Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

8. maj 2023 12:26

Narkopåvirket bilist idømt seks års fængsel for uagtsomt manddrab

En 31-årig mand er ved Retten i Randers mandag blevet idømt seks års fængsel for uagtsomt at have slået to personer ihjel i forbindelse med et færdselsuheld i Grenaa sidste sommer. Den 31-årige mand var påvirket af narkotika, da han i et frontalt sammenstød påkørte to personer i en modkørende bil, som begge afgik ved døden på stedet. Han blev derudover frakendt førerretten for bestandigt og hans bil blev konfiskeret.

Retten i Randers gulvtæppe logo

Foto: Østjyllands Politi

Lørdag den 16. juli 2022 kl. 22.51 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var sket et alvorligt færdselsuheld på Århusvej i Hessel ved Grenaa. 

En på daværende tidspunkt 30-årig mand var kommet kørende i sydvestlig retning, hvor han, efter at have overskredet midterlinjen, frontalt stødte ind i en modkørende bil. I bilen befandt sig et tysk ægtepar – en 62-årig kvinde og en 74-årig mand – der begge afgik ved døden.  

I dag blev den nu 31-årige mand ved Retten i Randers idømt seks års fængsel for at have begået uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder ved at have kørt bil i narkopåvirket tilstand. Han og en dengang 32-årig medpassager slap selv fra uheldet med mindre kvæstelser, og den nu 31-årige mand blev dagen efter fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet, sigtet for uagtsomt manddrab.

 

Kendt skyldig

Ved Retten i Randers blev den nu dømte 31-årige mand kendt skyldig i at have kørt bil med både hash, MDMA og kokain i blodet, og han fik ved retten også frakendt sin førerret for bestandigt samt konfiskeret sin bil.

”Først og fremmest er der tale om en utrolig ulykkelig sag, hvor to personer mistede livet i forbindelse med et meget voldsomt trafikuheld. Men jeg er tilfreds med, at der nu er faldet dom i sagen, og at retten valgte at følge Anklagemyndighedens påstand om domfældelse for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder,” siger anklagerfuldmægtig Mathilde Paulsen, der har ført sagen ved retten på vegne af Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

Den 31-årige mand udbad sig betænkningstid. Han skal forblive varetægtsfængslet efter dom.

 

Særligt til pressen:

For yderligere kommentarer til sagen kan anklagerfuldmægtig Mathilde Paulsen kontaktes på telefonnummer 24650336.
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

28. september 2023

Østjyllands Politi

Belgisk mand idømt fængsel overfald på 14-årig fodboldfan

En 18-årig belgisk ung mand er torsdag blevet idømt fem måneders ubetinget fængsel for at have overfaldet en 14-årig dansk fodboldfan og taget hans trøje tæt på stadion i Aarhus i forbindelse med en fodboldkamp.

25. september 2023

Østjyllands Politi

Formodede tyvekoster: Er det din Bamsestol?

Østjyllands Politi søger ejerne af en Bamsestol, to PH-lamper og noget sølvtøj, som blev fundet i forbindelse med en ransagning.

22. september 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi lukker rockerklubhuse

På baggrund af en verserende konflikt i rocker-bandemiljøet lukker Østjyllands Politi nu to klubhuse, hvor en rockergruppering holder til.