Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

23. november 2022 07:20

Nyt i drabssag fra Viby: 27 årig mand anholdt

Østjyllands Politi har anholdt en 27-årig mand, som sigtes for skuddrabet på den 21-årige mand, der natten til den 8. marts blev fundet død i sin bil i Viby.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Den 27-årige blev tirsdag kl. 10.00 anholdt på en adresse i Aarhus. Han fremstilles kl. 9.00 i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. 

”Vi har i vores efterforskning foretaget et meget systematisk og struktureret efterforskningsarbejde. Vi har kigget timevis af videoovervågning igennem, foretaget en række vidneafhøringer og et stort antal tekniske undersøgelser, og det har alt sammen været med til at lede os frem til anholdelsen af den 27-årige, ” siger Brian Voss Olsen. 

Den 27-årige er ud over drabet sigtet for besiddelse af skydevåben på et offentligt sted under særligt skærpende omstændigheder. 

Den anholdte har ingen form for relation til den skuddræbte 21-årige mand. 

” Vi har arbejdet ud fra flere forskellige hypoteser til motivet for drabet, men det var dog allerede tidligt i efterforskningen, at vi kunne fastslå, at den 21-årige var et helt tilfældigt offer. Han havde ingen relationer til det det kriminelle miljø eller til bandegrupperinger, og han har heller ingen forbindelse til den nu anholdte person, ” siger politiinspektør Brian Voss Olsen.  

 

Anmodning om dørlukning ved grundlovsforhør

Østjyllands Politi kan ikke udelukke, at drabet kan være banderelateret, men det er fortsat for tidligt at konkludere, hvad motivet til skudafgivelsen var.
 
”Videoovervågning viser, at der mindst var to personer på gerningsstedet, så vi kan ikke udelukke, at der vil komme yderligere anholdelser. Vi har fortsat en del efterforskningsskridt, der skal foretages, og som vi gerne vil holde for os selv. Derfor ønsker vi på nuværende tidspunkt ikke at oplyse yderligere om sagen, ” siger Brian Voss Olsen. 

Anklagemyndigheden vil af hensyn til den videre efterforskning anmode om, at grundlovsforhøret bliver afholdt bag lukkede døre. 

 

Pressekontakt

Politiinspektør Brian Voss Olsen, tlf. 5130 9214


Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

28. september 2023

Østjyllands Politi

Belgisk mand idømt fængsel overfald på 14-årig fodboldfan

En 18-årig belgisk ung mand er torsdag blevet idømt fem måneders ubetinget fængsel for at have overfaldet en 14-årig dansk fodboldfan og taget hans trøje tæt på stadion i Aarhus i forbindelse med en fodboldkamp.

25. september 2023

Østjyllands Politi

Formodede tyvekoster: Er det din Bamsestol?

Østjyllands Politi søger ejerne af en Bamsestol, to PH-lamper og noget sølvtøj, som blev fundet i forbindelse med en ransagning.

22. september 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi lukker rockerklubhuse

På baggrund af en verserende konflikt i rocker-bandemiljøet lukker Østjyllands Politi nu to klubhuse, hvor en rockergruppering holder til.