Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

28. september 2023 14:32

Belgisk mand idømt fængsel overfald på 14-årig fodboldfan

En 18-årig belgisk ung mand er torsdag blevet idømt fem måneders ubetinget fængsel for at have overfaldet en 14-årig dansk fodboldfan og taget hans trøje tæt på stadion i Aarhus i forbindelse med en fodboldkamp.

Retten i Aarhus logo indgang

Foto: Østjyllands Politi

Det var i forbindelse med kampen mellem AGF-Club Brügge den 3. august, at overfaldet skete. 
Her satte en større gruppe belgiske fans efter kampen i løb mod to 14-årige AGF-fans og den enes mor, og da de fik fat i den ene dreng, overfaldt de ham med slag og spark og trak trøjen af ham, inden de stak af fra stedet. 

Det lykkedes lidt efter politiet at anholde den dengang 17-årige belgiske unge mand, der havde den 14-åriges AGF-trøje på sig. Derudover havde han en elefanthue i lommen og en tandbeskytter i munden. Han blev anholdt og dagen efter varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. 

 

Poserede med knyttede næver

Torsdag faldt der så dom i Retten i Aarhus, hvor den nu 18-årige mand blev dømt for vold, ulovlig tvang, grov forstyrrelse af den offentlige orden og overtrædelse maskeringsforbuddet. Retten valgte ikke at dømme for røveri, men i stedet for ulovlig tvang. 

”Ud over besiddelsen af AGF-trøjen og maskeringen lagde retten også vægt på indholdet af den 18-åriges mobiltelefon. Her var der bl.a. video og billeder af, at han undersøgte, hvor der var videoovervågning, han poserede i bar overkrop med knyttede næver og tandbeskytter, og han havde søgt efter, hvor AGF-fansene opholdt sig, ” siger anklager Bjørn Fogh Sørensen. 

Ud over fængselsstraffen blev den 18-årige også idømt udvisning med indrejseforbud i seks år.
Han skal forblive varetægtsfængslet, indtil han kan afsone. 

Den 18-årige nægtede at have deltaget i overfaldet. Han modtog dommen men kærede beslutningen om fortsat varetægtsfængsling. 

 

Pressekontakt

Anklager Bjørn Fogh Sørensen, tlf. 2073 9507
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

16. juli 2024

Østjyllands Politi

Mand og kvinde efter ransagning i sag om indsmugling af kokain

Østjyllands Politi foretog mandag eftermiddag anholdelse af en 40-årig mand og en 39-årig kvinde på en adresse i Nimtofte. Manden og kvinden blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Randers efter et tip fra Toldstyrelsen om indsmugling af kokain.

11. juli 2024

Østjyllands Politi

Politiet ophæver visitationszone i Viby

Østjyllands Politi ophæver nu den visitationszone, der i fredags blev oprettet i et mindre område i Viby efter flere episoder mellem nogle personer i det kriminelle miljø.

10. juli 2024

Østjyllands Politi

To mænd løsladt i drabssag

Østjyllands Politi løslod tirsdag to mænd på 32 og 33 år, der har siddet varetægtsfængslet i en sag, hvor de er sigtet for medvirken til drabet på en 25-årig mand den 26. juni på en p-plads i Viby J.