Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

12. februar 2020

Brød ind i villa – idømt fængselsstraf dagen efter


Dagen efter, at en litauisk indbrudstyv blev anholdt på fersk gerning, blev han idømt ubetinget fængsel i et år og to måneder, som han skal afsone med det samme. Dommen skyldes blandt andet, at den 39-årige litauer havde forbud mod overhovedet at opholde sig i Danmark.

Retten i Randers gulvtæppe logo

Foto: Østjyllands Politi

Indbruddet, som den 39-årige litauer begik sammen med en medgerningsmand, skete i en villa i Randers tirsdag aften. Uheldigvis for de ubudne gæster var der alarm med kamera i huset, og villa-ejeren fik derfor pludseligt besked om indbruddet via en app på sin mobil, hvor han tilmed kunne se tyvene liste rundt. Ejeren kontaktede politiet, der straks sendte en patrulje til stedet. 

Da betjentene kom frem til villaen, sprang den 39-årige mand ud af et vindue og forsøgte at løbe fra politiet. Flugten endte dog ved et plankeværk, som indbrudstyven ikke nåede at forcere, før en betjent greb fat i ham. Han blev anholdt og sigtet for indbrud - medgerningsmanden var nået at flygte. 

Det viste sig hurtigt, at den 39-årige slet ikke måtte være i landet, da han i 2014 blev idømt seks måneders fængsel for flere indbrud i Østjylland og efterfølgende blev udvist med et indrejseforbud. 

 

Skærpet straf for at bryde indrejseforbud

Onsdag middag, ikke mange timer efter indbruddet, stod den 39-årige i Retten i Randers, hvor han blev idømt ubetinget fængsel i et år og to måneder og fik en ny udvisningsdom.  

”Jeg er tilfreds med, at den tiltalte så kort tid efter anholdelsen, blev dømt i retten for at begå indbrud og bryde sit indrejseforbud, ” siger advokaturchef Jacob Balsgaard.  

Sidste år blev lovgivningen strammet i forhold til personer, der bryder deres indrejseforbud. 
Straffen er nu minimum på et års fængsel, hvis man bryder et indrejseforbud, man har fået i forbindelse med en dom på tre måneders fængsel eller over. De kriterier opfyldte den 39-årige, der altså fik et års fængsel alene for at bryde indrejseforbuddet. 

Den 39-årige erkendte og modtog dommen. 

 

Pressekontakt

Advokaturchef Jacob Balsgaard, tlf. 2269 1085

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

20. februar 2020

Østjyllands Politi

Politienhed anholder fem i narkoaktion

Fem personer blev torsdag anholdt i en større koordineret aktion, hvor betjente fra enheden Særlig Efterforskning Vest slog til mod seks forskellige adresser i Nordjylland, Midt- og Vestjylland og i Østjylland.

20. februar 2020

Østjyllands Politi

34-årig mand dømt for vold og voldtægt

En 34-årig mand blev torsdag ved Retten i Aarhus idømt to år og ni måneders fængsel for at have voldtaget en 25-årig kvinde og for i to tilfælde at have begået vold mod en 31-årig kvinde. Begge kvinder var han på gerningstidspunktet kærester med.

20. februar 2020

Østjyllands Politi

Erkendte 114 bedrageriforhold og skal nu 2½ år i fængsel

En 34-årig mand fra Sjælland skal tilbringe de næste 2½ år i fængsel, efter han torsdag i Retten i Randers erkendte 114 gange at have snydt og bedraget tæt på lige så mange privatpersoner og i fire tilfælde også hoteller.

Afvis cookies