Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

20. november 2019

Indbrudstyv og trafikbølle: Idømt ubetinget fængsel og stor bøde

Ubetinget fængsel i et år og to måneder, en bøde på 50.000 kroner og frakendelse af kørekortet i 10 år. Sådan lød dommen ved Retten i Aarhus tirsdag, da en 32-årig mand stod tiltalt for 130 forskellige forhold – heriblandt flere tyverier, indbrud, databedragerier og færdselsforseelser.

Retten i Aarhus logo indgang

Foto: Østjyllands Politi

Den 32-årige har siddet varetægtsfængslet siden september. Han kom for alvor i politiets søgelys, da en patrulje fra Aarhus Vest standsede ham i en bil på baggrund af flere færdselsforseelser. I bilen lå blandt andet flere helt nye sportssko med prismærker på. Det fik betjentene til at mistænke, at den 32-årige kunne stå bag et større tyveri ugen før mod en sportsbutik i Bruuns Galleri i Aarhus.  Her havde gerningsmanden skaffet sig adgang til et varelager, hvorefter han fyldte bilen med sportstøj til en værdi af over 300.000 kroner. 

Via overvågningsoptagelser og ransagninger lykkedes det politiet at koble den 32-årige til indbruddet i Bruuns Galleri. 

En gennemgang af den 32-åriges brogede cv viste, at han også var sigtet for en række butikstyverier i Østjylland, som han også blev tiltalt for under sagen. Derudover havde den 32-årige begået en del færdselsforseelser i form af blandt andet narkokørsler og kørsler uden førerret. Lagt sammen blev det til en bøde på 50.000 kroner og en frakendelse af kørekortet, der gælder de næste 10 år. 

 

Erkendte alle forhold

Den 32-årige erkendte alle forhold – deriblandt også flere tyverier af tilfældige borgeres kreditkort, som han efterfølgende havde hævet eller forsøgt at hæve penge på. 

Anklager i sagen, Jacob Gents, er tilfreds med udfaldet af sagen. 

”Den 32-årige har igen og igen forbrudt sig mod både straffeloven og færdselsloven, og den kriminalitet han har begået, er gået ud over mange borgere og virksomheder. Derfor er jeg tilfreds med, at han nu har fået en længere ubetinget fængselsstraf og en stor bøde”, siger anklageren. 

Den 32-årige modtog dommen og blev varetægtsfængslet efter dom frem til afsoning kan påbegyndes. 

Pressekontakt

Anklagerfuldmægtig Jacob Gents, tlf. 4013 4208

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

20. februar 2020

Østjyllands Politi

Politienhed anholder fem i narkoaktion

Fem personer blev torsdag anholdt i en større koordineret aktion, hvor betjente fra enheden Særlig Efterforskning Vest slog til mod seks forskellige adresser i Nordjylland, Midt- og Vestjylland og i Østjylland.

20. februar 2020

Østjyllands Politi

34-årig mand dømt for vold og voldtægt

En 34-årig mand blev torsdag ved Retten i Aarhus idømt to år og ni måneders fængsel for at have voldtaget en 25-årig kvinde og for i to tilfælde at have begået vold mod en 31-årig kvinde. Begge kvinder var han på gerningstidspunktet kærester med.

20. februar 2020

Østjyllands Politi

Erkendte 114 bedrageriforhold og skal nu 2½ år i fængsel

En 34-årig mand fra Sjælland skal tilbringe de næste 2½ år i fængsel, efter han torsdag i Retten i Randers erkendte 114 gange at have snydt og bedraget tæt på lige så mange privatpersoner og i fire tilfælde også hoteller.

Afvis cookies