Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

23. august 2019

25-årig mand idømt anbringelse efter røveri og vold

En 25-årig mand fra Aarhus er i retten blevet idømt anbringelse på en institution efter flere tilfælde af vold og trusler mod forskellige personer.

Retten i Aarhus gulvtæppe logo

Foto: Østjyllands Politi

I maj 2018 begik han røveri mod et supermarked i Åbyhøj. Her stak han af med flere varer fra butikken, og undervejs slog han en mand i ansigtet som prøvede at standse ham, ligesom han med en kniv truede nogle medarbejdere, der fulgte efter ham. Det lykkedes ham til sidst at undslippe, og Østjyllands Politi offentliggjorde samme dag overvågningsbilleder fra supermarkedet.

 

Det gav hurtigt bonus, da flere borgere kontaktede politiet med navnet på den 25-årige, som blev anholdt og senere varetægtsfængslet for røveriet. 


Nu har han fået sin dom for røveriet – og for en række andre voldelige handlinger gennem det sidste halvandet år. Blandt andet har han slået en dørmand i hovedet, truet flere betjente og fængselsbetjente og truet og slået en kvindelig bekendt. 

Den 25-årige skal ifølge dommen nu tvangsanbringes på ubestemt tid på en institution for personer med mentale handicap. 

”Han har ved en lang række episoder begået grov kriminalitet, som har været til fare for andre mennesker. Med de udtalelser, der ligger fra retslægerådet, er jeg meget tilfreds med, at retten fulgte min påstand om, at den 25-årige skulle anbringes, ” siger senioranklager Jakob Beyer. 

Den 25-årige erkendte forholdene og modtog dommen. 

 

Pressekontakt

Senioranklager Jakob Beyer, tlf. 5124 3641

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

3. april 2020

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi forbereder sig til påskeferien

Østjyllands Politi fortsætter den øgede patruljering henover påsken med særligt fokus på områder, hvor der muligvis vil komme mange mennesker. Samtidig minder politiet om, at påsken også er højsæson for indbrud.

3. april 2020

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi holder door step kl. 15.00

Østjyllands Politi afholder et door step på politigården i Aarhus fredag eftermiddag kl. 15.00.

2. april 2020

Østjyllands Politi

Efterlyst mand har meldt sig selv

En 20-årig mand fra Tilst meldte torsdag eftermiddag sig selv på politistationen i Aarhus C, efter han siden søndag har været efterlyst.

Afvis cookies