Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

20. januar 2022 11:17

49-årig tilstod rolle som narkokurer – idømt 7 års fængsel

NSK: En 49-årig hollandsk statsborger blev onsdag i Retten i Aarhus dømt for have været narkokurer og have overleveret adskillige kilo heroin, kokain, amfetamin og ecstasypiller til aftagere i Danmark og Sverige.

NSK

Sagen er en del af et større sagskompleks, som National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har efterforsket. 

I retten erkendte den 49-årige, at han i marts 2019 havde var på en tur gennem Danmark til Sverige, hvor han afleverede store partier narko. 

I Hvidovre overdrog han en pakke med 2,4 kilo heroin til en 29-årig mand, som allerede er idømt seks års fængsel for sin rolle i narkonetværket. 

Efter overdragelsen i Danmark kørte den 49-årige så til Sverige, hvor han overleverede pakker med over 50 kilo amfetamin, næsten 40 kilo ecstasypiller, 7 kilo kokain og 4 kilo cannabis til forskellige aftagere. Fem personer er blevet idømt lange fængselsstraffe i Sverige for at have modtaget narkoen, som blev beslaglagt af politiet, inden det nåede ud videre ud på gadeplan.  

 

Sad fængslet i Tyskland

Den 49-årige blev hentet til retsmødet i Aarhus fra et fængsel i Tyskland, hvor han p.t. afsoner en dom på otte års fængsel, efter han i april 2019 blev anholdt for at have været med til indsmuglingen af adskillige kilo amfetamin. Nu har han så fået syv års fængsel som tillægsstraf.  

”Det er meget store mængder hård narko, som den 49-årige har været med til at distribuere, og jeg er tilfreds med, at det gav en lang fængselsstraf. Det var ikke mindst takket været rigtig godt internationalt politisamarbejde, at det lykkedes at optrevle netværket, ” siger advokaturchef i NSK Vest, Camilla Winther Wagner. 

Den 49-årige modtog dommen. 

 

Pressekontakt

Advokaturchef Camilla Winther Wagner, tlf. 2136 2995

**

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK)

Sagen er ført for retten af National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), som er etableret fra den 1. januar 2022
NSK har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her.

 

Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet.

 

Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i National Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3). NSK har ca. 800 medarbejdere og er opbygget som en politikreds (https://politi.dk/virksomheden/national-enhed-for-saerlig-kriminalitet).

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

20. maj 2022

Østjyllands Politi

Kvinde sigtet for drab og drabsforsøg i plejehjemssag

Østjyllands Politi offentliggør nu sigtelserne i en i medierne meget omtalt sag fra et plejecenter i Randers.

18. maj 2022

Østjyllands Politi

Ung mand idømt fængsel og langt nattelivsforbud

Et overfald på en dørmand i Aarhus var med til at give en 22-årig mand en fængselsstraf på et år og en måned og et halvandet års langt nattelivsforbud.

12. maj 2022

Østjyllands Politi

Hverdagshelte fik dusør af Østjyllands Politi

I sidste uge modtog fem af hverdagens helte i Østjylland stor tak og dusører for deres flotte indsatser.