Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

11. juni 2024 15:01

Flere personer anholdt i koordineret aktion mod omfattende økonomisk kriminalitet

Tirsdag formiddag har Østjyllands Politi foretaget anholdelser af flere forskellige personer, der er mistænkt for på forskellig vis at have medvirket til mandatsvig, skattesvig, hæleri og hvidvask af flere millioner kroner. Kriminaliteten er ifølge politiets efterforskning blevet begået i forbindelse med en ejendomshandel i København.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

I alt seks personer er tirsdag formiddag blevet anholdt af Østjyllands Politi i en større koordineret aktion på flere forskellige østjyske og københavnske adresser. Anholdelserne er sket i en sag om omfattende økonomisk kriminalitet for flere millioner kroner i form af blandt andet mandatsvig og skattesvig af særligt grov beskaffenhed.

 

Der er tale om anholdelser af henholdsvis en 51-årig kvinde, en 45-årig mand, en 55-årig mand, en 53-årig mand, en 55-årig mand og en 26-årig mand.

 

De seks personer er mistænkt for at have begået omfattende økonomisk kriminalitet i forbindelse med en konkret ejendomshandel i København, og kriminaliteten, som de er sigtet for, vedrører for flere af personernes vedkommende både mandatsvig og groft skattesvig.

 

”Der er tale om en ganske kompliceret sag om omfattende økonomisk kriminalitet, og derfor har vi også brugt lang tid på at efterforske sagen grundigt. Vi har i flere måneder haft et tæt og velfungerende samarbejde med særligt Skattestyrelsen, før vi i dag var klar til at slå til på de respektive adresser, som vi i vores efterforskning har fået identificeret som værende relevante for sagen,” siger vicepolitiinspektør Thomas Schouby Hansen fra Østjyllands Politi.

 

Ransagninger og anholdelser i større koordineret aktion

I forbindelse med anholdelserne tirsdag formiddag har Østjyllands Politi med hjælp fra andre politikredse og relevante myndigheder – heriblandt særligt Skattestyrelsen – foretaget en række ransagninger på flere forskellige adresser i både Aarhus, Randers og København.

 

Foruden mandagsvig og groft skattesvig forventes der også rejst sigtelser for hvidvask, hæleri, skyldnersvig og returkommission.

 

Dele af pengene er ifølge politiets oplysninger formentlig blevet overdraget til personer med forbindelse til rockergrupperingen Bandidos.

 

Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

16. juli 2024

Østjyllands Politi

Mand og kvinde efter ransagning i sag om indsmugling af kokain

Østjyllands Politi foretog mandag eftermiddag anholdelse af en 40-årig mand og en 39-årig kvinde på en adresse i Nimtofte. Manden og kvinden blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Randers efter et tip fra Toldstyrelsen om indsmugling af kokain.

11. juli 2024

Østjyllands Politi

Politiet ophæver visitationszone i Viby

Østjyllands Politi ophæver nu den visitationszone, der i fredags blev oprettet i et mindre område i Viby efter flere episoder mellem nogle personer i det kriminelle miljø.

10. juli 2024

Østjyllands Politi

To mænd løsladt i drabssag

Østjyllands Politi løslod tirsdag to mænd på 32 og 33 år, der har siddet varetægtsfængslet i en sag, hvor de er sigtet for medvirken til drabet på en 25-årig mand den 26. juni på en p-plads i Viby J.