Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

16. oktober 2019 15:37

Seks colombianere dømt for milliontyveri af hospitalsudstyr

Seks colombianere er onsdag eftermiddag ved Retten i Herning hver især blevet idømt 2½ års fængsel og udvisning af landet for bestandig i en spektakulær sag om tyveri af hospitalsudstyr.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

Den 23. februar midt om eftermiddagen blev Regionshospitalet i Herning udsat for et noget specielt indbrud, hvor der blev stjålet hospitalsudstyr til en værdi af ca. 13 millioner kroner. Bag tyveriet stod seks colombianere, tre mænd og tre kvinder, i alderen 30-57 år.

De seks personer havde få timer forinden besøgt Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, hvor de havde planlagt at stjæle lignende udstyr til en værdi af op imod 17 millioner kroner. Det mislykkedes dog, da de ikke kunne finde udstyret på trods af, at de to dage forinden havde været inde på sygehuset og rekognoscere.

 

Anholdt samme aften

Allerede samme aften blev fire af personerne anholdt af Sydøstjyllands Politi på et hotel i Kolding og dagen efter fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet. Sydøstjyllands Politi overdrog herefter sagen til politiets specialenhed Særlig Efterforskning Vest (SEV), der efterforsker særlig kompliceret og grænseoverskridende kriminalitet.

På baggrund af efterforskningen fandt SEV frem til yderligere to personer, en nu 40-årig kvinde og en nu 54-årig mand, der på baggrund af en international anholdelsesbeslutning blev hentet hjem fra Spanien henholdsvis den 4. april og den 30. april, hvorefter de blev varetægtsfængslet i Danmark.

Tyvekosterne fra Herning Sygehus blev senere opsporet af SEV i forbindelse med samarbejde med tysk politi, og alle kosterne er nu bragt retur til Regionshospitalet i Herning.

I forbindelse med efterforskningen har SEV haft et tæt samarbejde med flere europæiske lande. I den forbindelse er der pt en vurdering i forhold til udlevering af nogle af de dømte til andre europæiske lande, hvor der er mistanke om lignende tyverier fra hospitaler.

**

 

Pressekontakt

Anklager Jhin Lee, telefon 4078 6266

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

29. juni 2022

Østjyllands Politi

Havde 123.000 kroner i bilen - dømt for narkohandel

En 35-årig mand blev tirsdag i Retten i Randers idømt tre års ubetinget fængsel for at have solgt mindst et kilo amfetamin.

24. juni 2022

Østjyllands Politi

Ung mand idømt tre års fængsel for afpresning og trusler

En 19-årig mand er blevet idømt tre års ubetinget fængsel i Retten i Randers, hvor han bl.a. blev dømt for vold, røveri, trusler og grove tilfælde af afpresning mod flere personer og for vidnetrusler mod et familiemedlem.

24. juni 2022

Østjyllands Politi

20-årig mand tiltalt for drab på ung mand i Viby

Anklagemyndigheden har rejst tiltale for manddrab mod en 20-årig mand, som ifølge anklageskriftet stak en 18-årig mand ihjel på gaden i Viby sidste år.

Forslag