Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

8. juli 2020 10:56

Dømt og udvist for at misbruge ældres dankort

To rumænske statsborgere blev tirsdag i Retten i Aalborg idømt syv måneders ubetinget fængsel og udvist af Danmark for at have stjålet og misbrugt ældre borgeres dankort.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

De dømte, en 22-årig mand og en 31-årig kvinde, havde bopæl i Randers, men de kriminelle gerninger blev begået flere steder i Jylland, hvor de gik målrettet efter ældre mænd og kvinder. 

I retten blev de dømt for i fire tilfælde i februar og marts i år at have listet sig ind i ældres hjem i Skive, Brørup, Nibe og Mou, hvor de stjal beboernes kreditkort. Efterfølgende hævede de kontanter og købte varer i forskellige butikker. Samlet set nåede de at misbruge de ældres kort for 70.000 kroner, indtil de den 4. marts blev anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet. 

 

Særlig Efterforskning Vest bag opklaring

Det var Særlig Efterforskning Vest, der efterforsker mod omrejsende kriminelle, som stod for anholdelsen. Politienheden havde i en måneds tid været på sagen med de stjålne dankort, da de i begyndelsen af marts så slog til mod de to rumænere. 

”Det var god og hurtig efterforskning, der gjorde, at manden og kvindens tyverier og bedragerier blev stoppet, og jeg er tilfreds med, at begge så kort tid efter anholdelsen blev dømt og udvist i tråd med den praksis, der er på området, ” siger specialanklager i Særlig Efterforskning Vest, Lars Petersen. 

Ud over tyverierne og databedragerierne ved at misbruge kortene blev kvinden og manden også dømt for flere forsøg på at hæve penge og købe varer, hvilket dog mislykkedes, da kortene blev afvist. Udvisningen af Danmark, som de begge blev idømt, gælder i seks år. 

Både kvinde og mand nægtede forholdene - de modtog dommen uden at anke. 

 

Pressekontakt

Specialanklager Lars Petersen, tlf. 3063 7165 
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

23. januar 2022

Østjyllands Politi

50-årig kvinde dræbt - samlever anholdt

En 50-årig kvinde blev sent lørdag aften dræbt på en adresse i Ebeltoft. Kvindens 53-årige samlever er anholdt, sigtet for drab og fremstilles i grundlovsforhør søndag kl. 14.00

21. januar 2022

Østjyllands Politi

26-årig dømt for voldtægt i lejlighed

En 26-årig mand blev torsdag i Retten i Aarhus idømt et år og to måneders ubetinget fængsel for at have voldtaget en 22-årig kvinde i hendes lejlighed i Aarhus.

20. januar 2022

Østjyllands Politi

49-årig tilstod rolle som narkokurer – idømt 7 års fængsel

NSK: En 49-årig hollandsk statsborger blev onsdag i Retten i Aarhus dømt for have været narkokurer og have overleveret adskillige kilo heroin, kokain, amfetamin og ecstasypiller til aftagere i Danmark og Sverige.