Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

23. november 2022 07:20

Nyt i drabssag fra Viby: 27 årig mand anholdt

Østjyllands Politi har anholdt en 27-årig mand, som sigtes for skuddrabet på den 21-årige mand, der natten til den 8. marts blev fundet død i sin bil i Viby.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Den 27-årige blev tirsdag kl. 10.00 anholdt på en adresse i Aarhus. Han fremstilles kl. 9.00 i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. 

”Vi har i vores efterforskning foretaget et meget systematisk og struktureret efterforskningsarbejde. Vi har kigget timevis af videoovervågning igennem, foretaget en række vidneafhøringer og et stort antal tekniske undersøgelser, og det har alt sammen været med til at lede os frem til anholdelsen af den 27-årige, ” siger Brian Voss Olsen. 

Den 27-årige er ud over drabet sigtet for besiddelse af skydevåben på et offentligt sted under særligt skærpende omstændigheder. 

Den anholdte har ingen form for relation til den skuddræbte 21-årige mand. 

” Vi har arbejdet ud fra flere forskellige hypoteser til motivet for drabet, men det var dog allerede tidligt i efterforskningen, at vi kunne fastslå, at den 21-årige var et helt tilfældigt offer. Han havde ingen relationer til det det kriminelle miljø eller til bandegrupperinger, og han har heller ingen forbindelse til den nu anholdte person, ” siger politiinspektør Brian Voss Olsen.  

 

Anmodning om dørlukning ved grundlovsforhør

Østjyllands Politi kan ikke udelukke, at drabet kan være banderelateret, men det er fortsat for tidligt at konkludere, hvad motivet til skudafgivelsen var.
 
”Videoovervågning viser, at der mindst var to personer på gerningsstedet, så vi kan ikke udelukke, at der vil komme yderligere anholdelser. Vi har fortsat en del efterforskningsskridt, der skal foretages, og som vi gerne vil holde for os selv. Derfor ønsker vi på nuværende tidspunkt ikke at oplyse yderligere om sagen, ” siger Brian Voss Olsen. 

Anklagemyndigheden vil af hensyn til den videre efterforskning anmode om, at grundlovsforhøret bliver afholdt bag lukkede døre. 

 

Pressekontakt

Politiinspektør Brian Voss Olsen, tlf. 5130 9214


Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

2. december 2022

Østjyllands Politi

Forstærket indsats mod indbrud i julemåneden

Antallet af anmeldelser om indbrud tog under corona et markant dyk, da mange arbejdede hjemme. Med mørkere dage på vej og et mere normalt hverdagsliv er bekymringen, at indbrudstallene igen kan stige. Derfor styrker Østjyllands Politi nu indsatsen mod indbrudstyve yderligere.

1. december 2022

Østjyllands Politi

37-årig mand dømt: Hjalp med at skaffe lig af vejen

En 37-årig mand blev ved torsdag ved retten i Randers idømt seks måneders fængsel for at have hjulpet til med at skjule liget af den 40-årige mand, der i juli blev dræbt på Djursland. Derudover blev han dømt for at have medvirket til brandstiftelse og bortskaffelse af beviser, da den dræbtes bil blev sat i brand.

28. november 2022

Østjyllands Politi

Læge tiltalt for endnu en krænkelse

En 30-årig læge, der oprindeligt var tiltalt for at have krænket tre kvindelige patienter, er nu blevet tiltalt for at have blufærdighedskrænket en fjerde kvinde.

Forslag