Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

22. november 2022 09:30

Kvinde tiltalt for drab og drabsforsøg på plejehjem

En kvinde, der har været ansat på Plejecenter Tirsdalen i Randers, er nu tiltalt for at have dræbt en beboer og forsøgt at dræbe tre andre ved bevidst at have givet dem forkert og farlig medicin.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Efter nogle mistænkelige indlæggelser af flere plejehjemsbeboere i februar og marts påbegyndte Østjyllands Politi en intensiv efterforskning, der den 14. marts førte til anholdelsen af kvinden, der blev sigtet i sagen. 

Siden har hun siddet varetægtsfængslet, og anklagemyndigheden har altså vurderet, at der er grundlag for at rejse tiltale mod kvinden. 

”Vi har ved anklagemyndigheden gennemgået det omfattende efterforskningsmateriale, som politiet har udarbejdet under efterforskningen, og det er vores beslutning, at der med baggrund i materialet skal rejses tiltale mod kvinden. Hun er tiltalt for et manddrab og derudover for syv forsøg på manddrab begået ad flere omgange mod to mænd og en kvinde, som stærkt svækkede blev indlagt til behandling. Derudover tiltales hun blandt andet også for at have stjålet medicin fra flere beboere på plejehjemmet. Nu er det op til retten at vurdere sagen, ” siger specialanklager Jesper Rubow. 

 

Skal køre som nævningesag

Ifølge anklageskriftet var det den 26. februar, at den tiltalte under sit arbejde på plejehjemmet gav en ældre beboer et lægemiddel, der endte med at føre til hendes død nogle dage senere. Det var også den 26. februar, at kvinden ifølge tiltalen gav de tre andre beboere farlig medicin, så de efterfølgende måtte indlægges. De øvrige drabsforsøg, som de tre beboere blev udsat for, fandt ifølge tiltalen sted i starten af marts. 

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi ønsker ikke at kommentere yderligere på sagen, før den har været for retten. Sagen kommer til at køre som en nævningesag ved retten i Randers over flere retsmøder i januar og februar. 

Den tiltalte kvinde er på nuværende tidspunkt omfattet af navneforbud. 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

1. marts 2024

Østjyllands Politi

18-årig mand idømt fængsel for færdselsdrab på Oddervej

En 18-årig mand er fredag eftermiddag ved Retten i Aarhus blevet idømt 60 dages fængsel for tilbage i august sidste år på Oddervej i Højbjerg at have påkørt en 26-årig kvinde, som efterfølgende afgik ved døden som følge af episoden.

1. marts 2024

Østjyllands Politi

Voldeligt sammenstød i Tilst - ung mand indlagt i kritisk tilstand

Østjyllands Politi modtog torsdag aften en anmeldelse om, at en større gruppe personer havde været involveret i et voldsomt sammenstød ved en tankstation i Tilst. En person var bl.a. blevet påkørt af et køretøj og kommet alvorligt til skade.

29. februar 2024

Østjyllands Politi

Køretøj efterlyses: Ring til politiet, hvis du ser denne bil

I forbindelse med en lang række anmeldelser om tyveri af sidespejle, efterlyser Østjyllands Politi et specifikt udenlandsk køretøj. Det er politiets klare formodning, at det pågældende køretøj har en relation til de mange sidespejlstyverier, der i løbet af den seneste uges tid er blevet begået i forskellige aarhusianske bydele.