Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

23. november 2022 07:20

Nyt i drabssag fra Viby: 27 årig mand anholdt

Østjyllands Politi har anholdt en 27-årig mand, som sigtes for skuddrabet på den 21-årige mand, der natten til den 8. marts blev fundet død i sin bil i Viby.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Den 27-årige blev tirsdag kl. 10.00 anholdt på en adresse i Aarhus. Han fremstilles kl. 9.00 i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. 

”Vi har i vores efterforskning foretaget et meget systematisk og struktureret efterforskningsarbejde. Vi har kigget timevis af videoovervågning igennem, foretaget en række vidneafhøringer og et stort antal tekniske undersøgelser, og det har alt sammen været med til at lede os frem til anholdelsen af den 27-årige, ” siger Brian Voss Olsen. 

Den 27-årige er ud over drabet sigtet for besiddelse af skydevåben på et offentligt sted under særligt skærpende omstændigheder. 

Den anholdte har ingen form for relation til den skuddræbte 21-årige mand. 

” Vi har arbejdet ud fra flere forskellige hypoteser til motivet for drabet, men det var dog allerede tidligt i efterforskningen, at vi kunne fastslå, at den 21-årige var et helt tilfældigt offer. Han havde ingen relationer til det det kriminelle miljø eller til bandegrupperinger, og han har heller ingen forbindelse til den nu anholdte person, ” siger politiinspektør Brian Voss Olsen.  

 

Anmodning om dørlukning ved grundlovsforhør

Østjyllands Politi kan ikke udelukke, at drabet kan være banderelateret, men det er fortsat for tidligt at konkludere, hvad motivet til skudafgivelsen var.
 
”Videoovervågning viser, at der mindst var to personer på gerningsstedet, så vi kan ikke udelukke, at der vil komme yderligere anholdelser. Vi har fortsat en del efterforskningsskridt, der skal foretages, og som vi gerne vil holde for os selv. Derfor ønsker vi på nuværende tidspunkt ikke at oplyse yderligere om sagen, ” siger Brian Voss Olsen. 

Anklagemyndigheden vil af hensyn til den videre efterforskning anmode om, at grundlovsforhøret bliver afholdt bag lukkede døre. 

 

Pressekontakt

Politiinspektør Brian Voss Olsen, tlf. 5130 9214


Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

11. juli 2024

Østjyllands Politi

Politiet ophæver visitationszone i Viby

Østjyllands Politi ophæver nu den visitationszone, der i fredags blev oprettet i et mindre område i Viby efter flere episoder mellem nogle personer i det kriminelle miljø.

10. juli 2024

Østjyllands Politi

To mænd løsladt i drabssag

Østjyllands Politi løslod tirsdag to mænd på 32 og 33 år, der har siddet varetægtsfængslet i en sag, hvor de er sigtet for medvirken til drabet på en 25-årig mand den 26. juni på en p-plads i Viby J.

5. juli 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi opretter visitationszone efter skyderi (NU OPHÆVET)

OPDATERET: VISITATIONSZONEN BLEV OPHÆVET 11. JULI 2024 KL. 15.00 Østjyllands Politi opretter nu visitationszone i dele af Viby J efter flere episoder, der efter politiets opfattelse har rod i stridigheder mellem nogle personer i det kriminelle miljø.