Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

20. januar 2022 11:17

49-årig tilstod rolle som narkokurer – idømt 7 års fængsel

NSK: En 49-årig hollandsk statsborger blev onsdag i Retten i Aarhus dømt for have været narkokurer og have overleveret adskillige kilo heroin, kokain, amfetamin og ecstasypiller til aftagere i Danmark og Sverige.

NSK

Sagen er en del af et større sagskompleks, som National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har efterforsket. 

I retten erkendte den 49-årige, at han i marts 2019 havde var på en tur gennem Danmark til Sverige, hvor han afleverede store partier narko. 

I Hvidovre overdrog han en pakke med 2,4 kilo heroin til en 29-årig mand, som allerede er idømt seks års fængsel for sin rolle i narkonetværket. 

Efter overdragelsen i Danmark kørte den 49-årige så til Sverige, hvor han overleverede pakker med over 50 kilo amfetamin, næsten 40 kilo ecstasypiller, 7 kilo kokain og 4 kilo cannabis til forskellige aftagere. Fem personer er blevet idømt lange fængselsstraffe i Sverige for at have modtaget narkoen, som blev beslaglagt af politiet, inden det nåede ud videre ud på gadeplan.  

 

Sad fængslet i Tyskland

Den 49-årige blev hentet til retsmødet i Aarhus fra et fængsel i Tyskland, hvor han p.t. afsoner en dom på otte års fængsel, efter han i april 2019 blev anholdt for at have været med til indsmuglingen af adskillige kilo amfetamin. Nu har han så fået syv års fængsel som tillægsstraf.  

”Det er meget store mængder hård narko, som den 49-årige har været med til at distribuere, og jeg er tilfreds med, at det gav en lang fængselsstraf. Det var ikke mindst takket været rigtig godt internationalt politisamarbejde, at det lykkedes at optrevle netværket, ” siger advokaturchef i NSK Vest, Camilla Winther Wagner. 

Den 49-årige modtog dommen. 

 

Pressekontakt

Advokaturchef Camilla Winther Wagner, tlf. 2136 2995

**

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK)

Sagen er ført for retten af National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), som er etableret fra den 1. januar 2022
NSK har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her.

 

Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet.

 

Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i National Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3). NSK har ca. 800 medarbejdere og er opbygget som en politikreds (https://politi.dk/virksomheden/national-enhed-for-saerlig-kriminalitet).

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

27. marts 2024

Østjyllands Politi

46-årig mand anholdt efter drab på 41-årig

Østjyllands Politi har tirsdag aften anholdt en 46-årig mand kort tid efter, at en 41-årig mand blev dræbt af knivstik på Retspsykiatrisk Afdeling i Skejby. De pårørende er underrettet.

22. marts 2024

Østjyllands Politi

29 anholdte: Østjysk indbrudsindsats fortsætter – for det gør tyvene også

Østjyllands Politi har de seneste par måneder arbejdet intensivt med at nedbringe antallet af indbrud, og det har givet resultater. Men i påskeferien er tyvene normalt ekstra aktive, og politiet beder derfor borgerne om at være særligt opmærksomme i den kommende uge.

20. marts 2024

Østjyllands Politi

Idømt et års fængsel for lang række butikstyverier

Retten i Aarhus har idømt en 40-årig mand et års fængsel for flere end 70 forskellige tilfælde af tyveri og berigelseskriminalitet. Kriminaliteten er primært blevet begået sidste år i butikker og forretninger i det centrale Aarhus i form af diverse forskellige indbrudstyverier.