Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

30. januar 2021 22:35

Demonstration i Aarhus forløb relativt fredeligt

Aftenens demonstration i Aarhus endte med ganske få sigtelser og en enkelt anholdelse.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Lørdag aften var der anmeldt en demonstration i Aarhus. Demonstrationen begyndte kl. 18.30 på Rådhuspladsen, hvorefter demonstranterne bevægede sig ud på en længere gåtur i Aarhus midtby.

I starten af gåturen blev der affyret flere kanonslag, hvilket gentog sig, da demonstranterne nærmede sig politigården. Her blev der holdt en kort pause, hvor arrangøren gjorde de øvrige deltagere opmærksomme på, at demonstrationen ville blive opløst, hvis der fortsat blev affyret kanonslag.

”Vi har hele vejen igennem haft en god dialog med arrangøren, der har givet udtryk for, at man ønskede en fredelig demonstration. Derfor var det også positivt at se, at man tog det ansvar på sig, da der opstod uro undervejs,” siger politiinspektør Brian Voss Olsen.

Den sidste halvdel af gåturen forløb herefter ganske rolig og kl. 21 var demonstranterne nået til endestationen i Mølleparken, hvor der blev holdt tale, inden demonstrationen officielt blev afsluttet.

 

Få sager for politiet

Det var generelt en stille aften for Østjyllands Politi, der talstærkt fulgte demonstranterne rundt i byen. Forud for demonstrationen blev en 34-årig mand sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand og i løbet af demonstrationen blev tre personer sigtet; en for besiddelse af kanonslag, en for besiddelse af bomberør og en for besiddelse af en mindre mængde hash.

Efter demonstrationen blev en 20-årig kvinde anholdt for forsøg på vold mod tjenestemand, da hun var i færd med at kaste en sten efter politiet. Derudover blev der ikke fortaget nogen anholdelser.

”Vi var godt forberedt, og vores dialogbetjente havde en god kontakt til demonstranterne hele vejen igennem. Så efter vores opfattelse forløb demonstrationen relativt fredeligt,” siger Brian Voss Olsen.

 

**

 

Pressekontakt

Politiinspektør Brian Voss Olsen, telefon 5130 9214

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

25. september 2023

Østjyllands Politi

Formodede tyvekoster: Er det din Bamsestol?

Østjyllands Politi søger ejerne af en Bamsestol, to PH-lamper og noget sølvtøj, som blev fundet i forbindelse med en ransagning.

22. september 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi lukker rockerklubhuse

På baggrund af en verserende konflikt i rocker-bandemiljøet lukker Østjyllands Politi nu to klubhuse, hvor en rockergruppering holder til.

19. september 2023

Østjyllands Politi

Efterforsker skudepisode i Brabrand - vidner søges

En person blev anholdt og sigtet efter anmeldelser om skud afgivet i Brabrand mandag aften.