Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

20. november 2019 13:41

Indbrudstyv og trafikbølle: Idømt ubetinget fængsel og stor bøde

Ubetinget fængsel i et år og to måneder, en bøde på 50.000 kroner og frakendelse af kørekortet i 10 år. Sådan lød dommen ved Retten i Aarhus tirsdag, da en 32-årig mand stod tiltalt for 130 forskellige forhold – heriblandt flere tyverier, indbrud, databedragerier og færdselsforseelser.

Retten i Aarhus logo indgang

Foto: Østjyllands Politi

Den 32-årige har siddet varetægtsfængslet siden september. Han kom for alvor i politiets søgelys, da en patrulje fra Aarhus Vest standsede ham i en bil på baggrund af flere færdselsforseelser. I bilen lå blandt andet flere helt nye sportssko med prismærker på. Det fik betjentene til at mistænke, at den 32-årige kunne stå bag et større tyveri ugen før mod en sportsbutik i Bruuns Galleri i Aarhus.  Her havde gerningsmanden skaffet sig adgang til et varelager, hvorefter han fyldte bilen med sportstøj til en værdi af over 300.000 kroner. 

Via overvågningsoptagelser og ransagninger lykkedes det politiet at koble den 32-årige til indbruddet i Bruuns Galleri. 

En gennemgang af den 32-åriges brogede cv viste, at han også var sigtet for en række butikstyverier i Østjylland, som han også blev tiltalt for under sagen. Derudover havde den 32-årige begået en del færdselsforseelser i form af blandt andet narkokørsler og kørsler uden førerret. Lagt sammen blev det til en bøde på 50.000 kroner og en frakendelse af kørekortet, der gælder de næste 10 år. 

 

Erkendte alle forhold

Den 32-årige erkendte alle forhold – deriblandt også flere tyverier af tilfældige borgeres kreditkort, som han efterfølgende havde hævet eller forsøgt at hæve penge på. 

Anklager i sagen, Jacob Gents, er tilfreds med udfaldet af sagen. 

”Den 32-årige har igen og igen forbrudt sig mod både straffeloven og færdselsloven, og den kriminalitet han har begået, er gået ud over mange borgere og virksomheder. Derfor er jeg tilfreds med, at han nu har fået en længere ubetinget fængselsstraf og en stor bøde”, siger anklageren. 

Den 32-årige modtog dommen og blev varetægtsfængslet efter dom frem til afsoning kan påbegyndes. 

Pressekontakt

Anklagerfuldmægtig Jacob Gents, tlf. 4013 4208

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

28. september 2020

Østjyllands Politi

Aarhusianerne kører fortsat over for gult

Alt for mange aarhusianere kører hver dag over for gult lys - og det kan aflæses i ulykkesstatistikken.

26. september 2020

Østjyllands Politi

21-årig mand dræbt af skud i Aarhus

Østjyllands Politi fik fredag kl. 19.31 en anmeldelse om, at en 21-årig mand var ramt af skud ved Kappelvænget i Aarhus V. Den 21-årige blev kørt på skadestuen, men han afgik kort efter ved døden.

26. september 2020

Østjyllands Politi

Efter bevidst påkørsel i Viby: 24-årig mand anholdt

En 24-årig mand blev fredag anholdt og sigtet for forsøg på grov vold, ulovlig våbenbesiddelse og vold efter et overfald på en tankstation på Ormslevvej i Viby den 7. september 2020.