Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

30. januar 2021 22:35

Demonstration i Aarhus forløb relativt fredeligt

Aftenens demonstration i Aarhus endte med ganske få sigtelser og en enkelt anholdelse.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Lørdag aften var der anmeldt en demonstration i Aarhus. Demonstrationen begyndte kl. 18.30 på Rådhuspladsen, hvorefter demonstranterne bevægede sig ud på en længere gåtur i Aarhus midtby.

I starten af gåturen blev der affyret flere kanonslag, hvilket gentog sig, da demonstranterne nærmede sig politigården. Her blev der holdt en kort pause, hvor arrangøren gjorde de øvrige deltagere opmærksomme på, at demonstrationen ville blive opløst, hvis der fortsat blev affyret kanonslag.

”Vi har hele vejen igennem haft en god dialog med arrangøren, der har givet udtryk for, at man ønskede en fredelig demonstration. Derfor var det også positivt at se, at man tog det ansvar på sig, da der opstod uro undervejs,” siger politiinspektør Brian Voss Olsen.

Den sidste halvdel af gåturen forløb herefter ganske rolig og kl. 21 var demonstranterne nået til endestationen i Mølleparken, hvor der blev holdt tale, inden demonstrationen officielt blev afsluttet.

 

Få sager for politiet

Det var generelt en stille aften for Østjyllands Politi, der talstærkt fulgte demonstranterne rundt i byen. Forud for demonstrationen blev en 34-årig mand sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand og i løbet af demonstrationen blev tre personer sigtet; en for besiddelse af kanonslag, en for besiddelse af bomberør og en for besiddelse af en mindre mængde hash.

Efter demonstrationen blev en 20-årig kvinde anholdt for forsøg på vold mod tjenestemand, da hun var i færd med at kaste en sten efter politiet. Derudover blev der ikke fortaget nogen anholdelser.

”Vi var godt forberedt, og vores dialogbetjente havde en god kontakt til demonstranterne hele vejen igennem. Så efter vores opfattelse forløb demonstrationen relativt fredeligt,” siger Brian Voss Olsen.

 

**

 

Pressekontakt

Politiinspektør Brian Voss Olsen, telefon 5130 9214

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

18. oktober 2021

Østjyllands Politi

Tiltalt for at producere 430 kilo amfetamin

11 personer er nu blevet tiltalt i en omfattende narkosag, hvor to mænd ifølge anklageskriftet har været bagmænd i et stort netværk, der producerede og solgte store mængder amfetamin.

13. oktober 2021

Østjyllands Politi

Politiet indfører nattelivszoner i Aarhus og Randers

Hvis du bliver idømt et forbud mod at deltage i nattelivet, må du fremadrettet ikke færdes eller opholde dig i nogle af de mest populære gå-i-byen-områder i Randers og Aarhus.

6. oktober 2021

Østjyllands Politi

Seks års fængsel for at købe pistol og narko

En 58-årig mand blev mandag idømt seks års ubetinget fængsel for sin rolle i et stort narkonetværk, der efter politiets vurdering har handlet med flere hundrede kilo amfetamin.