Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

3. juli 2019

18-årig mand dømt for voldtægt af 12-årig pige

En 18-årig mand er i Retten i Aarhus blevet idømt to et halvt års fængsel for en voldtægt begået mod en 12-årig pige i december sidste år.

Retten i Aarhus logo indgang

Foto: Østjyllands Politi

Pigen og en lidt ældre veninde var uden deres forældres vidende taget fra Sønderjylland til Aarhus, hvor de mødte en gruppe teenagedrenge. 

Drengene tog dem med til en boligblok, hvor de gik ned i en kælder, og pigerne fulgte frivilligt med.  Nede i kælderen voldtog den dengang 17-årige mand så den 12-årige pige. I retten blev han ud over voldtægt dømt for at have tiltvunget sig anden seksuel omgang end samleje og for at udnyttet sin fysiske og psykiske overlegenhed til at tiltvinge sig sex med en person under 15 år. 

Ud fra pigernes forklaring lykkedes det senere politiet at identificere gerningsmanden, som bor i Aarhus. 

Anklagerfuldmægtig Rasmus Thisted er tilfreds med dommen. 
” Det er et groft overgreb på en kun 12-årig pige, som er meget fysisk underlegen i forhold en 17-årig dreng. Så jeg er tilfreds med, at retten fulgte min påstand om, at den tiltalte skulle idømmes en længere fængselsstraf for voldtægt, ” siger Rasmus Thisted. 

Den 18-årige nægtede sig skyldig. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke. Han skal nu sidde varetægtsfængslet frem til afsoningen af fængselsstraffen. 

 

Pressekontakt

Anklagerfuldmægtig Rasmus Thisted, tlf. 2558 3238 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

19. juli 2019

Østjyllands Politi

Politiet ophæver visitationszone i Aarhus og åbner klublokaler

Fra fredag den 19. juli kl. 12.00 er der ikke længere visitationszone i Aarhus, og samtidigt bliver klublokalerne på Kappelvænget 8 igen åbnet op.

16. juli 2019

Østjyllands Politi

23-årig mand sigtes for brandstiftelse – fremstilles i grundlovsforhør

Østjyllands Politi anholdt tirsdag formiddag en 23-årig mand fra Aarhus og sigtede ham for brandstiftelse begået natten til søndag i en lejlighed på Eckersbergsgade i Aarhus. Han fremstilles onsdag kl. 8.30 i grundlovsforhør i Retten i Aarhus.

12. juli 2019

Østjyllands Politi

36-årig får fire års fængsel i stor amfetamin-sag

Retten i Aarhus idømte torsdag en 36-årig mand fra Aarhus fire års fængsel for besiddelse af omkring tre kilo amfetamin. Dommen er den første i en stor amfetamin-sag, som Særlig Efterforskning Vest har efterforsket.

Afvis cookies