Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

30. januar 2021 22:35

Demonstration i Aarhus forløb relativt fredeligt

Aftenens demonstration i Aarhus endte med ganske få sigtelser og en enkelt anholdelse.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Lørdag aften var der anmeldt en demonstration i Aarhus. Demonstrationen begyndte kl. 18.30 på Rådhuspladsen, hvorefter demonstranterne bevægede sig ud på en længere gåtur i Aarhus midtby.

I starten af gåturen blev der affyret flere kanonslag, hvilket gentog sig, da demonstranterne nærmede sig politigården. Her blev der holdt en kort pause, hvor arrangøren gjorde de øvrige deltagere opmærksomme på, at demonstrationen ville blive opløst, hvis der fortsat blev affyret kanonslag.

”Vi har hele vejen igennem haft en god dialog med arrangøren, der har givet udtryk for, at man ønskede en fredelig demonstration. Derfor var det også positivt at se, at man tog det ansvar på sig, da der opstod uro undervejs,” siger politiinspektør Brian Voss Olsen.

Den sidste halvdel af gåturen forløb herefter ganske rolig og kl. 21 var demonstranterne nået til endestationen i Mølleparken, hvor der blev holdt tale, inden demonstrationen officielt blev afsluttet.

 

Få sager for politiet

Det var generelt en stille aften for Østjyllands Politi, der talstærkt fulgte demonstranterne rundt i byen. Forud for demonstrationen blev en 34-årig mand sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand og i løbet af demonstrationen blev tre personer sigtet; en for besiddelse af kanonslag, en for besiddelse af bomberør og en for besiddelse af en mindre mængde hash.

Efter demonstrationen blev en 20-årig kvinde anholdt for forsøg på vold mod tjenestemand, da hun var i færd med at kaste en sten efter politiet. Derudover blev der ikke fortaget nogen anholdelser.

”Vi var godt forberedt, og vores dialogbetjente havde en god kontakt til demonstranterne hele vejen igennem. Så efter vores opfattelse forløb demonstrationen relativt fredeligt,” siger Brian Voss Olsen.

 

**

 

Pressekontakt

Politiinspektør Brian Voss Olsen, telefon 5130 9214

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

25. januar 2023

Østjyllands Politi

42-årig mand idømt fængsel for vold og knivstik

En 42-årig mand er blevet kendt skyldig i at have begået vold mod en 35-årig kvinde samt i at have stukket hende flere gange med kniv. Episoden fandt sted i slutningen af oktober sidste år på en adresse i Randers NV.

25. januar 2023

Østjyllands Politi

88-årig mand idømt tre års fængsel for overgreb

En 88-årig mand blev mandag ved Retten i Aarhus idømt tre års ubetinget fængsel for blufærdighedskrænkelse og seksuelle overgreb på to børnebørn og et oldebarn.

23. januar 2023

Østjyllands Politi

Intet mistænkeligt ved dødsfald i Stevnstrup

Der er intet, der tyder på, at den 68-årige mand, der søndag blev fundet død på en adresse i Stevnstrup ved Langå, er blevet udsat for en kriminel handling. Den mand, der var anholdt i sagen, er derfor blevet løsladt.

Forslag