Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

18. november 2021 15:16

30-årig mand idømt livsvarigt fængsel for skuddrab

En 30-årig mand blev torsdag i Retten i Aarhus idømt fængsel på livstid for sidste år at have skudt og dræbt en 21-årig mand på Kappelvænget i Aarhus V.

Retten i Aarhus logo indgang

Foto: Østjyllands Politi

Drabet skete den 25. september 2020 omkring kl. 19.30, da de to mænd mødtes ud for en adresse på Kappelvænget. Mændene, der i forvejen kendte hinanden fra en bandegruppering, de har relationer til, havde nogle uoverensstemmelser -  uoverensstemmelser, der altså endte med dødelig udgang, da den 21-årige blev skudt i maven.

Episoden skete lige ud for en adresse, hvor flere bekendte til de to mænd befandt sig, og de kørte hurtigt den 21-årige til skadestuen, men hans liv stod dog ikke til at redde. 

 

Tilsidesatte forklaring om vidnepres

Det var flere vidneforklaringer, der i første omgang ledte politiet til den 30-årige, som blev anholdt et par uger efter drabet. Under retssagen forklarede flere vidner pludseligt, at de var blevet presset til at pege på den 30-årige som gerningsmand, men den forklaring troede retten ikke på.  

”Jeg er meget tilfreds med, at retten fuldstændigt tilsidesatte forklaringen om, at vidnerne var blevet presset til at udpege gerningsmanden. Det er desværre ikke usædvanligt, at vidner pludseligt ændrer forklaring i sager i bandemiljøet. I denne sag var der heldigvis også en del bevismateriale, der var med til at underbygge tiltalen mod den 30-årige, blandt andet dna-materiale, teleoplysninger og overvågningsvideoer, ” siger specialanklager Dorthe Lysgaard. 

 

Skærpende paragraf taget i brug

Straffen for drabet blev forhøjet, da retten valgte at følge anklagemyndighedens anmodning om at tage straffelovens §81b i brug. En paragraf, der kan bruges i sager, hvor der er blevet brugt skydevåben på et offentligt tilgængeligt sted. 

”Det er en skærpende omstændighed, at skyderiet foregår midt ude i det offentlige rum på et sted, hvor mange mennesker har deres gang, og det har været medvirkende til den lange fængselsstraf, ” siger Dorthe Lysgaard. 

Den 30-årige blev ud over drabet dømt for at have slået den 21-åriges ven i ansigtet med drabsvåbenet, samt besiddelse af hash og for at have haft en mobiltelefon i arresten under varetægtsfængslingen.

Den 30-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen.   

 

Pressekontakt

Specialanklager Dorthe Lysgaard, tlf. 2269 1114
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

21. januar 2022

Østjyllands Politi

26-årig dømt for voldtægt i lejlighed

En 26-årig mand blev torsdag i Retten i Aarhus idømt et år og to måneders ubetinget fængsel for at have voldtaget en 22-årig kvinde i hendes lejlighed i Aarhus.

20. januar 2022

Østjyllands Politi

49-årig tilstod rolle som narkokurer – idømt 7 års fængsel

NSK: En 49-årig hollandsk statsborger blev onsdag i Retten i Aarhus dømt for have været narkokurer og have overleveret adskillige kilo heroin, kokain, amfetamin og ecstasypiller til aftagere i Danmark og Sverige.

18. januar 2022

Østjyllands Politi

Drabssag fra Rådhusparken: To mænd løsladt

Østjyllands Politi har valgt at løslade de to mænd, der har siddet varetægtsfængslet for drabet på en 34-årig mand, der den 9. december blev fundet død i Rådhusparken. De er dog fortsat sigtet.