Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

12. februar 2020

Brød ind i villa – idømt fængselsstraf dagen efter


Dagen efter, at en litauisk indbrudstyv blev anholdt på fersk gerning, blev han idømt ubetinget fængsel i et år og to måneder, som han skal afsone med det samme. Dommen skyldes blandt andet, at den 39-årige litauer havde forbud mod overhovedet at opholde sig i Danmark.

Retten i Randers gulvtæppe logo

Foto: Østjyllands Politi

Indbruddet, som den 39-årige litauer begik sammen med en medgerningsmand, skete i en villa i Randers tirsdag aften. Uheldigvis for de ubudne gæster var der alarm med kamera i huset, og villa-ejeren fik derfor pludseligt besked om indbruddet via en app på sin mobil, hvor han tilmed kunne se tyvene liste rundt. Ejeren kontaktede politiet, der straks sendte en patrulje til stedet. 

Da betjentene kom frem til villaen, sprang den 39-årige mand ud af et vindue og forsøgte at løbe fra politiet. Flugten endte dog ved et plankeværk, som indbrudstyven ikke nåede at forcere, før en betjent greb fat i ham. Han blev anholdt og sigtet for indbrud - medgerningsmanden var nået at flygte. 

Det viste sig hurtigt, at den 39-årige slet ikke måtte være i landet, da han i 2014 blev idømt seks måneders fængsel for flere indbrud i Østjylland og efterfølgende blev udvist med et indrejseforbud. 

 

Skærpet straf for at bryde indrejseforbud

Onsdag middag, ikke mange timer efter indbruddet, stod den 39-årige i Retten i Randers, hvor han blev idømt ubetinget fængsel i et år og to måneder og fik en ny udvisningsdom.  

”Jeg er tilfreds med, at den tiltalte så kort tid efter anholdelsen, blev dømt i retten for at begå indbrud og bryde sit indrejseforbud, ” siger advokaturchef Jacob Balsgaard.  

Sidste år blev lovgivningen strammet i forhold til personer, der bryder deres indrejseforbud. 
Straffen er nu minimum på et års fængsel, hvis man bryder et indrejseforbud, man har fået i forbindelse med en dom på tre måneders fængsel eller over. De kriterier opfyldte den 39-årige, der altså fik et års fængsel alene for at bryde indrejseforbuddet. 

Den 39-årige erkendte og modtog dommen. 

 

Pressekontakt

Advokaturchef Jacob Balsgaard, tlf. 2269 1085

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

3. april 2020

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi forbereder sig til påskeferien

Østjyllands Politi fortsætter den øgede patruljering henover påsken med særligt fokus på områder, hvor der muligvis vil komme mange mennesker. Samtidig minder politiet om, at påsken også er højsæson for indbrud.

3. april 2020

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi holder door step kl. 15.00

Østjyllands Politi afholder et door step på politigården i Aarhus fredag eftermiddag kl. 15.00.

2. april 2020

Østjyllands Politi

Efterlyst mand har meldt sig selv

En 20-årig mand fra Tilst meldte torsdag eftermiddag sig selv på politistationen i Aarhus C, efter han siden søndag har været efterlyst.

Afvis cookies