Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

28. september 2023 14:32

Belgisk mand idømt fængsel overfald på 14-årig fodboldfan

En 18-årig belgisk ung mand er torsdag blevet idømt fem måneders ubetinget fængsel for at have overfaldet en 14-årig dansk fodboldfan og taget hans trøje tæt på stadion i Aarhus i forbindelse med en fodboldkamp.

Retten i Aarhus logo indgang

Foto: Østjyllands Politi

Det var i forbindelse med kampen mellem AGF-Club Brügge den 3. august, at overfaldet skete. 
Her satte en større gruppe belgiske fans efter kampen i løb mod to 14-årige AGF-fans og den enes mor, og da de fik fat i den ene dreng, overfaldt de ham med slag og spark og trak trøjen af ham, inden de stak af fra stedet. 

Det lykkedes lidt efter politiet at anholde den dengang 17-årige belgiske unge mand, der havde den 14-åriges AGF-trøje på sig. Derudover havde han en elefanthue i lommen og en tandbeskytter i munden. Han blev anholdt og dagen efter varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. 

 

Poserede med knyttede næver

Torsdag faldt der så dom i Retten i Aarhus, hvor den nu 18-årige mand blev dømt for vold, ulovlig tvang, grov forstyrrelse af den offentlige orden og overtrædelse maskeringsforbuddet. Retten valgte ikke at dømme for røveri, men i stedet for ulovlig tvang. 

”Ud over besiddelsen af AGF-trøjen og maskeringen lagde retten også vægt på indholdet af den 18-åriges mobiltelefon. Her var der bl.a. video og billeder af, at han undersøgte, hvor der var videoovervågning, han poserede i bar overkrop med knyttede næver og tandbeskytter, og han havde søgt efter, hvor AGF-fansene opholdt sig, ” siger anklager Bjørn Fogh Sørensen. 

Ud over fængselsstraffen blev den 18-årige også idømt udvisning med indrejseforbud i seks år.
Han skal forblive varetægtsfængslet, indtil han kan afsone. 

Den 18-årige nægtede at have deltaget i overfaldet. Han modtog dommen men kærede beslutningen om fortsat varetægtsfængsling. 

 

Pressekontakt

Anklager Bjørn Fogh Sørensen, tlf. 2073 9507
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

18. juni 2024

Østjyllands Politi

Fem mænd anholdt i koordineret aktion mod kriminelt narkonetværk

Tirsdag formiddag har Østjyllands Politi slået til på en lang række østjyske adresser og foretaget ransagninger og anholdelser af fem mænd, der alle er mistænkt for at være involveret i en sag om indførelse af store mængder narko til Danmark. Fire af mændene vil forventeligt blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus onsdag morgen.

17. juni 2024

Østjyllands Politi

Groft overfald på Banegårdspladsen i Aarhus

Pressemeddelse

11. juni 2024

Østjyllands Politi

Flere personer anholdt i koordineret aktion mod omfattende økonomisk kriminalitet

Tirsdag formiddag har Østjyllands Politi foretaget anholdelser af flere forskellige personer, der er mistænkt for på forskellig vis at have medvirket til mandatsvig, skattesvig, hæleri og hvidvask af flere millioner kroner. Kriminaliteten er ifølge politiets efterforskning blevet begået i forbindelse med en ejendomshandel i København.