Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

10. december 2019 11:45

RETTELSE: Otte måneders fængsel for at stalke kvinde

En 23-årig mand fra Brabrand er ved Retten i Aarhus blevet idømt otte måneders ubetinget fængsel for gentagne gange at have overtrådt det tilhold, han har mod en 23-årig kvinde, som han har gået i klasse med.

Retten i Aarhus gulvtæppe logo

Foto: Østjyllands Politi

Det fremgik af tidligere udsendte pressemeddelelse, at kvinden og manden har haft et forhold til hinanden. Dette er ikke korrekt. Vi beklager fejlen. 

 

 

Den 23-årige blev dømt for i mange tilfælde i løbet af i år at have ringet til kvinden, skrevet til hende via sms’er og sociale medier og opsøgt hende på gaden og andre steder, selvom han havde et tilhold. Han blev desuden kendt skyldig i at have truet kvinden på livet via flere beskeder på Messenger. 

Han blev anholdt i begyndelsen af juli og har siden siddet varetægtsfængslet i sagen.  

I 2017 blev manden også dømt for at overtræde tilholdet mod kvinden, men han fortsatte altså senere med at kontakte hende. 

Anklager i sagen Jakob Beyer er tilfreds med dommen. 

”Den 23-årige kvinde er blevet forfulgt og chikaneret på alle tænkelige måder, både personligt og via beskeder og telefonopkald. Derfor er jeg tilfreds med, at retten med dommen har vist, at det kan få en alvorlig konsekvens på den måde at stalke en anden person, ” siger anklageren. 

Den 23-årige udtog sig betænkningstid i forhold til at anke. 

 

Pressekontakt

Senioranklager Jakob Beyer, tlf. 5124 3641
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.

22. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt 13 års fængsel efter voldsomt drab

En 35-årig mand blev fredag ved en tilståelsessag i Retten i Aarhus idømt 13 års ubetinget fængsel for i april sidste år at have dræbt en 53-årig kvinde med adskillige knivstik på hendes adresse i Beder.