Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

23. august 2019 08:55

25-årig mand idømt anbringelse efter røveri og vold

En 25-årig mand fra Aarhus er i retten blevet idømt anbringelse på en institution efter flere tilfælde af vold og trusler mod forskellige personer.

Retten i Aarhus gulvtæppe logo

Foto: Østjyllands Politi

I maj 2018 begik han røveri mod et supermarked i Åbyhøj. Her stak han af med flere varer fra butikken, og undervejs slog han en mand i ansigtet som prøvede at standse ham, ligesom han med en kniv truede nogle medarbejdere, der fulgte efter ham. Det lykkedes ham til sidst at undslippe, og Østjyllands Politi offentliggjorde samme dag overvågningsbilleder fra supermarkedet.

 

Det gav hurtigt bonus, da flere borgere kontaktede politiet med navnet på den 25-årige, som blev anholdt og senere varetægtsfængslet for røveriet. 


Nu har han fået sin dom for røveriet – og for en række andre voldelige handlinger gennem det sidste halvandet år. Blandt andet har han slået en dørmand i hovedet, truet flere betjente og fængselsbetjente og truet og slået en kvindelig bekendt. 

Den 25-årige skal ifølge dommen nu tvangsanbringes på ubestemt tid på en institution for personer med mentale handicap. 

”Han har ved en lang række episoder begået grov kriminalitet, som har været til fare for andre mennesker. Med de udtalelser, der ligger fra retslægerådet, er jeg meget tilfreds med, at retten fulgte min påstand om, at den 25-årige skulle anbringes, ” siger senioranklager Jakob Beyer. 

Den 25-årige erkendte forholdene og modtog dommen. 

 

Pressekontakt

Senioranklager Jakob Beyer, tlf. 5124 3641

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

18. april 2024

Østjyllands Politi

53-årig mand fundet død under mistænkelige omstændigheder

Onsdag eftermiddag modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person var blevet fundet liggende i livløs tilstand på en adresse i Lystrup. Der var forhold omkring dødsfaldet der virkede mistænkelige, og derfor blev et område afspærret, mens politiet undersøgte forholdet nærmere. Den endelige dødsårsag er endnu ikke fastlagt.

10. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at blotte sig for fremmed kvinde

Retten i Randers har idømt en 32-årig mand 20 dages fængsel for at have berørt en fremmed kvinde på numsen og blottet sig foran en anden. Begge episoder af blufærdighedskrænkelse blev begået i juni sidste år.

6. april 2024

Østjyllands Politi

Vidner søges: Politiet efterforsker voldsomt overfald i Aarhus

Østjyllands Politi leder p.t. efter to gerningsmænd til et voldsomt overfald lørdag formiddag i Aarhus C, hvor en 35-årig mand blev slået i hovedet med et slagvåben.