Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

23. oktober 2020 14:58

Syv års fængsel for seksuelle overgreb på datter

En 47-årig kvinde er fredag ved Retten i Aarhus blev idømt syv års fængsel for en række seksuelle overgreb på sin datter.

Retten i Aarhus tæt på

Foto: Østjyllands Politi

Den 47-årige kvinde fra Djursland blev anholdt den 15. august 2019, efter politiet fik kendskab til, at hun havde udsat sin datter for seksuelle overgreb i en periode på halvandet år fra maj 2016 til september 2017, hvor pigen var 6 til 8 år gammel.

Kvinden var tiltalt for 18 tilfælde af voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje med sit biologiske barn, for 19 tilfælde af blufærdighedskrænkelse af pigen og for 19 tilfælde af besiddelse og udbredelse af børnepornografi ved at have optaget overgrebene og videresendt videoerne til sin 59-årige kæreste, der også selv deltog i flere af overgrebene. Enkelte af forholdene blev hun frifundet for, da det ikke kunne bevises, at hun havde været til stede under disse overgreb, som den 59-årige mand havde begået. 

Videoerne af overgrebene lå på et USB-stik relateret til den 59-årige mand, og politiet havde derfor rigtig god dokumentation for de overgreb, som kvinden nu er blevet dømt for.

”Der er tale om en udsædvanlig grov sag, hvor moren, og i flere tilfælde også hendes kæreste, i et vist omfang har anvendt tvang over for pigen, der også flere gange har forsøgt at modsætte sig de mange overgreb, hun er blevet udsat for. Overgreb som hendes mor oven i købet har filmet og videresendt til kæresten efterfølgende,” siger specialanklager Birgitte Ernst, der er tilfreds med dommen på de syv års fængsel:

 

"Det var vigtig for mig, at hun fik en frihedsstraf i stedet for en behandlingsdom, så jeg er meget tilfreds med dommens resultat", siger hun. 

Den 47-årige kvinde udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke.

Sagen mod den 59-årige mand er blevet afsluttet, da han den 18. august 2019, få dage sin anholdelse, blev han fundet død i sin celle i arresten i Hobro, hvor han havde taget sit eget liv.

 

**

 

Pressekontakt

Specialanklager Birgitte Ernst, telefon 2977 9330

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

18. januar 2021

Østjyllands Politi

75-årig mand dømt for årelangt misbrug af steddatter

En 75-årig mand blev i dag ved Retten i Aarhus idømt syv års ubetinget fængsel for have misbrugt sin steddatter seksuelt adskillige gange over en periode på cirka fem år fra steddatteren var 7 til 11 år gammel.

14. januar 2021

Østjyllands Politi

Stedfar dømt for grov mishandling af baby

En 42-årig mand er ved Retten i Randers i en nævningesag blevet idømt fem års fængsel for flere gange i august og september 2019 at have udsat sin lille stedsøn for grov vold og mishandling.

9. januar 2021

Østjyllands Politi

Travl aften for færdselspolitiet i Aarhus

Østjyllands Politis færdselsafdeling havde fredag aften nok at se til, da de kørte en målrettet indsats omkring Ringvejen i Aarhus med særlig fokus på det vestlige Aarhus.