Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

13. januar 2022 10:06

Skoleelever dømt for overfald på sidste skoledag

Tre drenge på 16 år er torsdag ved Retten i Aarhus blevet dømt for at have overfaldet to drenge på sidste skoledag på Strandskolen i Risskov.

Retten i Aarhus fra siden

Foto: Østjyllands Politi

De tre drenge, der alle gik i 9. klasse, var tiltalt for, sammen med flere ukendte medgerningsmænd, at have overfaldet to drenge på 15 år i forbindelse med sidste skoledag den 21. juni 2021.

Tiltalen lød på grov vold efter straffelovens § 245, idet anklagemyndigheden mente, at begge de forurettede var blevet slået, sparket og trampet på både kroppen og i hovedet. Retten var dog ikke enig med anklagemyndigheden i, at der var tale om grov vold, men alle tre drenge er blevet kendt skyldige i begge overfald og dømt efter straffelovens § 244.

”Jeg er tilfreds med, at de alle tre er blevet kendt skyldige i at have deltaget i begge overfald. Retten mente så ikke, at overfaldene havde en sådan karakter, at der var tale om en overtrædelse af straffelovens § 245,” siger anklager Ann Charlott Sørensen.

 

Betinget fængsel

To af drengene er blevet idømt 60 dagens betinget fængsel, mens den sidste er blevet idømt 30 dages betinget fængsel – alle med en prøvetid på et år. Derudover er de alle blevet henvist til også at få deres sag behandlet i Ungdomskriminalitetsnævnet og skal efterkomme eventuel afgørelse derfra.

”Jeg synes, dommen sender et vigtigt signal om, at man ikke bare kan kategorisere sådanne overfald som drengestreger i skolegården. Der er tale om vold i straffelovens forstand, og det bliver man altså straffet for,” siger anklager Ann Charlott Sørensen.

**

 

Pressekontakt

Ann Charlott Sørensen, telefon 2496 3761

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

27. marts 2024

Østjyllands Politi

46-årig mand anholdt efter drab på 41-årig

Østjyllands Politi har tirsdag aften anholdt en 46-årig mand kort tid efter, at en 41-årig mand blev dræbt af knivstik på Retspsykiatrisk Afdeling i Skejby. De pårørende er underrettet.

22. marts 2024

Østjyllands Politi

29 anholdte: Østjysk indbrudsindsats fortsætter – for det gør tyvene også

Østjyllands Politi har de seneste par måneder arbejdet intensivt med at nedbringe antallet af indbrud, og det har givet resultater. Men i påskeferien er tyvene normalt ekstra aktive, og politiet beder derfor borgerne om at være særligt opmærksomme i den kommende uge.

20. marts 2024

Østjyllands Politi

Idømt et års fængsel for lang række butikstyverier

Retten i Aarhus har idømt en 40-årig mand et års fængsel for flere end 70 forskellige tilfælde af tyveri og berigelseskriminalitet. Kriminaliteten er primært blevet begået sidste år i butikker og forretninger i det centrale Aarhus i form af diverse forskellige indbrudstyverier.