Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

22. oktober 2024 10:55

Borgere fik svie i øjnene: Område i Universitetsparken undersøges

Østjyllands Politi har afspærret et større område i Universitetsparken i forbindelse med undersøgelserne af en mulig kemisk reaktion.

I løbet af natten til tirsdag fik politiet meldinger fra sundhedsmyndighederne om, at flere personer, der havde opholdt sig i universitetets bygninger mandag, havde fået det skidt – primært med kløe og ubehag i øjnene. 

”De borgere, der har henvendt sig, har milde symptomer, og de har ikke fået det værre. Vi ser heller ikke umiddelbart et stigende antal henvendelser, så der er ikke noget, der tyder på, at det her er farligt,” siger Niels-Christian Emmertsen fra Præhospitalet i Region Midtjylland. 

Umiddelbart er det fælles for personerne, at de har opholdt sig i bygninger i Universitetsparken i løbet af mandag, men det har ikke været muligt at finde frem til en præcis placering. Ud fra de oplysninger myndighederne har på nuværende tidspunkt, er et område spærret af fra Samfundsfaglig kantine (bygning 1320) i nord til Søauditoriet i syd (bygning 1250).

Studerende, der bor i kollegiebygningerne imellem de to bygninger, må gerne opholde sig i deres hjem. Der er dog afspærret rundt om, så man ikke ville kunne komme til og fra kollegiebygningerne p.t.

 

Eksperter undersøger nærmere

Eksperter fra Center for Biosikring og Bioberedskab og Beredskabsstyrelsens Hazmat og skal nu undersøge området nærmere for at se, om de kan finde en mulig årsag til borgernes reaktioner. 

Studerende og ansatte på universitetet er blevet bedt om ikke at møde ind i bygningerne i Universitetsparken. 

”Der er ingen, der er kommet noget alvorligt til, og det tyder heldigvis på, at dem, der er berørt, har fået milde symptomer. Men da vi ikke kan udelukke, at der har været en eller anden form for kemisk reaktion, så tager vi selvfølgelig situationen alvorligt og har foretaget afspærring. Nu skal eksperterne gennemgå området nærmere, og det kommer formentligt til at tage lidt tid, inden de er færdige,” siger politiinspektør René Raffo fra Østjyllands Politi. 

Hvis man har opholdt sig i universitetets bygninger og har fået det skidt, så skal man ringe til egen læge. Ved alvorlig sygdom så ring 112. 

 

Pressehenvendelser sker på politiets pressetlf. på 2269 1087

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

25. oktober 2024

Østjyllands Politi

27-årig kvinde sigtet for overtrædelse af terrorbestemmelser

Østjyllands Politi har anholdt en 27-årig kvinde, der er sigtet for overtrædelse af flere terrorbestemmelser i straffeloven. Kvinden har i en længere periode opholdt sig i Syrien, og ankom torsdag i Københavns Lufthavn, hvor hun kl. 22:52 blev anholdt af betjente fra Østjyllands Politi.

24. oktober 2024

Østjyllands Politi

Falsk bankbud snød ældre og blev idømt fængsel

En 21-årig mand snød flere ældre borgere ved at udgive sig for at være fra banken – nu er han blevet idømt en fængselsstraf på et år og tre måneder.

23. oktober 2024

Østjyllands Politi

Dømt for æresrelateret vold mod sin søster

En 25-årig mand er blevet idømt otte måneders fængsel for i juni i år at have overfaldet sin egen lillesøster, fordi hun på sin Instagram-profil fulgte mandlige profiler. Den 25-årige, der er iransk statsborger, fik desuden en advarsel om udvisning.