Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

13. september 2023 10:14

Greb ud efter betjents pistol – idømt to års fængsel

En 24-årig mand blev tirsdag ved Retten i Randers idømt to års ubetinget fængsel for at have forsøgt at få fat i en politibetjents skydevåben under en anholdelse i marts i år.

Retten i Randers udefra forfra

Foto: Østjyllands Politi

Natten til den 23. marts rykkede Østjyllands Politi ud til et overfald på en beværtning i Grenaa, og den formodede gerningsmand blev efterfølgende anholdt i en lejlighed i nærheden. På samme adresse befandt den 24-årige mand sig også, og han blev aggressiv og opfarende, da han så politiet. 

Da betjentene ville anholde ham, gjorde han kraftigt modstand, mens han råbte flere trusler rettet mod dem, og han forsøgte gentagne gange at trække den ene betjents pistol op af hylsteret. Desuden prøvede han flere gange at få fat i en kniv, han havde i baglommen. 

Særdeles alvorligt og farligt

Det lykkedes dog betjentene at få lagt ham i håndjern og transporteret til politistationen uden, at nogen kom til skade. Den 24-årige blev varetægtsfængslet, og tirsdag blev han så dømt for trusler mod betjentene og forsøg på besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder. 

”Vi har desværre set flere af de her tilfælde, hvor man forsøger at få fat i betjentes skydevåben, typisk i forbindelse med en anholdelse. Det er jo særdeles farligt og kan ende helt galt, og dommen her viser, hvor alvorligt retten også ser på den slags sager, ” siger specialanklager Jakob Beyer. 

Den 24-årige nægtede sig skyldig. Han modtog dommen. 

 

Pressekontakt 

Specialanklager Jakob Beyer, tlf. 5124 3641

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

30. november 2023

Østjyllands Politi

Udenlandsk par fængslet og udvist efter groft overfald i Aarhus C

Det, der skulle have været en god aften i byen, endte med at blive det stik modsatte for to mænd og to kvinder, da de natten til den 30. maj blev brutalt overfaldet med slag og spark af et udenlandsk par. Torsdag blev de to gerningsmænd - en 28-årig mand og en 19-årig kvinde - idømt fængsel ved Retten i Aarhus og udvist i flere år.

29. november 2023

Østjyllands Politi

Tilskuere vil blive tilbageholdt til fodboldkamp

Torsdag den 7. december kl. 18.00 spiller fodboldklubben AGF hjemme på stadion i Aarhus mod Brøndby IF i den danske pokalturnering. I den forbindelse vil Østjyllands Politi gøre brug af en ny lov, hvorved udebanefans kan blive tilbageholdt på stadion i op til en time efter kampens slutfløjt.

27. november 2023

Østjyllands Politi

15-årig varetægtsfængslet efter drab i Grenaa

En 15-årig dreng, der er sigtet for at have dræbt en jævnaldrende dreng søndag aften i Grenaa, blev mandag eftermiddag varetægtsfængslet i surrogat på en ungdomsinstitution frem til den 18. december.