Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

26. juli 2019 14:39

To mænd dømt for vold under bandekonflikt

Retten i Aarhus har fredag eftermiddag afsagt dom i en voldssag, der fandt sted i foråret under bandekonflikten i Aarhus.

Retten i Aarhus fra vejen og siden

Foto: Østjyllands Politi

I en voldssag fra 8. marts er en 21-årig mand fra Aarhus fredag ved Retten i Aarhus blev idømt otte måneders fængsel og et forbud mod at opholde sig i den tidligere visitationszone de kommende to år. Den 21-årige mand er bandemedlem med tilknytning til Kalmargade, der er i konflikt med en bande med tilknytning til Trillegården.

Bandetilknytningen, samt at voldsepisoden fandt sted under en igangværende bandekonflikt, fik betydning for domsafsigelsen. Sidstnævnte var også afgørende for, at en 19-årig mand blev idømt seks måneders fængsel for sin rolle i overfaldet på trods af, at han ikke er registreret bandemedlem.

”Retten har fundet det bevist, at den 21-årige mand er bandemedlem, og at overfaldet var en del af den igangværende konflikt, hvilket betyder, at begge tiltalte har fået fordoblet straffen jf. straffelovens § 81a. Det kan jeg selvfølgelig kun være tilfreds med,” siger specialanklager ved Østjyllands Politi Dorthe Lysgaard.

Standset af politiet

Voldsepisoden fandt sted kl. 00.30 natten til fredag den 8. marts, hvor en patrulje kørte forbi McDonald’s på Randersvej i Aarhus N og kunne se, at der var sammenstød mellem to grupperinger med tilknytning til henholdsvis Kalmargade og Trillegården.

Patruljen kunne se, at personerne fra Kalmargade angreb gruppen fra Trillegården, der løb fra stedet til fods - med undtagelse af en dengang 17-årig mand, der satte sig ind i en af de biler, gruppen var ankommet i. Flere personer fra Kalmargade gik til angreb på manden i bilen ved at smadre ruden og udøve vold mod ham. De forsøgte også at stikke/slå ham med et stik- og/eller slagvåben, hvilket dog ikke lykkedes, da politiet ankom.

Alle personerne forsvandt i samme øjeblik fra stedet, men den efterfølgende efterforskning viste, at den nu dømte 21-årige mand var toneangivende i overfaldet, og at den nu dømte 19-årige mand også tog del i det. Den 21-årige mand blev anholdt den 28. marts og efterfølgende varetægtsfængslet.

De er nu begge dømt for forsøg grov vold, og den 21-årige er desuden dømt for våbenbesiddelse ved at være fundet i besiddelse af en totenschlæger og to knive. Den 21-årige modtog dommen, mens den 19-årige udbad sig betænkningstid. Den 21-årige mand, der har siddet varetægtsfængslet siden 29. marts, forbliver fængslet. 

 

**

 

Pressekontakt

Specialanklager Dorthe Lysgaard, tlf. 2269 1114

 

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

18. januar 2021

Østjyllands Politi

75-årig mand dømt for årelangt misbrug af steddatter

En 75-årig mand blev i dag ved Retten i Aarhus idømt syv års ubetinget fængsel for have misbrugt sin steddatter seksuelt adskillige gange over en periode på cirka fem år fra steddatteren var 7 til 11 år gammel.

14. januar 2021

Østjyllands Politi

Stedfar dømt for grov mishandling af baby

En 42-årig mand er ved Retten i Randers i en nævningesag blevet idømt fem års fængsel for flere gange i august og september 2019 at have udsat sin lille stedsøn for grov vold og mishandling.

9. januar 2021

Østjyllands Politi

Travl aften for færdselspolitiet i Aarhus

Østjyllands Politis færdselsafdeling havde fredag aften nok at se til, da de kørte en målrettet indsats omkring Ringvejen i Aarhus med særlig fokus på det vestlige Aarhus.