som den formodede gerningsmand. Han blev efterfølgende anholdt af politiet, sigtet for manddrab ved med flere knivstik at have slået den 41-årige ihjel.

 

Det formodede gerningsvåben i form af den anvendte kniv blev fundet på stedet og er blevet sikret til sagen af politiet.

 

Både den 41-årige dræbte og den 46-årige anholdte mand var anbragt på afdelingen og havde derigennem et forudgående kendskab til hinanden.

 

”Vi har siden anmeldelsen i går aftes været synligt til stede med mange patruljer på selve gerningsstedet og i området omkring Aarhus Universitets Hospital i Skejby, hvor vi natten igennem blandt andet har afhørt vidner i sagen, indhentet videoovervågning og foretaget undersøgelser på gerningsstedet,” siger fg. politiinspektør Anders Uhrskov fra Østjyllands Politi.

 

Han tilføjer:

 

”På baggrund af de oplysninger, vi har om sagen på nuværende tidspunkt, er det vores umiddelbare formodning, at hændelsesforløbet op til gerningstidspunktet er fastlagt,” siger han.

 

Den anholdte 46-årige mand vil onsdag eftermiddag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 13.00, hvor han er sigtet for manddrab. Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre til grundlovsforhøret.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

21. maj 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for digitale krænkelser af unge piger

Retten i Randers har idømt en 20-årig mand knap to års fængsel for en lang række forsøg på ulovlig tvang samt trusler og blufærdighedskrænkelse af piger og yngre kvinder. Forholdene fandt sted over internettet, primært på Snapchat, og den 20-årige blev desuden kendt skyldig i besiddelse og udbredelse af børnepornografisk materiale.

17. maj 2024

Østjyllands Politi

42-årig mand idømt behandlingsdom for at viderestille myndigheders telefonnumre til sig selv

Retten i Randers har kendt en 42-årig mand skyldig i flere forhold af såkaldt uberettiget udøvelse af offentlig myndighed ved blandt andet at have formået at få viderestillet Psykiatrifondens og Region Midtjyllands telefonnumre til sit eget nummer. Den 42-årige blev ved retten idømt en behandlingsdom.

13. maj 2024

Østjyllands Politi

26-årig idømt 8 års fængsel og udvist efter drabsforsøg

En 26-årig mand blev mandag idømt otte års ubetinget fængsel og udvist for bestandigt for forsøg på manddrab og brandstiftelse ved den 14. marts sidste år at have sat ild på et kollegieværelse i Grenaa, hvor en 19-årig mand befandt sig.