Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

13. september 2023 10:14

Greb ud efter betjents pistol – idømt to års fængsel

En 24-årig mand blev tirsdag ved Retten i Randers idømt to års ubetinget fængsel for at have forsøgt at få fat i en politibetjents skydevåben under en anholdelse i marts i år.

Retten i Randers udefra forfra

Foto: Østjyllands Politi

Natten til den 23. marts rykkede Østjyllands Politi ud til et overfald på en beværtning i Grenaa, og den formodede gerningsmand blev efterfølgende anholdt i en lejlighed i nærheden. På samme adresse befandt den 24-årige mand sig også, og han blev aggressiv og opfarende, da han så politiet. 

Da betjentene ville anholde ham, gjorde han kraftigt modstand, mens han råbte flere trusler rettet mod dem, og han forsøgte gentagne gange at trække den ene betjents pistol op af hylsteret. Desuden prøvede han flere gange at få fat i en kniv, han havde i baglommen. 

Særdeles alvorligt og farligt

Det lykkedes dog betjentene at få lagt ham i håndjern og transporteret til politistationen uden, at nogen kom til skade. Den 24-årige blev varetægtsfængslet, og tirsdag blev han så dømt for trusler mod betjentene og forsøg på besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder. 

”Vi har desværre set flere af de her tilfælde, hvor man forsøger at få fat i betjentes skydevåben, typisk i forbindelse med en anholdelse. Det er jo særdeles farligt og kan ende helt galt, og dommen her viser, hvor alvorligt retten også ser på den slags sager, ” siger specialanklager Jakob Beyer. 

Den 24-årige nægtede sig skyldig. Han modtog dommen. 

 

Pressekontakt 

Specialanklager Jakob Beyer, tlf. 5124 3641

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

21. maj 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for digitale krænkelser af unge piger

Retten i Randers har idømt en 20-årig mand knap to års fængsel for en lang række forsøg på ulovlig tvang samt trusler og blufærdighedskrænkelse af piger og yngre kvinder. Forholdene fandt sted over internettet, primært på Snapchat, og den 20-årige blev desuden kendt skyldig i besiddelse og udbredelse af børnepornografisk materiale.

17. maj 2024

Østjyllands Politi

42-årig mand idømt behandlingsdom for at viderestille myndigheders telefonnumre til sig selv

Retten i Randers har kendt en 42-årig mand skyldig i flere forhold af såkaldt uberettiget udøvelse af offentlig myndighed ved blandt andet at have formået at få viderestillet Psykiatrifondens og Region Midtjyllands telefonnumre til sit eget nummer. Den 42-årige blev ved retten idømt en behandlingsdom.

13. maj 2024

Østjyllands Politi

26-årig idømt 8 års fængsel og udvist efter drabsforsøg

En 26-årig mand blev mandag idømt otte års ubetinget fængsel og udvist for bestandigt for forsøg på manddrab og brandstiftelse ved den 14. marts sidste år at have sat ild på et kollegieværelse i Grenaa, hvor en 19-årig mand befandt sig.