Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

20. november 2019 13:41

Indbrudstyv og trafikbølle: Idømt ubetinget fængsel og stor bøde

Ubetinget fængsel i et år og to måneder, en bøde på 50.000 kroner og frakendelse af kørekortet i 10 år. Sådan lød dommen ved Retten i Aarhus tirsdag, da en 32-årig mand stod tiltalt for 130 forskellige forhold – heriblandt flere tyverier, indbrud, databedragerier og færdselsforseelser.

Retten i Aarhus logo indgang

Foto: Østjyllands Politi

Den 32-årige har siddet varetægtsfængslet siden september. Han kom for alvor i politiets søgelys, da en patrulje fra Aarhus Vest standsede ham i en bil på baggrund af flere færdselsforseelser. I bilen lå blandt andet flere helt nye sportssko med prismærker på. Det fik betjentene til at mistænke, at den 32-årige kunne stå bag et større tyveri ugen før mod en sportsbutik i Bruuns Galleri i Aarhus.  Her havde gerningsmanden skaffet sig adgang til et varelager, hvorefter han fyldte bilen med sportstøj til en værdi af over 300.000 kroner. 

Via overvågningsoptagelser og ransagninger lykkedes det politiet at koble den 32-årige til indbruddet i Bruuns Galleri. 

En gennemgang af den 32-åriges brogede cv viste, at han også var sigtet for en række butikstyverier i Østjylland, som han også blev tiltalt for under sagen. Derudover havde den 32-årige begået en del færdselsforseelser i form af blandt andet narkokørsler og kørsler uden førerret. Lagt sammen blev det til en bøde på 50.000 kroner og en frakendelse af kørekortet, der gælder de næste 10 år. 

 

Erkendte alle forhold

Den 32-årige erkendte alle forhold – deriblandt også flere tyverier af tilfældige borgeres kreditkort, som han efterfølgende havde hævet eller forsøgt at hæve penge på. 

Anklager i sagen, Jacob Gents, er tilfreds med udfaldet af sagen. 

”Den 32-årige har igen og igen forbrudt sig mod både straffeloven og færdselsloven, og den kriminalitet han har begået, er gået ud over mange borgere og virksomheder. Derfor er jeg tilfreds med, at han nu har fået en længere ubetinget fængselsstraf og en stor bøde”, siger anklageren. 

Den 32-årige modtog dommen og blev varetægtsfængslet efter dom frem til afsoning kan påbegyndes. 

Pressekontakt

Anklagerfuldmægtig Jacob Gents, tlf. 4013 4208

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

19. april 2024

Østjyllands Politi

Tæt lørdagstrafik i Randers forventes i forbindelse med biltræf

Lørdag eftermiddag og aften vil en større gruppe bilentusiaster samle sig i Randers for at dele deres fælles interesse for køretøjer. Østjyllands Politi vil i den forbindelse også være til stede byen for at opretholde trafiksikkerheden. Det er politiets forventning, at der dagen igennem vil være tæt trafik på vejene og forlænget rejsetid i og omkring Randers by.

18. april 2024

Østjyllands Politi

53-årig mand fundet død under mistænkelige omstændigheder

Onsdag eftermiddag modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person var blevet fundet liggende i livløs tilstand på en adresse i Lystrup. Der var forhold omkring dødsfaldet der virkede mistænkelige, og derfor blev et område afspærret, mens politiet undersøgte forholdet nærmere. Den endelige dødsårsag er endnu ikke fastlagt.

10. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at blotte sig for fremmed kvinde

Retten i Randers har idømt en 32-årig mand 20 dages fængsel for at have berørt en fremmed kvinde på numsen og blottet sig foran en anden. Begge episoder af blufærdighedskrænkelse blev begået i juni sidste år.