Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

3. juli 2019

18-årig mand dømt for voldtægt af 12-årig pige

En 18-årig mand er i Retten i Aarhus blevet idømt to et halvt års fængsel for en voldtægt begået mod en 12-årig pige i december sidste år.

Retten i Aarhus logo indgang

Foto: Østjyllands Politi

Pigen og en lidt ældre veninde var uden deres forældres vidende taget fra Sønderjylland til Aarhus, hvor de mødte en gruppe teenagedrenge. 

Drengene tog dem med til en boligblok, hvor de gik ned i en kælder, og pigerne fulgte frivilligt med.  Nede i kælderen voldtog den dengang 17-årige mand så den 12-årige pige. I retten blev han ud over voldtægt dømt for at have tiltvunget sig anden seksuel omgang end samleje og for at udnyttet sin fysiske og psykiske overlegenhed til at tiltvinge sig sex med en person under 15 år. 

Ud fra pigernes forklaring lykkedes det senere politiet at identificere gerningsmanden, som bor i Aarhus. 

Anklagerfuldmægtig Rasmus Thisted er tilfreds med dommen. 
” Det er et groft overgreb på en kun 12-årig pige, som er meget fysisk underlegen i forhold en 17-årig dreng. Så jeg er tilfreds med, at retten fulgte min påstand om, at den tiltalte skulle idømmes en længere fængselsstraf for voldtægt, ” siger Rasmus Thisted. 

Den 18-årige nægtede sig skyldig. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke. Han skal nu sidde varetægtsfængslet frem til afsoningen af fængselsstraffen. 

 

Pressekontakt

Anklagerfuldmægtig Rasmus Thisted, tlf. 2558 3238 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

19. november 2019

Østjyllands Politi

Yderligere to personer varetægtsfængslet efter aktion på rasteplads

Som opfølgning på den anholdelsesaktion, som Særlig Efterforskning Vest foretog på en rasteplads ved Ejer Bavnehøj den 9. november, er yderligere to personer anholdt og varetægtsfængslet i sagen.

18. november 2019

Østjyllands Politi

Tre mænd dømt for trusler og forsøg på brandstiftelse

Tre mænd blev mandag ved Retten i Aarhus dømt for forsøg på brandstiftelse og trusler ved den 14. juli i år at have kastet et stykke antændt fyrværkeri ind gennem vinduet til en lejlighed i Aarhus midtby.

13. november 2019

Østjyllands Politi

To mænd sigtet for hærværk i Randers

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 13.30 i Retten i Randers to mænd på 27 og 38 år fra henholdsvis Randers og Hobro, der begge sigtes for to tilfælde af groft hærværk i Randers i weekenden.

Afvis cookies