Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

3. december 2019 14:57

Gemte maskinpistol hos mor og far: Idømt to et halvt års fængsel

En 20-årig mand er ved Retten i Aarhus blevet idømt to et halvt års ubetinget fængsel, efter at Østjyllands Politi i september i år fandt en halvautomatisk maskinpistol gemt i en taske under sengen hjemme hos hans forældre i Risskov.

Retten i Aarhus logo indgang

Foto: Østjyllands Politi

Sagen begyndte tidligere samme dag som våbenfundet, da en patrulje standsede en bil i det nordlige Aarhus. I bilen sad blandt andet den 20-årige, og da han havde kokain og hash på sig, besluttede patruljen også at ransage mandens lejlighed.

 

Her fandt de omkring syv kilo hash i en taske og mange tusinde kroner i kontanter. Derudover lå der også våben i form af baseballbat, kniv og en totenschlæger i lejligheden. 

Da politiet fandt ud af, at den 20-årige ofte opholdt sig hos sine forældre, tog de på besøg i hjemmet i Risskov, hvor de fandt maskinpistolen og flere patroner gemt under sengen. Genstande, som forældrene ikke vidste noget som helst om. 

 

Tilstod alle forhold

I retten stod den 20-årige tiltalt for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder, ulovlig våbenbesiddelse og narkosalg. Han erkendte alle forhold og modtog dommen på to et halvt års fængsel. 

Ifølge specialanklager Dorthe Lysgaard var det besiddelsen af maskinpistolen, der udgjorde den største del af den 20-åriges strafudmåling. 

”En maskinpistol med flere patroner isat kan forårsage stor skade, og jeg er derfor tilfreds med, at politiet har fjernet et voldsomt skydevåben fra gaden, og at gerningsmanden har fået en længere fængselsstraf.  Samtidigt er jeg tilfreds med, at politiets effektive efterforskning har gjort, at der falder dom under tre måneder efter, at den 20-årige blev anholdt, ” siger anklageren. 

 

Pressekontakt

Specialanklager Dorthe Lysgaard, tlf. 2269 1114
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.

22. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt 13 års fængsel efter voldsomt drab

En 35-årig mand blev fredag ved en tilståelsessag i Retten i Aarhus idømt 13 års ubetinget fængsel for i april sidste år at have dræbt en 53-årig kvinde med adskillige knivstik på hendes adresse i Beder.