Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

28. maj 2020 14:08

29-årig dømt: Stak kæresten og smed hende i havnen

En 29-årig irakisk mand er torsdag i Retten i Aarhus blevet idømt seks år og tre måneders ubetinget fængsel og udvisning for bestandigt for at have forsøgt at dræbe sin kæreste.

Retten i Aarhus logo indgang

Foto: Østjyllands Politi

Drabsforsøget skete natten til den 24. december i 2018 på havnen i Aarhus, hvor den 29-årige stak kæresten fire gange med en kniv i kroppen og i nakken, inden han skubbede hende i det fire grader kolde vand, selvom han vidste, at hun ikke kunne svømme. 

Herefter kørte han fra stedet, og det var kun på grund af et par snarrådige vidner, der tilfældigt kom forbi, at kvinden reddede livet. Ud fra kvindens forklaring og vidneforklaringer fik politiet hurtigt fat i den 29-årige, der påstod, at kæresten havde forsøgt at begå selvmord, og at han havde forsøgt at stoppe hende, da hun stak sig selv og sprang i havnen.  

 

Blodigt tøj fundet

Der var dog flere ting, der ikke hang sammen i hans forklaring. Blandt andet fundet af blodigt tøj, som manden havde gemt i en pose tæt på gerningsstedet, knivstikkene i kvindens nakke, som hun vanskeligt kunne have påført sig selv, og derudover kvindens forklaring, der ikke stemte overens med den 29-åriges version af episoden. 

Motivet til drabsforsøget var sandsynligvis, at kvinden havde sagt, at hun ville gå fra ham. 

”Det er en meget grov sag, og det er rent held, at kvinden overlever både knivstik og turen i det iskolde vand. Grovheden bliver understreget af dommens længde, og at domfældte blev udvist med indrejseforbud for bestandigt, ” siger senioranklager Jakob Beyer. 

Ud over drabsforsøget blev den 29-årige også dømt for et forsøg på røveri og en række butikstyverier. 

Den 29-årige modtog dommen, og blev varetægtsfængslet efter domsafsigelse med henblik på afsoning. 

 

Pressekontakt

Senioranklager Jakob Beyer, tlf. 5124 3641

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.

22. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt 13 års fængsel efter voldsomt drab

En 35-årig mand blev fredag ved en tilståelsessag i Retten i Aarhus idømt 13 års ubetinget fængsel for i april sidste år at have dræbt en 53-årig kvinde med adskillige knivstik på hendes adresse i Beder.