Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

24. juli 2020 11:10

Fem nye midlertidige hot spots i Aarhus

Østjyllands Politi opretter fem nye midlertidige hot spots for at modvirke større sammenstimlen i byen i forbindelse med superligakamp på søndag.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Søndag d. 19. juli 2020 var der i forlængelse af fodbold en masse glade mennesker i byen og til modtagelse af spillere i Tirstrup. Det er der normalt ikke noget til hinder for, men i vores covid-19 situation, så er større forsamlinger noget, der skal tages alvorligt i forhold til smittespredning. 

 

”Vi har en lovgivning der tilkendegiver, at der ikke må forsamles mere end 100 personer i grupper. Hvis mere end 100 personer stimler sammen og ikke holder behørig afstand, kan politiet påbyde personer at forlade stedet eller lave et opholdsforbud på stedet,  så vi undgår at smitte hinanden” udtaler politiinspektør, Martin Løye. 

 

Når der igen er Superliga fodbold søndag d. 26. juli 2020 i Aarhus og skal fordeles medaljer, så forventer politiet igen mange mennesker i byen. For at forebygge smittespredningen og håndhæve lovgivningen, indfører Østjyllands Politi på dagen fra kl. 12.00 hot spots på følgende områder:

  • Foran Ceres Park
  • Telefonsmøgen/Busgaden
  • Store Torv
  • Ved Ingerslev Boulevard
  • Ved Sct. Pauls Kirkeplads

Der vil ved områderne blive opsat skiltning, som tilkendegiver, at det er et hot spot område. Samtidig etableres en zone på John Stampes Plads, der oplyser om, at der indenfor zonen kan befinde sig max. 100 personer. Det vil også blive markeret med skilte. 

 

Et hotspot område er et signal om, at man i området særligt skal tage sig i agt for, at der ikke sker smittefarlig sammenstimlen og at ophold kan forbydes, hvis det ikke respekteres. ”Vi forventer, at områderne respekteres, da det ellers kan ende med, at vi helt forbyder ophold de pågældende steder”, siger politiinspektør Martin Løye.

 

Østjyllands Politi vil føre tæt tilsyn med de fem steder og vil også løbende vurdere, om der er andre steder i politikredsen, hvor der vil være behov for at sætte advarselsskilte op.

”Jeg vil gerne på det kraftigste opfordre til, at man generelt tænker sig om, hvis man skal ud og deltage i fejringen af byens fodboldhold. Hvis man kan se, at der er mange mennesker, der har samlet sig et sted, så find et andet sted. Vi har et fælles ansvar for, at en glad begivenhed ikke starter nye smittekæder” siger Martin Løye.

 

Fakta om opholdsforbud

Ophold i et område, hvor der er udstedt opholdsforbud, kan herefter medføre bøde for alle, der opholder sig i området uanset antal. Det vil dog stadig være tilladt at passere igennem området, fx løbe tur, lufte hund m.v. Bøden er på 2.500 kroner og kan stige i gentagelsestilfælde.

Forbud mod ophold kan alene udstedes for mindre, afgrænsede områder som fx parker, pladser, strande, veje, forlystelsesparker, banegårde og lufthavne, forretninger, indkøbscentre i åbningstiden, campingpladser.

Forbud kan ikke udstedes for større områder, f.eks. en bydel.

Reglerne om opholdsforbud fremgår af § 10 i "Bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger og mod adgang til og restriktioner for lokaler i forbindelse med håndtering af covid-19".

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

27. oktober 2021

Østjyllands Politi

Opdatering på branden i Pindstrup

Der vil være synlig røg over Pindstrup i en meget lang periode på grund af branden ved virksomheden Kronospan – Novopan Træindustri.

27. oktober 2021

Østjyllands Politi

Brand i Pindstrup – opfordring til borgerne

En stor bunke træspåner hos Novopan Træindustri på Fabriksvej 2 i Pindstrup har været i brand siden tirsdag morgen, og det forventes, at ilden kommer til at brænde længe endnu – formentligt flere dage.

18. oktober 2021

Østjyllands Politi

Tiltalt for at producere 430 kilo amfetamin

11 personer er nu blevet tiltalt i en omfattende narkosag, hvor to mænd ifølge anklageskriftet har været bagmænd i et stort netværk, der producerede og solgte store mængder amfetamin.