Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

8. maj 2023 12:26

Narkopåvirket bilist idømt seks års fængsel for uagtsomt manddrab

En 31-årig mand er ved Retten i Randers mandag blevet idømt seks års fængsel for uagtsomt at have slået to personer ihjel i forbindelse med et færdselsuheld i Grenaa sidste sommer. Den 31-årige mand var påvirket af narkotika, da han i et frontalt sammenstød påkørte to personer i en modkørende bil, som begge afgik ved døden på stedet. Han blev derudover frakendt førerretten for bestandigt og hans bil blev konfiskeret.

Retten i Randers gulvtæppe logo

Foto: Østjyllands Politi

Lørdag den 16. juli 2022 kl. 22.51 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var sket et alvorligt færdselsuheld på Århusvej i Hessel ved Grenaa. 

En på daværende tidspunkt 30-årig mand var kommet kørende i sydvestlig retning, hvor han, efter at have overskredet midterlinjen, frontalt stødte ind i en modkørende bil. I bilen befandt sig et tysk ægtepar – en 62-årig kvinde og en 74-årig mand – der begge afgik ved døden.  

I dag blev den nu 31-årige mand ved Retten i Randers idømt seks års fængsel for at have begået uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder ved at have kørt bil i narkopåvirket tilstand. Han og en dengang 32-årig medpassager slap selv fra uheldet med mindre kvæstelser, og den nu 31-årige mand blev dagen efter fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet, sigtet for uagtsomt manddrab.

 

Kendt skyldig

Ved Retten i Randers blev den nu dømte 31-årige mand kendt skyldig i at have kørt bil med både hash, MDMA og kokain i blodet, og han fik ved retten også frakendt sin førerret for bestandigt samt konfiskeret sin bil.

”Først og fremmest er der tale om en utrolig ulykkelig sag, hvor to personer mistede livet i forbindelse med et meget voldsomt trafikuheld. Men jeg er tilfreds med, at der nu er faldet dom i sagen, og at retten valgte at følge Anklagemyndighedens påstand om domfældelse for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder,” siger anklagerfuldmægtig Mathilde Paulsen, der har ført sagen ved retten på vegne af Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

Den 31-årige mand udbad sig betænkningstid. Han skal forblive varetægtsfængslet efter dom.

 

Særligt til pressen:

For yderligere kommentarer til sagen kan anklagerfuldmægtig Mathilde Paulsen kontaktes på telefonnummer 24650336.
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

27. marts 2024

Østjyllands Politi

46-årig mand anholdt efter drab på 41-årig

Østjyllands Politi har tirsdag aften anholdt en 46-årig mand kort tid efter, at en 41-årig mand blev dræbt af knivstik på Retspsykiatrisk Afdeling i Skejby. De pårørende er underrettet.

22. marts 2024

Østjyllands Politi

29 anholdte: Østjysk indbrudsindsats fortsætter – for det gør tyvene også

Østjyllands Politi har de seneste par måneder arbejdet intensivt med at nedbringe antallet af indbrud, og det har givet resultater. Men i påskeferien er tyvene normalt ekstra aktive, og politiet beder derfor borgerne om at være særligt opmærksomme i den kommende uge.

20. marts 2024

Østjyllands Politi

Idømt et års fængsel for lang række butikstyverier

Retten i Aarhus har idømt en 40-årig mand et års fængsel for flere end 70 forskellige tilfælde af tyveri og berigelseskriminalitet. Kriminaliteten er primært blevet begået sidste år i butikker og forretninger i det centrale Aarhus i form af diverse forskellige indbrudstyverier.