Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

13. maj 2024 15:10

26-årig idømt 8 års fængsel og udvist efter drabsforsøg

En 26-årig mand blev mandag idømt otte års ubetinget fængsel og udvist for bestandigt for forsøg på manddrab og brandstiftelse ved den 14. marts sidste år at have sat ild på et kollegieværelse i Grenaa, hvor en 19-årig mand befandt sig.

Retten i Randers gulvtæppe logo

Foto: Østjyllands Politi

Under branden fik den 19-årige alvorlige forbrændinger flere steder på kroppen, men det lykkedes ham at flygte fra stedet, og han blev efterfølgende fløjet til behandling på hospitalet. 

Efterforskningen af sagen førte hurtigt politiet på sporet af den nu 26-årige mand, som blev anholdt og sigtet. Han har siden siddet varetægtsfængslet. 

Episoden den 14. marts skete, da den 26-årige opdagede, at hans dengang 20-årige søster opholdt sig på den 19-åriges værelse på Campus Djursland i Grenaa.

Den 26-årige var tiltalt for at have angrebet den 19-årige og slået ham i ansigtet, ligesom han også forsøgte at stikke sin søster med en saks, inden han satte ild til værelset og forsøgte at lukke den 19-årige inde, mens flammerne tog fat. 

 

Erkendte vold – nægtede drabsforsøg

I retten læste anklageren bl.a. noget op fra den 26-åriges grundlovsforhør, hvor han forklarede, at der i hans kultur er normer for, hvad der er rigtigt og forkert. Og at hvis en kvinde, fx en søster, er sammen med en mand, og de ikke er gift, er det i hans kultur tilladt at dræbe dem begge.  

”Den 26-årige er kommet med flere udtalelser, der peger på, at motivet bunder i nogle æresbegreber, og det er der også vidner, der understøttet. Det var en skærpende omstændighed oveni et meget voldsomt drabsforsøg, hvor den dømte blandt andet fjernede håndtaget på døren i det brændende værelse for at forhindre den 19-årige i at komme ud,” siger specialanklager Birgitte Ernst. 

Den 26-årige erkendte i retten at have begået vold mod den 19-årige, men forklarede, at det var fordi, at han troede, at hans søster blev voldtaget. Han nægtede at have forsøgt at dræbe den 19-årige.

Retten vurderede i skyldkendelsen, at tiltaltes adfærd, da han kom ind i lejligheden, skyldtes, at han af religiøse og æresrelaterede grunde ikke kunne acceptere, at den 19-årige og tiltaltes søster var alene sammen i lejligheden.
Den 26-årige ankede dommen til frifindelse.

Tre kvinder blev kort efter episoden sidste år anholdt og varetægtsfængslet, men alle sigtelserne mod dem er droppet, og politiet mener ikke, at andre personer end den 26-årige har været involveret i drabsforsøget. 

 

Pressekontakt

Specialanklager Birgitte Ernst, tlf. 2977 9330

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

11. juni 2024

Østjyllands Politi

Flere personer anholdt i koordineret aktion mod omfattende økonomisk kriminalitet

Tirsdag formiddag har Østjyllands Politi foretaget anholdelser af flere forskellige personer, der er mistænkt for på forskellig vis at have medvirket til mandatsvig, skattesvig, hæleri og hvidvask af flere millioner kroner. Kriminaliteten er ifølge politiets efterforskning blevet begået i forbindelse med en ejendomshandel i København.

11. juni 2024

Østjyllands Politi

16-årig idømt otte års fængsel for drab på jævnaldrende

En 16-årig dreng er ved Retten i Randers blevet idømt otte års fængsel for i november sidste år at have dræbt en jævnaldrende dreng på Stationsplads i Grenaa. Den 15-årige døde kort tid efter, at han var blevet stukket med kniv, mens den nu dømte 16-årige blev anholdt senere samme aften.

6. juni 2024

Østjyllands Politi

Mand og kvinde idømt fængsel for bedragerier og cykeltyverier

En 34-årig mand og en 32-årig kvinde er ved Retten i Randers blevet idømt samlet knap to års fængsel for en lang række tilfælde af samhandelsbedrageri på internettet og cykeltyverier i Randers-området. De modtog dommen.